Stiri Piata


TERAPLAST SA - TRP

Raspunsuri la intrebarile primite din partea comunitatii de investitori

Data Publicare: 08.12.2022 18:00:17

Cod IRIS: C0F37

Raspunsuri la intrebari primite din partea comunitatii de investitori

 

 

In urma primirii unui set de intrebari din partea uneia dintre comunitatile de investitori, management-ul Grupului TeraPlast revine, in cele ce urmeaza, cu raspunsurile aferente:

 

 

1.    Dorim sa stim daca s-a semnat noul contract cu furnizorul de energie?

Contractul de furnizare de energie electrica expira la data de 31.12.2022. In prezent, desfasuram negocieri cu mai multi furnizori de energie electrica pentru incheierea unui nou contract de furnizare care sa ne ofere predictibilitate a costurilor. Din pacate, mediul nu este predictibil.

Aceasta incertitudine adauga un nivel suplimentar de complexitate in negocierile pe care le avem. In paralel, extindem semnificativ centrala fotovoltaica proprie, care va reduce necesarul extern de energie electrica.  

 

2.    Care sunt intentiile companiei dupa renuntarea la proiectul imobiliar. Se va vinde terenul detinut?

Decizia de stopare a acestui proiect a fost luata intr-un punct destul de avansat, dupa obtinerea mai multor autorizatii. Prin urmare, nu doar terenul reprezinta un activ de interes, ci intreg planul de dezvoltare, PUZ-ul aferent. Locatia, terenul fostei fabrici TeraPlast, are un potential mare, este atractiv datorita pozitionarii in orasul Bistrita.  Sunt mai multi dezvoltatori imobiliari interesati de acest proiect si avem discutii active cu ei pentru o eventuala preluare.

 

3.    Ministrul Mediului a declarat ca peste 88,000 de gospodarii vor fi conectate la sistemele de apa si canalizare prin programul Prima Conectare cu o investitie de 168 mil euro, care este de fapt program din PNRR. Teraplast beneficiaza in urma acestor investitii si daca da, in ce masura credeti ca va impacta cifrele companiei in urmatorii ani?

PNRR reprezinta o oportunitate majora de dezvoltare si suntem bine pozitionati pentru a raspunde cererii. TeraPlast are un portofoliu complet de produse care permit dezvoltarea infrastructurii de apa si canal pentru conectarea gospodariilor: caminele de apometru echipate sau neechipate, camine de vizitare sau inspectie si, evident, tubulatura aferenta.

Pentru a avea o imagine orientativa, ponderea materialelor intr-o lucrare de bransament se poate ridica pana la 15%-20%. Prin urmare, din bugetul de 168 de milioane de euro, 34 de milioane ar reprezenta materialele produse de TeraPlast si alti jucatori, iar distributia este variabila, in functie de cotele de piata si dinamismul fiecarei companii.

 

 

4.    Ce intentionati sa faceti special pentru a profita la maxim de eventuale fonduri alocate pentru reconstructia Ucrainei, dupa razboi?

Strategia noastra de dezvoltare are o componenta regionala solida si cautam oportunitati dincolo de granitele Romaniei. Inainte de razboi nu am avut expunere pe Ucraina, prin urmare nu am resimtit un impact direct dupa declansarea conflictului.

Reconstructia  unei tari dupa distrugerile razboiului este o provocare majora si vrem sa contribuim la refacerea acestei tari, sa fim parte a solutiei. Dincolo de calitatea produselor noastre, de competitivitatea lor, mizam si pe o pozitionare geografica buna, care ne poate aduce si un avantaj suplimentar.

Fabrica noastra se afla la doar 150 de km de granita cu Ucraina. Distanta de la parcul din Saratel pana la Kiev este relativ similara cu cea pana la Constanta. Ucraina este in atentia noastra din perspectiva dezvoltarii pe termen mediu a Grupului si analizam modul in care ne putem implica.

 

  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.