Stiri Piata

Data Publicare: 15.11.2019 7:41:59

Cod IRIS: 4468F

Purcari continua cresterea puternica cu 22%,

mentinand un nivel de marja sanatos

Bucuresti, 15 Noiembrie 2019

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Europa Centrala si de Est, a anuntat astazi rezultatele financiare pentru 9 luni 2019. Veniturile au crescut cu 22%, ajungand la 138.6 milioane RON, in timp ce EBITDA ajustata si Profitul Net au crescut cu 17% si, respectiv, 15% pana la 46.2 milioane RON si 29.4 milioane RON corespunzator.

"Suntem satisfacuti de rezultatele din primele 9 luni si asteptam increzuti trimestrul 4, care este unul decisiv si cel mai important, considerand factorul sezonier. Suntem multumiti de recolta din acest an, un an dificil la nivel global, ceea ce ne pozitioneaza favorabil din perspectiva cererii si a preturilor, in timp ce ne pregatim de planurile noastre ambitioase din 2020” a comentat Victor Bostan, CEO Purcari Wineries.

“Continuam strategia noastra de preumizare, cu o lansare foarte interesanta a Malbec de Purcari, dar si a lui Dominum Cervi, oferta noastra populara din gama premium de la Crama Ceptura, care e sustinuta de asemenea printr-o ampla campanie TV. Referitor la pietele de capital, suntem multumiti de cresterea numarului de actiuni tranzactionate liber la bursa si de lichiditate, precum si de largirea bazei noastre de investitori dupa ABB-ul Horizon Capital, care a sporit si mai mult atractivitatea actiunilor noastre” a adaugat Eugen Comendant, COO Purcari Wineries.

Puncte cheie

·         Crestere puternica, vanzarile sporind +22% an la an in 9 luni 2019, pana la 138.6 milioane RON (fata de +20% an la an in 9 luni 2018);

·         Romania a contribuit cel mai mult la crestere +25% an la an, ca urmare a accelerarii performantei Purcari; O tractiune buna in Asia. Dezvoltare puternica a Bardar in Moldova, conturand tranzitia de la vanzari in vrac la vanzari in sticle.

·         Pozitie solida - Marja EBITDA 33% si marja Profitului net 21%, cresterea puternica a vanzarilor acompaniata de un control eficient al costurilor. Cheltuielile de Distributie si Marketing raman stabile ca pondere in cifra de afaceri. Cresterea an de an fiind explicata de alocarea inegala intre trimestre in aceasi perioada comparabila din anul trecut.

·         Recolta buna +11% fata de 2017, care impreuna cu stocurile semnificative acumulate in 2018 sunt mai mult decat suficiente sa sustina planul de vanzari ambitios din 2020.

·         Perspectiva incurajatoare pentru intreg 2019, inainte de trimestru 4, care datorita sezonalitatii este cel mai important din considerentul volumului de vanzari si a contributiei marjelor. Mentinem ghidajul pentru Venituri, marja EBITDA si marja Profitului net.

Informatii financiare selectate

9M 2019

9M 2018

∆ ’19/’18

Venituri

Profit Brut

% Marja bruta

+0.1 pp

EBITDA ajustat 1

% Marja EBITDA ajustat

(2 pp)

EBITDA

% Marja EBITDA

(1 pp)

Profit Net

% Marja Profit Net

(2 pp)

Nota:

(1)   EBITDA pentru 9 luni 2018 este calculat excluzand costurile ne-recurente de IPO, pentru a permite o analiza comparitiva relevanta pentru cresterea din 9 luni 2019 vs aceasi perioada in 2018.

Conferinta telefonica pentru investitori

Conferinta telefonica pentru discutii si prezentarea rezultatelor a 9 luni 2019 va avea loc pe 18 noiembrie ora 02:00 PM CEST, 03:00 PM EEST.

Anexate sunt Rezultatele Financiare pentru 9 luni 2019 si Prezentarea pentru conferinta telefonica.

Rapoartele financiare, inregistrarile conferintelor telefonice si prezentarile aferente sunt disponibile in sectiunea Relatii cu Investitorii de pe site-ul corporativ, ce poate fi accesat la urmatorul link.

Despre Purcari

Purcari Wineries Plc (brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan si Bardar) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri si brandy din Europa Centrala si de Est. Grupul gestioneaza in jur de 1,400 de hectare de podgorii si opereaza patru platforme de productie in Romania si Moldova. Grupul este lider in segmentul de vinuri premium din Romania, cu o cota de circa 25% si cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrand in peste 30 de tari. Fondata in 1827, Purcari este cea mai premiata vinarie din Europa Centrala si de Est, la Decanter Londra 2015-2019 si printre cele mai bine pozitionate pe Vivino, cu un scor mediu de 4.0 din 5.0, bazat pe mai mult de 28,000 de recenzii. Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori Bucuresti (simbol WINE). Grupul e condus de Victor Bostan, un veteran de peste 30 de ani in businessul vinicol si sustinut de investitori de top ca Fiera Capital, Conseq, East Capital, SEB, Franklin Templeton, IFC, Aberdeen.

Informatii

Investor.relations@purcari.wine

Declaratie generala privind raspunderea

Acest document poate contine anumite declaratii anticipative care se bazeaza pe estimari si previziuni. Prin natura lor, aceste declaratii de perspectiva sunt supuse unor riscuri si incertitudini importante si factori care nu tin de controlul sau de capacitatea noastra de a prezice. Aceste declaratii de perspectiva nu ar trebui considerate ca o garantie a performantei viitoare, rezultatele efective ar putea sa difere semnificativ de cele exprimate sau implicite de acestea. Declaratiile anticipative reflecta doar punctul de vedere al Grupului de la data prezentului document, iar Grupul nu se angajeaza sa revizuiasca sau sa actualizeze aceste declaratii anticipative. Declaratiile anticipative ar trebui sa fie utilizate cu prudenta si atentie si in nici un caz Grupul si conducerea acestuia nu pot fi trase la raspundere pentru nicio investitie sau alta decizie bazata pe astfel de declaratii. Informatiile din acest document nu constituie o oferta de vanzare sau o invitatie de a cumpara actiuni in cadrul Grupului sau o invitatie sau un stimulent pentru a se angaja in alte activitati de investitii.

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.

©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.