Stiri Piata


BANCA TRANSILVANIA S.A. - TLV

Aprobare ASF achizitie Certinvest Pensii

Data Publicare: 13.02.2020 9:54:35

Cod IRIS: 80088

 

Comunicat de presa, 12 februarie 2020

Grupul Financiar Banca Transilvania a primit unda verde pentru achizitionarea Certinvest Pensii

• Ce isi propune BT pe piata pensiilor private •

 

BT Asset Management S.A.I. (BTAM) si BT Investments au primit de la Autoritatea de Supraveghere Financiara aprobarea achizitiei a 100% din Certinvest Pensii, singurul jucator local dintre administratorii de fonduri de pensii din Romania.

 

Grupul Financiar Banca Transilvania a anuntat in octombrie 2019 intentia de a-si extinde serviciile financiare pentru cei peste 3 milioane de clienti printr-o investitie in domeniul pensiilor private. Tot atunci a avut loc semnarea, in Bucuresti, a unui agajament ferm intre BT Asset Management, BT Investments si Certinvest Pensii privind achizitia.

 

 „Pornim cu aproape 10.000 de clienti si cu peste 75 de milioane de lei in administrare. Urmeaza o perioada de integrare a Certinvest Pensii in Grupul Financiar BT si de pregatire pentru clienti. Ne adresam celor care isi stabilesc un plan cu bataie lunga privind pensia privata, apropiati ai brandului BT. Multumim autoritatilor pentru suportul acordat, declara Aurel Bernat, Director General, BT Asset Management.

 

Ce isi propune Grupul Financiar Banca Transilvania prin cea mai noua achizitie:

  •  Viitoarea companie de pensii BT sa devina un jucator cat se poate de relevant pe piata, pe modelul companiilor din Grupul BT;
  • Stimularea economisirii de termen lung prin Pilonul III de pensii, varianta optionala, dar cu cautare tot mai mare in randul persoanelor active
  •  Oferirea unei alternative de investitii, atat prin pensiile facultative, cat si prin fondurile de investitii, pe fondul trendului ascendent al economisiri.

 

Tranzactia a fost asistata de BT Capital Partners, divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar BT, membru exclusiv in Romania al aliantei internationale Oaklins.

BT Asset Management S.A.I. este compania Grupului Financiar Banca Transilvania, specializata in administrarea de investitii prin fonduri deschise si inchise. BTAM are in prezent peste 4,2 miliarde de lei active, 14 fonduri deschise de investitii in administrare si peste 45.000 de clienti.

Grupul Financiar Banca Transilvania | Comunicare & Relatii Publice

Detalii presa: comunicare@btrl.ro

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.