Stiri Piata


ALRO S.A. - ALR

ALRO considera sa reia productia de aluminiu electrolitic in 2023

Data Publicare: 31.01.2022 10:24:25

Cod IRIS: 20976

 

Nr. 14/31.01.2022

 

Catre:    Autoritatea de Supraveghere Financiara

              Bursa de Valori Bucuresti

Raport curent in conformitate cu prevederile Legii nr. 24/2017 (republicata) si ale Regulamentului ASF nr.5/2018 (inclusiv modificarile ulterioare) privind emitentii de instrumente financiare si operatiunile de piata

 

Data raportului: 31.01.2022

Denumirea entitatii emitente: Alro S.A.

Sediul social: Slatina, Str. Pitesti, nr.116, Jud. Olt

Numarul de telefon/ fax: 0249 431 901 / 0249 437 500

Codul unic de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului : RO 1515374

Numar de ordine in Registrul Comertului: J28/8/1991

Identificator Unic la Nivel European (EUID): ROONRCJ28/8/1991

Cod LEI: 5493008G6W6SORM2JG98

Capital social subscris si varsat: 356.889.567,5 RON

Piata reglementata pe care se tranzactioneaza valorile mobiliare emise: Bursa de Valori Bucuresti - Categoria Premium (simbol de piata: ALR) 

 

Comunicat de presa

 

ALRO considera sa reia productia de aluminiu electrolitic in 2023, sub rezerva

stabilizarii pietei energiei 

 

Slatina, 31 ianuarie 2022 - ALRO S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “ALRO”), unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrati pe verticala din Europa, dupa capacitatea de productie, anunta ca managementul Companiei se concentreaza pe gasirea de solutii pentru a restabili productia de aluminiu electrolitic la nivelul anului 2021, incepand cu anul 2023, sub rezerva preturilor la energie de pe piata.

 

„Cautam in mod activ solutii pentru a asigura nevoile de energie pentru 2023 pentru toate cele cinci hale de electroliza si, astfel, sa ne pastram caracteristica de integrare pe verticala a afacerii noastre, deoarece credem ca integrarea va ramane pe termen lung unul dintre principalele avantaje ale modelului nostru de afaceri”, a declarat Marian NASTASE, Presedintele Consiliului de Administratie al ALRO. „Pe baza estimarilor noastre actuale, costurile de repornire pentru fiecare hala de electroliza pot fi in intervalul 10-12 milioane USD, in functie de preturile materiilor prime la acel moment si de perioada scursa din momentul plasarii lor in conservare”, a adaugat Marian NASTASE.

 

In 2022, Compania implementeaza planul de productie anuntat pentru a redimensiona productia de aluminiu electrolitic si de a lucra cu doua din cinci hale de electroliza, luand in acelasi timp masurile tehnologice necesare pentru a permite o repornire rapida si eficienta atunci cand conditiile pietei de energie revin la un nivel sustenabil. In plus, ALRO se concentreaza pe mentinerea numarului de angajati, in masura maxima posibila prin redistribuirea fortei de munca a Companiei, astfel incat sa ii permita restabilirea productiei de aluminiu electrolitic, in 2023, la nivelul anterior, intr-o maniera lina si eficienta.

 

 

Pentru a atenua impactul asupra cifrei de afaceri a opririi temporare a productiei celor trei hale de electroliza, ALRO cumpara in prezent metal primar rece de pe piata. In acest fel, Compania intentioneaza sa mentina sau chiar sa creasca productia de produse prelucrate, in timp ce pentru produsele din aluminiu primar mai putin profitabile, productia va fi ajustata. Astfel, managementul ALRO estimeaza ca cifra de afaceri pentru 2022 se va mentine cel putin la nivelul din 2021, planul de productie adoptat fiind cea mai buna solutie pentru conditiile actuale de piata.

 

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:

www.alro.ro

 

Florenta Ghita

Bucuresti

Telefon: +40 744 644 004

E-mail: investor.relations@alro.ro   

 

Note catre editori:

 

Grupul ALRO

Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. – producator de aluminiu, Alum S.A. – producator de alumina, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. – minerit de bauxita, Vimetco Extrusion S.R.L. – linie de afaceri extrudare, Conef S.A. – holding si management, Global Aluminium Ltd. – holding si Bauxite Marketing Ltd – marketing, Vimetco Trading – vanzarea produselor din aluminiu. Avand aceasta structura, Grupul a creat un lant de productie integrat care asigura materiile prime pentru ALRO. 

ALRO

ALRO este o subsidiara a Vimetco PLC (Republica Cipru), companie globala de aluminiu primar si procesat, integrata pe verticala. ALRO este unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrati pe verticala din Europa, dupa capacitate, avand o capacitate de productie instalata de 265.000 tpa, 35.000 tpa de aluminiu reciclat si 335.000 tpa de aluminiu turnat si facilitati de procesare de 130.000 de tone pe an de aluminiu laminat la cald si la rece si divizia de extrudare.

Principalele piete de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeana, dar Compania are exporturi si in SUA si Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calitatii si are certificatele NADCAP si EN 9100 pentru unitatile de productie pentru industria aerospatiala, produsele sale respectand standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cat si standardele internationale pentru produsele laminate plate.

Incepand cu data de 18 martie 2019, Comitetul Index al Bursei de Valori Bucuresti a aprobat includerea ALRO (codul ALR) in BET, indicele principal al pietei si in BET-TR (indice de tip total return). Actiunile ALRO sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti din octombrie 1997, iar ALRO este prima companie din industria aluminiului prezenta in cei doi indici.

 

Din 2020, ALRO si Vimetco Extrusion sunt membre ale ASI (Aluminium Stewardship Initiative), o asociatie internationala care contribuie la imbunatatirea durabilitatii in sectorul global al aluminiului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.