Nr. 1/04.09.2020
Catre:
BURSA DE VALORI BUCURESTI S.A.
AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARA
RAPORT CURENT 21/2020
Intocmit in conformitate cu Legea nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata, Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata, si/sau Codul Bursei de Valori Bucuresti.
Data raportului
|
04.09.2020
|
Denumirea societatii
|
Sphera Franchise Group SA
|
Sediul social
|
Bucuresti, Romania
|
Adresa
|
Calea Dorobantilor nr. 239, et. 2, Bucuresti Sector 1
|
Telefon / Fax
|
+40 21 201 17 57 / +40 21 201 17 59
|
Email
|
investor.relations@spheragroup.com
|
Nr. inreg. la ONRC
|
J40/7126/2017
|
Cod unic de inregistrare
|
RO 37586457
|
Capital social subscris si varsat
|
581.990.000 RON
|
Numar total de actiuni
|
38.799.340
|
Simbol
|
SFG
|
Piata de tranzactionare
|
Bursa de Valori Bucuresti, Segmentul Principal, Categoria Premium
|
Evenimente importante de raportat: Redeschiderea restaurantelor la interior din Romania incepand cu 1 septembrie, in urma deciziei guvernului
Conducerea Sphera Franchise Group SA (denumita in continuare „Grupul”) informeaza toate partile interesate despre redeschiderea restaurantelor Grupului la interior in Romania, in urma deciziei adoptate de autoritati de a permite functionarea spatiilor din interior ale restaurantelor, barurilor si cafenelelor, cu respectarea normelor de siguranta si igiena de rigoare, incepand cu 1 septembrie. Prin urmare, incepand cu 1 septembrie 2020, Grupul are active 157 din 158 de restaurante in toate cele 3 piete de activitate, Romania, Italia si Republica Moldova.
Toate restaurantele active respecta reguli stricte de igiena si igienizare, care includ monitorizarea starii de sanatate a angajatilor, dotarea acestora cu manusi si masti de unica folosinta, dezinfectarea permanenta a suprafetelor de lucru, promovarea platii cu cardul contactless si punerea la dispozitia clientilor de recipiente cu dezinfectanti. In plus, au fost impuse noi masuri in toate restaurantele Grupului din Romania pentru a crea un mediu sigur, pentru a evita raspandirea virusului COVID-19, pentru a efectua operatiuni de calitate in restaurante si pentru a asigura sanatatea angajatilor si a clientilor. Aceste masuri includ:
· permiterea accesului a maximum 6 persoane la o masa, exceptie facand membrii aceleiasi familii, cu domiciliu comun, care pot ocupa maximum 8 locuri la o masa;
· purtarea obligatorie a mastii in incinta restaurantelor, atat in ceea ce priveste angajatii, cat si clientii, pentru acestia dupa ce regula sunt valabile in momentul interactiunii cu spatiile comune;
· incurajarea clientilor de a utiliza dezinfectantul pus la dispozitie in restaurant;
· realizarea unui traseu marcat cu sageti, menit sa favorizeze pastrarea distantei sociale conform cerintelor in vigoare;
· masurarea temperaturii clientilor la sosire (in restaurantele KFC, Pizza Hut si Pizza Hut Delivery din afara centrelor comerciale) si pastrarea datelor personale in cazul in care servesc masa in restaurant;
· sanitarizarea regulata a tuturor spatiilor din restaurant care sunt frecvente de catre clienti cu produse speciale, aprobate si destinate aceste activitati.
Ca urmare a redeschiderii restaurantelor la interior, Grupul confirma ca toti angajatii KFC, Pizza Hut si Taco Bell din Romania au revenit la munca din somaj tehnic incepand cu 1 septembrie 2020.
DIRECTOR GENERAL EXECUTIV INTERIMAR DIRECTOR FINANCIAR
Calin Ionescu Valentin Budes