Stiri Piata


TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE SA - TBK

Raport trim 3 2020_completare cu Note explicative

Data Publicare: 25.11.2020 13:22:00

Cod IRIS: 50DAE

Nr. de inreg.  389/ 25.11.2020

            Catre,

            Bursa de Valori Bucuresti S.A.

            Autoritatea de Supraveghere Financiara

 

 

 

 

RAPORT CURENT

Conform Anexei 12 a Regulamentului ASF 5/2018

privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata

 

Data raportului

25.11.2020

Denumirea emitentului

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE S.A.

Sediul social

Bistrita, Calea Moldovei nr. 13, judetul Bistrita-Nasaud

Numarul  de Telefon/Fax

0263-235900/ 0263-235910

Codul unic de inregistrare la ORC

19044296

Nr. de ordine in  registrul  comertului

J06/674/2006

Capital subscris si varsat

500.000 lei

Piata reglementata

Piata reglementata la vedere, Segment Principal, Categorie Standard

 

I.                   Evenimente importante de raportat

a)      Schimbari in controlul asupra emitentului  – nu este cazul;

b)      Achizitii sau instrainari substantiale de active - nu este cazul;

c)       Procedura de insolventa, respectiv de reorganizare judiciara sau faliment  - nu este cazul;

d)      Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 82 din Legea nr. 24/2007- nu este cazul;

e)       Alte evenimente : Completarea Raportului aferent trimestrului III al anului 2020, cu Notele explicative, in conformitate cu prevederile art. 96 din Codul BVB.

 

Soc. TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE S.A. in calitate de emitent de instrumente financiare pe piata reglementata , in conformitate cu prevederile art.96 din Codul BVB , completeaza Raportul trimestrului III  al anului 2020, cu Notele explicative la Raportarile contabile intocmite la 30 septembrie 2020.

Anexa :  NOTE EXPLICATIVE LA RAPORTARILE CONTABILE  INTOCMITE LA 30 SEPTEMBRIE 2020

 

Soc. TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE S.A.

Niculae Dan

Presedinte al Consiliului de Administratie

 

 

 

 

 

NOTE EXPLICATIVE LA RAPORTARILE CONTABILE

INTOCMITE LA 30 SEPTEMBRIE  2020

 

1.      Imobilizari necorporale

Imobilizarile necorporale care indeplinesc criteriile de recunoastere prevazute de Norma 36/2015 sunt prezentate la cost mai putin amortizarea cumulata.

Costurile aferente achizitionarii de programe informatice sunt capitalizate si amortizate pe baza metodei liniare pe durata utila de viata.

Concesiunile, brevetele, licentele, marcile comerciale, drepturile si activele similare se inregistreaza in conturile de imobilizari necorporale la costul de achizitie.

Licentele si alte imobilizari necorporale sunt amortizate folosind metoda de amortizare liniara, pe o perioada estimata de 3 ani.

 

2.      Imobilizari corporale

                                                                                                                     

Costul / Evaluarea

Imobilizarile corporale recunoscute ca active sunt evaluate initial la cost de catre Societate, iar ulterior la cost minus amortizarea cumulata si pierderile din depreciere cumulate. Costul unui element de imobilizari corporale este format din pretul de cumparare, inclusiv taxele nerecuperabile si orice costuri care pot fi atribuibile direct aducerii activului la locatia si in conditia necesare pentru ca acesta sa poata fi utilizat in scopul dorit de conducere, cum ar fi: costurile initiale de livrare si manipulare, costurile de instalare si ambalare, onorariile profesionale, dupa deducerea oricaror reduceri de pret de natura comerciala.

Cheltuielile cu intretinerea si reparatiile imobilizarilor corporale se inregistreaza de catre Societate in Contul de profit si pierdere atunci cand apar, iar imbunatatirile semnificative aduse imobilizarilor corporale, care majoreaza valoarea sau extind durata de viata utila a acestora, sau care maresc semnificativ capacitatea de generare a unor beneficii economice de catre Societate, sunt capitalizate.

Imobilizarile corporale in curs de executie se trec in categoria imobilizarilor finalizate dupa receptia, darea in folosinta sau punerea in functiune a acestora, dupa caz.

 

Amortizarea

Amortizarea este calculata pentru valoarea amortizabila, aceasta fiind costul activului, sau o alta valoare care substituie costul. Amortizarea este recunoscuta in profit sau pierdere utilizand metoda liniara pentru durata de viata utila estimata pentru fiecare componenta a unei imobilizari corporale. Duratele de viata utila pentru perioada de raportare sunt urmatoarele:

-          Amenajari de terenuri                          10 ani;  

-          Constructii                                             40 ani;

-          Instalatii tehnice                                 3 - 6 ani;

-          Mijloace de transport                              5 ani;

-          Mobilier si aparatura birotica            3 - 5 ani.

Duratele de amortizare din contabilitate nu sunt diferite de duratele de amortizare utilizate de Societate in scopuri fiscale.

Imobilizari corporale detinute in leasing financiar sau achizitionate in rate

La 30.09.2010, Societatea are inregistrate imobilizari corporale detinute in baza unui contracte de leasing financiar reprezentand miloace de transport in valoare de 157.082 lei.

Derecunoastere

Imobilizarile corporale care au fost cedate sau casate sunt eliminate din Bilant impreuna cu amortizarea cumulata corespunzatoare.

Orice castig sau pierdere din cedarea unei imobilizari este determinat(a) comparand veniturile din cedare cu valoarea contabila a imobilizarii corporale si sunt recunoscute la valoarea neta in profitul sau pierderea perioadei.

 

3.      Imobilizari financiare

 

Imobilizarile financiare se inregistreaza initial la costul de achizitie sau valoarea determinata prin contractul de dobandire a acestora. Imobilizarile financiare se inregistreaza ulterior la valoarea de intrare mai putin ajustarile cumulate pentru pierdere de valoare.

Reluarea ajustarilor pentru depreciere

 

Pierderea din depreciere aferenta unei investitii facute de catre Societate in instrumente financiare sau unei creante este reluata atunci cand cresterea ulterioara a valorii recuperabile poate fi legata de un eveniment care a avut loc dupa ce pierderea din depreciere a fost recunoscuta.

In cazul altor active, o ajustare pentru depreciere este reluata in cazul in care s-a produs o schimbare a estimarilor utilizate pentru a determina valoarea recuperabila.

 

4.      Creante comerciale

 

Creantele comerciale sunt recunoscute si inregistrate la suma initiala de incasat minus ajustarile pentru depreciere pentru sumele necolectabile. Ajustarile pentru depreciere sunt constituite cand exista dovezi conform carora Societatea nu va putea incasa creantele la scadenta initial agreata. Creantele neincasabile sunt inregistrate pe cheltuieli cand sunt identificate.

 

5.      Numerar si echivalente de numerar

 

Disponibilitatile banesti sunt formate din numerar in casierie si conturi la banci. Pentru Situatia fluxurilor de trezorerie, numerarul si echivalentele acestuia cuprind numerar in casierie si conturi la banci.

 

 

6.       Datorii financiare

 

Obligatiile comerciale sunt inregistrate la cost, care reprezinta valoarea obligatiei ce va fi platita in viitor pentru bunurile si serviciile primite, indiferent daca au fost sau nu facturate catre Societate. Pentru datoriile exprimate in lei, a caror decontare se face in functie de cursul unei valute, eventualele diferente favorabile sau nefavorabile care rezulta din evaluarea acestora se inregistreaza la venituri sau cheltuieli financiare, dupa caz.

 

7.      Provizioane

Provizioanele sunt recunoscute atunci cand Societatea are o obligatie curenta (legala sau implicita) generata de un eveniment anterior, este probabil ca o iesire de resurse sa fie necesara pentru a onora obligatia, iar datoria poate fi estimata in mod credibil. Valoarea unui provizion reprezinta cea mai buna estimare a cheltuielilor probabile, sau, in cazul unei obligatii, a sumei necesare pentru stingerea obligatiei.

 

8.      Capital social

 

Capitalul social, compus din actiuni comune, este inregistrat la valoarea stabilita pe baza actelor de constituire. Societatea recunoaste modificarile la capitalul social numai dupa aprobarea lor in Adunarea Generala a Actionarilor.

 

9.      Rezerve legale

 

Se constituie in proportie de 5% din profitul brut evidentiat la sfarsitul exercitiului financiar pana cand rezervele legale totale ajung la 20% din capitalul social varsat in conformitate cu prevederile legale. La 30.09.2020, Societatea are constituita o rezerva legala la nivelul solicitat prin acte normative, respectiv 20% din capitalul social.

 

10.  Instrumente financiare

Instrumentele financiare folosite de Societate sunt formate in principal din numerar, creante, datorii. Instrumentele de acest tip sunt evaluate in conformitate cu politicile contabile specifice prezentate mai sus in cadrul Notei 2.

 

11.  Recunoasterea veniturilor

Venituri din exploatare

In categoria veniturilor se includ atat sumele sau valorile incasate sau de incasat in nume propriu din activitati curente, cat si castigurile din orice alte surse. Veniturile din exploatare ale Societatii cuprind venituri din activitatea de distributie, precum si alte venituri din exploatare.

 

 

Cifra de afaceri aferenta Societatii se compune din venituri din oferirea de consultanta si propunerea de contracte de asigurare si/sau reasigurare si venituri din alte activitati in legatura cu activitatea de distributie.

Veniturile Societatii se inregistreaza pe masura prestarii serviciilor pe baza facturii sau in alte conditii prevazute in contractele semnate de Societate.

Venituri din vanzarea de bunuri

Veniturile din vanzarea de bunuri se inregistreaza in momentul predarii bunurilor catre cumparatori, al livrarii lor pe baza facturii sau in alte conditii prevazute in contract, care atesta transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor respective catre clienti.

Venituri din redevente, chirii si dobanzi

Acestea se recunosc astfel:

-          dobanzile se recunosc periodic, in mod proportional, pe masura generarii venitului respectiv, pe baza contabilitatii de angajamente;

-          redeventele si chiriile se recunosc pe baza contabilitatii de angajamente, conform contractului.

12.  Impozite si taxe

Societatea inregistreaza impozit pe profit curent in conformitate cu legislatia din Romania in vigoare la data situatiilor financiare. Datoriile legate de impozite si taxe sunt inregistrate in perioada la care se refera.

13.   Erori contabile

 

Erorile constatate in contabilitate se pot referi fie la exercitiul financiar curent, fie la exercitiile financiare precedente. Corectarea erorilor se efectueaza la data constatarii lor.

Corectarea erorilor aferente exercitiului financiar curent se efectueaza pe seama contului de profit si pierdere. Corectarea erorilor semnificative aferente exercitiilor financiare precedente se efectueaza pe seama rezultatului reportat.

 

14.  Conversii valutare

Tranzactiile realizate in valuta sunt transformate in LEI la rata de schimb valabila la data tranzactiei.

Ratele de schimb LEU/EUR la 1 decembrie 2019 si 30 septembrie 2020 au fost dupa cum urmeaza:

 

Moneda

31 decembrie 2019

 

30 septembrie 2020

LEU/EUR

4,7793

 

4,8698

 

 

 

 

  15.  IMOBILIZARI NECORPORALE

VALOARE BRUTA / Elemente de imobilizari

Sold initial                         01 ianuarie 2020

Cresteri

Reduceri

Sold final                        30 septembrie 2020

Total

Din care: casari

Licente si alte imobilizari necorporale

75.612

7.107

 

 

82.719

TOTAL

75.612

7.107

0

0

82.719

 

 

AMORTIZARE / Elemente de imobilizari

Sold initial                         01 ianuarie 2020

Amortizare in cursul anului

Amortizare aferenta imobilizarilor scoase din evidenta

Sold final                        30septembrie 2020

 
   

Licente si alte imobilizari necorporale

66.976

6.972

 

73.948

   

TOTAL

66.976

6.972

0

73.948

   
             

Valoare contabila

8.636

 

 

8.771

   

 

Valoarea totala a achizitiilor de imobilizari necorporale realizate in primele 9 luni ale anului 2020 a fost de 6.972 lei. Amortizarea aferenta imobilizarilor necorporale recunoscuta de Societate in primele 9 luni ale anului 2020 este de 6.972 lei.

16. IMOBILIZARI CORPORALE

VALOARE BRUTA / Elemente de imobilizari

Sold initial                         01 ianuarie 2020

Cresteri

Reduceri

Sold final                        septembrie 2020

Total

Din care: Dezmembrari si casari

Terenuri si constructii

1.910.011

1.899.313

0

0

3.809.324

Instalatii tehnice si masini

782.680

187.342

0

0

970.022

Alte instalatii, utilaje si mobilier

90.430

0

0

0

90.430

Avansuri si imobilizari corporale in curs

0

0

0

0

0

TOTAL

2.783.121

2.086.655

0

0

4.869.776

 

AMORTIZARE /

Elemente de imobilizari

Sold initial                         01 ianuarie 2020

Amortizare in cursul anului

Amortizare aferenta imobilizarilor scoase din evidenta

Sold final                            30 septembrie 2020

 
   

Amenajari de terenuri

1.287

1.449

2.736

   

Constructii

37.765

31.974

0

69.739

   

Instalatii tehnice si masini

650.158

45.285

0

695.443

   

Alte instalatii, utilaje si mobilier

74.201

8.703

0

82.904

   

TOTAL

763.411

87.411

0

850.822

   

Valoare contabila

2.019.710

 

 

4.018.954

   

 

Pe parcursul primelor 9 luni ale anului 2020, investitiile in amenajari de terenuri si constructii  sunt in suma de 1.899.313 lei; investitiile in echipamente, instalatii tehnice si mijloace de tansport realizate pe parcursul primelor 9 luni ale anului 2020 au fost in suma de 187.342 lei.

Valoarea amortizarii recunoscute de Societate in primelor 9 luni ale anului 2020 pentru imobilizarile corporale este de 87.411 lei.

 

17. IMOBILIZARI FINANCIARE

Imobilizarile financiare prezentate in bilant se refera la garantii achitate pentru contracte de inchiriere spatii pentru desfasurarea activitatilor curente, inclusiv garantii pentru contractele de utilitati.

VALOARE BRUTA

Sold initial                         01 ianuarie 2020

Cresteri

Reduceri

Sold final  30 septembrie 2020

 
   

Garantii si creante imobilizate

12.170

0

0

12.170

   

TOTAL

12.170

0

0

12.170

   
             

AJUSTARI DEPRECIERE

Sold initial                         01 ianuarie 2019

Cresteri

Reduceri

Sold final  30 septembrie 2020

   
   

Garantii si creante imobilizate

0

0

0

0

   

TOTAL

0

0

0

0

   

 

 

 

 

 

   

Valoare contabila

12.170

 

 

12.170

   

 

18. CREANTE COMERCIALE SI ALTE CREANTE

 

Elemente de creante

Nr. rd.

Sold la 1 ianuarie 2020

Sold la 30 septembrie 2020

Termen de lichiditate

Sub 1 an

1 - 5 ani

Peste 5 ani

0

1

2

3 = 4 + 5+ 6

4

5

6

TOTAL CREANTE (rd.1 la 8 - rd.9+rd.10+rd.11), din care:

 

4.567.039

4.923.319

4.923.319

0

0

Creante legate de activitatea de distributie

1

920.990

806.319

806.319

0

Sume de incasat de la entitati afiliate

2

0

0

0

0

Avansuri pentru prestari servicii

3

1.083.200

487.342

487.342

0

Avansuri acordate personalului si creante asimilate

4

0

0

0

0

Creante fata de bugetul de stat

5

0

0

0

0

Creante fata de bugetul asigurarilor sociale

6

97.286

74.798

74798

0

Creante privind capitalul subscris si nevarsat

7

0

0

0

0

Creante fata de debitori diversi

8

2.514.373

3.615.840

3.615.840

0

Ajustari pentru deprecierea creantelor debitori diversi

9

-60.980

-60.980

-60.980

0

Decontari din operatiuni in curs de clarificare

10

0

0

0

0

Creantele legate de activitatea de distributie nu sunt purtatoare de dobanda si au in general, un termen de incasare sub 30 de zile.

Creantele incerte se inregistreaza distinct in contabilitate. Atunci cand se estimeaza ca o creanta nu se va incasa integral, in contabilitate se inregistreaza ajustari pentru pierderi de valoare, la nivelul sumei care nu se mai poate recupera.

19. NUMERAR SI ECHIVALENTE DE NUMERAR

 

Indicator

 31 decembrie  2019

30 septembrie 2020

Conturi curente si colectoare la banci (lei)

2.501.336

               4.536.996

Conturi de depozit (lei)

2.830.493

2.000.000

Numerar in casierie (lei)

711

553

Alte valori (lei)

0

0

Avansuri de trezorerie (lei)

0

0

TOTAL

5.332.539

6.537.549

 

 

20. DATORII COMERCIALE SI ALTE DATORII

 

Elemente de datorii

Nr. rd.

Sold la 1 ianuarie 2020

Sold la 30 septembrie 2020

Termen de exigibilitate

Sub 1 an

1 - 5 ani

Peste 5 ani

0

1

2

3 = 4 + 5+ 6

4

5

6

TOTAL DATORII (rd.1 la 15), din care:

 

5.904.327

9.246.825

8.309.745

937.080

0

Imprumuturi din emisiunea de obligatiuni

1

0

0

0

0

0

Sume datorate institutiilor de credit

2

1.199.600

1.049.300

200.400

848.900

0

Datorii legate de activitatea de distributie

3

4.116.732

5.896.783

5.896.783

0

0

Sume datorate entitatilor afiliate

4

 

0

0

0

0

Datorii provenite din contracte de leasing

5

0

110.680

22.500

88.180

0

Datorii fata de furnizori si creditori diversi

6

25.148

1.622.581

1.622.581

0

0

Datorii fata de personal

7

176.815

196.400

196.400

0

0

Sume datorate asistentilor si asistentilor auxiliari

8

31.989

47.298

47.298

0

0

Datorii fata de bugetul asigurarilor sociale

9

75.555

88.303

88.303

0

0

Datorii fata de bugetul statului

10

213.887

173.772

173.772

0

0

Datorii fata de fonduri speciale in activitatea de distributie

11

17.880

19.

409

19.409

0

0

Datorii privind alte impozite, taxe si varsaminte asimilate

12

0

0

0

0

0

Datorii privind sumele de restituit actionarilor

13

0

0

0

0

0

Datorii privind dividendele cuvenite actionarilor

14

1.610

1.610

1.610

0

0

Decontari din operatiuni in curs de clarificare

15

45.111

40.689

40.689

0

0

Datoriile Societatii la 30 septembrie 2020 se refera in cea mai mare parte la datorii fata de societatile de asigurare, sume decontate in luna octombrie 2020.

Datoriile fata de institutiile financiar-bancare sunt reprezentate de imprumutul pe termen lung in suma de 1.400.000 lei contractat de Societate in anul 2018, din care suma ramasa de rambursat la 30 septembrie 2020 este de 1.049.300 lei. Imprumutul se ramburseaza in rate egale pe o durata de 84 de luni, scadenta finala fiind pe 01.12.2025. Rata dobanzii este stabilita in functie de indicele ROBOR la 6 luni si marja practicata de banca. Acest imprumut a fost contractat cu scopul de a finanta achizitia unei constructii (sediul actual al Societatii) si a 2 terenuri, in valoare totala de 1.698.272 lei. Societatea a constituit urmatoarele garantii pentru imprumutul primit: garantie mobiliara asupra conturilor bancare deschise la banca; ipoteca imobiliara asupra constructiei si celor 2 terenuri.

Datoriile fata de bugetul statului, reprezentand impozite si taxe datorate, se refera la sume achitate la termenele scadente pentru aceste obligatii.

Obligatiile fata de personal si fata de bugetele asigurarilor sociale sunt prezentate corespunzator destinatiei lor.

 

21. PROVIZIOANE

 

Societatea nu a considerat necesara constituirea unor provizioane la 30 septembrie 2020.

 

 

22. CAPITAL SOCIAL

Indicator

 31 decembrie 2020

30 septembrie 2020

Valoare capital social subscris varsat (lei)

500.000

500.000

Numar actiuni ordinare

2.500.000

2.500.000

Valoare nominala (lei/actiune)

0,20

0,20

 

 

23. REZERVE

 

Rezerve

 31 decembrie 2019

30 septembrie 2020

Rezerve legale

100.000

100.000

 

24. CIFRA DE AFACERI NETA

 

Natura veniturilor realizate

30 septembrie 2019

30 septembrie 2020

Venituri din activitatea de distributie, din care:

             52.664.461

57.226.201

Venituri din oferirea de consultanta si propunerea de contracte de asigurare si/sau reasigurare

                52643853

57.212.154

Alte activitati in legatura cu activitatea de distributie

20.608

14047

Venituri din crearea de produse de asigurare in asociere cu asiguratorii

0

0

Venituri din organizarea de cursuri de pregatire profesionala in asigurari si reasigurari

0

0

Reduceri comerciale acordate

0

0

Venituri din redevente, locatii de gestiune si chirii

0

0

 

25. CHELTUIELI CU PERSONALUL

 

Cheltuieli salariale si contributii aferente, alte cheltuieli privind angajatii si consiliul de administratie

 

Indicator

Valoare la 30 septembrie  2019

Valoare la 30 septembrie  2020

Cheltuieli privind remuneratia personalului

1.739.183

2.018.734

Cheltuieli privind tichetele de masa acordate angajatilor

44.558

48.281

Cheltuieli cu asigurarile si protectia sociala

14.892

11.675

Contributia asiguratorie de munca

39.264

45.472

Cheltuieli cu pregatirea personalului

789

2083

TOTAL:

1.838.686

2.126.245

 

26. ANALIZA ALTOR CHELTUIELI  SI A REZULTATULUI DIN     EXPLOATARE

a) REZULTATUL DIN EXPLOATARE

Indicator

 Raportari contabile la 30 septembrie 2019

 Raportari contabile la 30 septembrie 2020

1. Cifra de afaceri neta

52664461

57226201

2. Costul bunurilor vandute si al serviciilor prestate (3+4)

46918918

50491583

3. Cheltuielile activitatii de baza

44755454

48594188

4. Cheltuielile activitatilor auxiliare

2163464

1897395

5. Rezultatul brut aferent cifrei de afaceri nete (1-2)

5745543

6734618

6. Cheltuieli generale de administratie

1837897

2124162

7. Alte venituri din exploatare

0

612

8. Rezultatul din exploatare (5-6+7)

3907646

4611068

 

 

 

b)  ALTE CHELTUIELI DE EXPLOATARE

Indicatori

 Valoare la 30 septembrie 2019

 Valoare la 30  septembrie 2020

Cheltuieli privind energia si apa

33469

33693

Cheltuieli de intretinere si reparatiile

178437

23557

Cheltuieli cu redeventele, locatiile de gestiune si chiriile

126998

95985

Cheltuieli cu primele de asigurare

59093

73384

Cheltuieli cu pregatirea personalului

789

2083

Cheltuieli cu colaboratorii

0

0

Cheltuieli privind comisioanele si onorariile

0

0

Cheltuieli de protocol, reclama si publicitate

458897

326902

Cheltuieli cu trasportul de bunuri si personal

2100

0

Cheltuieli cu deplasari, detasari si transferari

10003

2141

Cheltuieli postale si taxe de telecomunicatii

134611

134727

Cheltuieli cu serviciile bancare si asimilate

87186

88788

Alte cheltuieli cu servicii prestate de terti

524379

572367

TOTAL

1615962

1353627

 

 

 

27. IMPOZITUL PE PROFIT

 

Indicator

 Valoare la  30 septembrie 2019

 Valoare la 30 septembrie 2020

 

 

 

1. Profitul sau pierderea contabil (a)

3352471

4038503

2. Elemente similare veniturilor

0

 

3. Rezerva legala

0

 

4. Venituri neimpozabile

0

0

5. Cheltuieli nedeductibile

809640

815570

6. Diferenta de amortizare nedeductibila fiscal

3039

4659

7. Profit impozabil / Pierdere fiscala pentru anul de raportare (rd. 1+2-3-4+5+6)

4165150

4858732

8. Pierderea fiscala din anii precedenti

0

0

9. Profit impozabil/Pierdere fiscala de recuperat in anii urmatori (rd. 7-8)

4165150

4858732

10. Impozit pe profit curent (rd. 9*16%)

666424

777397

11. Impozit aferent profit reinvestit

0

0

12. Impozit pe profit datorat (rd. 10-11)

666424

777397

13. Impozit pe profit datorat pentru trim I + II +III

533139

621918

14. Cheltuieli cu sponsorizarile

133285

155479

15.Bonificatie 10%

0

62192

15.Bonificatie 10%                                                                        

16. Impozit pe profit datorat la sfarsitul perioadei

533139

559726

 

28. ALTE INFORMATII

 

Informatii privind relatiile cu entitatile afiliate si alte parti legate

Societatea nu detine participatii in alte entitati.

Cheltuieli cu chirii si leasing

 

Societatea are in derulare un contract de leasing financiar, soldul imprumutului la 30 septembrie 2020 fiind in valoare de 110.680 lei.

Cheltuielile cu chiriile sunt in suma de 95.985 lei. Chiriile sunt aferente locatiilor utilizate de Societate ca puncte de lucru.

 

29. Aspecte legate de mediu

 

Societatea nu are cunostinta de potentiale efecte negative asupra mediului inconjurator ca urmare a operatiunilor sale, care ar trebui cuantificate. Rezultatul unor astfel de potentiale efecte este incert si conducerea Societatii nu considera necesara provizionarea unor astfel de datorii pentru mediul inconjurator.

 

30. Angajamente   - Garantii acordate tertilor

Pentru imprumutul pe termen lung contractat, Societatea a constituit urmatoarele garantii in favoarea bancii:

-          Garantie mobiliara asupra conturilor bancare deschise la banca;

-          Garantie imobiliara asupra terenului in suprafata de 100 m.p., avand nr. cadastral 8452, inscris in Cartea Funciara nr. 61938 a Municipiului Bistrita;

-           Garantie imobiliara asupra terenului intravilan in suprafata de 500 m.p., avand nr. Cadastral 56884 si constructia edificata pe acesta, avand nr. cadastral 56884-C1, imobil inscris in Cartea Funciara nr. 56884 a Municipiului Bistrita.

 

Presedinte Consiliu de Administratie,

Dl. Dan Niculae

Intocmit,

Dna. Partiu Vasilichi Oana

Semnatura ______________________

Sef serviciu contabilitate

 

Semnatura ______________________

 

 

 

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.