Stiri Piata


TERAPLAST SA - TRP

Grupul TeraPlast numeste un director de dezvoltare

Data Publicare: 03.12.2021 15:26:50

Cod IRIS: 50555

COMUNICAT

Grupul TeraPlast intareste echipa manageriala prin numirea unui director de dezvoltare

 

·         Grupul TeraPlast il numeste pe Laszlo Vajda pe pozitia de director de dezvoltare

·         Numirea vine in contextul adaptarii strategiei Grupului din 2020 si a planurilor de dezvoltare din 2021-2022

 

Bistrita, 3 decembrie 2021

Grupul TeraPlast anunta extinderea echipei manageriale prin numirea ca director de dezvoltare a domnului Laszlo Vajda. Noul Director isi va incepe activitatea in luna decembrie si va coordona strategiile de dezvoltare pentru toate companiile din cadrul Grupului. Ultima pozitie ocupata de dl. Vajda a fost cea de Country Manager pentru Romania si Ungaria pentru Grupul Pipelife.

Completarea responsabilitatilor executive cu o pozitie dedicata dezvoltarii vine ca urmare a obiectivelor de crestere a portofoliului de business-uri si produse pentru capitalizarea noilor oportunitati din piata. Prin cooptarea lui Laszlo Vajda, Grupul va beneficia de vasta experienta dobandita de acesta pe pietele externe si in domeniul procesarii polimerilor. Laszlo Vajda are peste 20 de ani de experienta in domeniu, iar diversele pozitii ierarhice ocupate in cariera il fac un fin cunoscator al proceselor de productie si in acelasi timp un strateg capabil.

„Business-ul este judecat prin prisma cifrelor raportate. In spatele cifrelor, insa, se afla oamenii, ideile si puterea lor de munca. Ei sunt cei care genereaza idei si le transforma in profit pentru actionari. De cand ne-am asumat obiectivul de a avea o crestere de doua cifre pe an, a devenit evidenta necesitatea unei pozitii de Director de Dezvoltare. Laci este in primul rand un profesionist care vine dintr-o organizatie globala si va fi un atu important in dezvoltarea Grupului. Vine cu o experienta care o va completa pe a noastra. La nivel de Grup cultivam performanta colegilor nostri fie prin promovarea interna, fie prin recrutarea externa a unor specialisti bine ancorati in piata, care au aceleasi valori ca noi. Viziunea si capacitatea de adaptare ale echipei noastre au facut Grupul TeraPlast jucatorul regional puternic care este astazi.”,  a afirmat Alexandru Stanean, directorul general al Grupului TeraPlast.

 

”Ca actor in aceasta piata in ultimii 15 ani, am urmarit evolutia TeraPlast, cresterea sustenabila si dinamismul care au facut Grupul sa fie ceea ce este astazi. Pentru oricine, din aceasta industrie si nu numai, reprezinta un model de dezvoltare durabila si ar trebui luat ca exemplu!” a declarat Laszlo Vajda.  „Impartasesc in intregime filosofia care domina organizatia si din aceasta perspectiva integrarea in cadrul echipei este usoara. Prin urmare, suntem pe aceeasi lungime de unda, avem perspective armonizate, iar acesta este punctul ideal de pornire pentru a lucra impreuna in arii cheie pe strategii care sa asigure Grupului evolutia si imbunatatirea continua a performantelor. Avem o agenda incarcata; TeraPlast vrea sa fie model de dezvoltare sustenabila, pentru Romania si nu numai, iar strategia noastra se concentreaza pe reciclare, utilizarea eficienta a resurselor si integrarea in modelul de business a tuturor valorilor de sustenabilitate: mediu, social si guvernanta” a adaugat dl Vajda.

Laszlo Vajda se alatura Grupului TeraPlast avand 20 de ani experienta in companii procesatoare a polimerilor, in diverse pozitii. De-a lungul timpului, a fost responsabil de procese de productie, de supervizarea investitiilor, eficientizarea fluxurilor tehnice si de productie, precum si dezvoltarea de produse si managementul calitatii. Totodata, a capatat experienta strategica din pozitia de director general, coordonand in ultimii ani activitatea din Romania si Ungaria a Grupului Pipelife.

 

Evenimente recente 

·         Grupul TeraPlast a raportat in primele 9 luni ale anului o cifra de afaceri de 451 milioane de lei si o EBITDA de 64,5 milioane de lei, in crestere cu 46%, respectiv cu 32% fata de primele noua luni din 2020. In aceeasi perioada, profitul net al Grupului a crescut cu 41%, ajungand la 43,3 milioane de lei in primele noua luni din 2021, fata de 30,6 milioane de lei in primele noua luni din 2020.

·         In cadrul investitiilor de 32 milioane de euro implementate de Grup in 2021, 20 de milioane de euro sunt directionate catre cresterea cu 50% a capacitatii de productie pentru linia de business Instalatii, pentru a raspunde optim oportunitatilor de piata existente.

·         Incepand cu acest trimestru este operationala fabrica TeraBio Pack, o investitie de 12 milioane de euro pentru productia de ambalaje biodegradabile certificate OK Compost.

·         Strategia Grupului include si obiective de dezvoltare durabila. Din 2018 TeraPlast detine brevet pentru productia de tevi din PVC multistrat cu miez reciclat. Din 2021, capacitatea de procesare a fabricii de reciclare creste de la 12.000 t/an la 31.000 t/an. Totodata, peste 7.000 de module fotovoltaice sunt montate pe halele din Parcul Industrial din Saratel, iar Grupul planuieste extinderea acestora si pe halele noi de productie si depozitare pentru a-si asigura independent si responsabil o parte din necesarul de energie.

 

Despre Grupul TeraPlast

Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack si Somplast. Incepand cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP. Actiunile companiei sunt incluse in indicele de referinta BET al Bursei de Valori Bucuresti si, din septembrie 2021, in indicii Small Cap si Global All Cap ai FTSE Russell. In cadrul evaluarii Vektor in baza a 15 criterii de comunicare in relatia cu investitorii, efectuata de ARIR, TeraPlast a obtinut nota maxima, 10, pentru al doilea an consecutiv.

 

Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la

e-mail investor.relations@teraplast.ro sau tel. +40 741 270 439 – persoana de contact: Alexandra Sica



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.