Stiri Piata


COMPA S. A. - CMP

Raport semestrial consolidat S1 2020

Data Publicare: 15.10.2020 8:00:03

Cod IRIS: 3AB1A

EVENIMENTE IMPORTANTE PRODUSE IN PERIOADA 01.01.2020– 30.06.2020 CU IMPACT ASUPRA POZITIEI FINANCIARE A GRUPULUI

Principalul eveniment petrecut in activitatea economica si sociala a Grupului COMPA S.A. il reprezinta extinderea pandemiei de Coronavirus COVID 19 in intreaga lume, cu efecte devastatoare asupra economiei mondiale. Puternic afectata a fost si inca mai este, economia Uniunii Europene.

Grupul COMPA, care functioneaza cu precadere in domeniul industriei auto a fost si este afectat de aceasta criza sanitara stiind ca industria auto mondiala, cu deosebire industria auto europeana a avut o contractie fara precedent in prima parte a anului 2020. Puternic racordat la industria auto din cadrul Uniunii Europene, Grupul COMPA a avut in cursul Semestrului 1-2020 si cu deosebire in Trimestrul 2-2020 o scadere dramatica a productiei realizata, respectiv a cifrei de afaceri.

Cifra de afaceri realizata de Grupul COMPA in primele 6 luni ale anului 2020, in valoare de 236,968,445 lei reprezinta doar 58,2% din nivelul realizat in primele 6 luni ale anului 2019. 

Ca efect al declansarii acestei crize de mari proportii, Grupul COMPA a suspendat Contractele Individuale de Munca atat in Aprilie cat si in Mai 2020.

Numarul total de personal a avut in aceasta perioada o evolutie descrescatoare, prin plecari la cerere, pensionari, etc. In politica de personal se incearca mentinerea personalului de baza, astfel incat in momentul revenirii comenzilor sa putem face fata cerintelor clientilor.

Evolutia Cifrei de afaceri in cadrul Grupului COMPA de la declansarea starii de urgenta, cu deosebire in cursul Trimestrului 2- 2020 a fost total imprevizibila, majoritatea partenerilor firmei din industria auto si nu numai, au solicitat stoparea livrarilor iar previziunile lor pe termen scurt aveau un grad foarte ridicat de incertitudine. In cursul Trimestrului 2-2020 cea mai mare scadere s-a inregistrat in Aprilie 2020, in care cifra de afaceri a fost de doar 20,8% din media lunilor Ianuarie si Februarie 2020. 

In lunile Mai 2020 si respectiv Iunie 2020 s-au inregistrat cresteri timide ale cifrei de afaceri de la o luna la alta, astfel incat impactul realizarilor Trimestrului 2-2020 in totalul cifrei de afaceri pe Semestrul 1-2020 a fost total nefavorabil, scaderea realizarilor acestui indicator pe total Semestrul 1-2020 a fost la nivelul de doar 58,2% din realizarile S1 2019, reprezentand o reducere fara precedent in evolutia din ultimii ani a productiei realizata de Grup in ultimii ani. 

Beneficiind de indemnizatia de somaj tehnic pentru doua luni (Aprilie – Mai 2020) conform legislatiei adoptate in aceasta perioada de catre Guvernul Romaniei, au fost suspendate Contractele de munca pentru un numar important de salariati.

In urma incetarii efectelor aplicarii facilitatilor aprobat de catre Guvernul Romaniei pentru perioada de urgenta decretata (14 martie – 14 mai 2020) si a instituirii starii de alerta, s-a solicitat, in baza OUG 92/2020, acordarea subventiei de 41,5% din salariul de incadrare brut pentru persoanele care au avut Contractul Individual de Munca suspendat cel putin 15 zile in perioada declansarii starii de alerta si pana la 31 mai 2020.

Reducerea dramatica a volumelor de productie comandate de catre clienti, cu deosebire in Trimestrul 2- 2020, a avut un impact major asupra profitabilitatii Grupului pe intreg  Semestrul 1-2020. 

Cu toate eforturile managementului Grupului, de reducere a tuturor categoriilor de costuri, de dimensionare corespunzatoare a anumitor costuri variabile, impactul costurilor fixe (amortizare, unele categorii salariale, impozite locale, etc.) raportate la o productie fabricata, respectiv Cifra de afaceri realizata in lunile aprilie si mai (de aproximativ 30% din media lunilor ianuarie - februarie 2020), au condus la inregistrarea in primele 6 luni ale anului 2020 a unei pierderi de -4.445.027 lei la profitul net.

S-au limitat la un nivel strict necesar cheltuielile pentru investitii, in special in a doua parte a Semestrului 1-2020, actionandu-se la furnizorii de masini si echipamente pentru prelungirea termenului de livrare acolo unde a fost posibil, precum si la inghetarea pentru o anumita perioada de timp a realizarii unor investitii noi prevazute initial in BVC 2020.

Raportul financiar interimar consolidat S1 2020, poate fi consultat accesand link-ul in format pdf

 

 

 

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.