Despre noi si Guvernanta

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) construieste in prezent o piata competitiva in Europa Centrala si de Est. BVB ofera oportunitati de finantare pentru companiile care vor sa atraga investitii din piata de capital din Romania. In ultima perioada, BVB a inregistrat o crestere a fluxurilor de capital, din partea investitorilor institutionali si de retail, atat din Romania, cat si internationali. Piata de capital din Romania s-a pozitionat pe o traiectorie ambitioasa spre dezvoltare, iar perspectivele de crestere sunt optimiste.


Misiune


Misiunea Bursei de Valori Bucuresti este de a transforma piata de capital locala intr-un instrument activ de finantare a economiei romanesti.


Viziune

Obiectivul BVB este de a construi una din cele mai performante piete de capital din Europa de Centrala si de Est prin crearea de oportunitati atractive pentru companii si investitori, intr-un mediu dinamic si transparent.


Strategie

BVB va continua sa ofere suportul necesar pentru incheierea cu succes a ofertelor publice pentru companiile de stat, sa listeze noi companii private si sa atraga un numar cat mai ridicat de investitori activi. Obiective cheie reprezinta transpunerea pe piata de capital locala a celor mai bune practici internationale si obtinerea statutului de piata Emergenta.

 Documente de referinta