Stiri Piata


OMV PETROM S.A. - SNP

Nou combustibil maritim cu un continut redus de sulf produs la Petrobrazi

Data Publicare: 14.02.2020 12:18:07

Cod IRIS: 64CD7

                     

Nou combustibil maritim cu un continut redus de sulf produs la Petrobrazi, in urma unei investitii de 3 milioane de euro

 

   OMV Petrom a dezvoltat la rafinaria Petrobrazi un nou combustibil maritim care sustine industria de transport naval in reducerea emisiilor de sulf

 

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a dezvoltat, la rafinaria Petrobrazi, un nou combustibil maritim cu continut redus de sulf, de pana la 0,5%. Acest produs este unic pe piata din Romania. Combustibilul le permite companiilor de transport maritim sa reduca emisiile de sulf si sa fie in conformitate cu regulile Organizatiei Internationale Maritime (IMO) care au intrat in vigoare in 2020. Prima livrare a avut loc in Portul Constanta, la sfarsitul anului trecut.

Procesul de obtinere a combustibilului maritim cu continut scazut de sulf a fost posibil cu ajutorul unei investitii de 3 milioane euro in instalatii logistice pentru productie din cadrul rafinariei Petrobrazi. Implementarea proiectului a durat aproape doi ani. Pana la finalul anului trecut, transportatorii maritimi consumau pacura cu un continut de sulf de 3,5%. Noul combustibil maritim obtinut la rafinaria Petrobrazi are un continut de maximum 0.5% sulf, in conformitate cu standardul IMO pentru limita globala privind continutul de sulf aplicabila industriei de transport maritim incepand cu acest an.

Pana la lansarea acestui produs, piata din Romania era aprovizionata exclusiv din import. De-acum inainte, la rafinaria Petrobrazi, se pot produce anual cel putin 70Kt de combustibil maritim cu continut redus de sulf, in functie de optimizarea productiei pentru a satisface cererea si a maximiza valoarea adaugata.    

OMV Petrom vine in sprijinul industriei de transport maritim cu o solutie sustenabila, atat economic cat si din perspectiva protectiei mediului. Potrivit IMO, prin limitarea la 0.5% a continutului de sulf din combustibilul maritim folosit de nave, se poate obtine o scadere de 77% a cantitatii anuale de emisii de sulf, ceea ce inseamna 8.5 milioane de tone metrice de sulf pe an la nivel global. Acest lucru are un impact pozitiv pentru calitatea vietii in comunitatile oraselor portuare si de coasta.

Conform datelor Comisiei Europene, 90% din comertul extern cu marfuri al Uniunii Europene este maritim si peste 400 de milioane de pasageri tranziteaza, anual, porturile europene.  

 

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o productie anuala de titei si gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep in 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere cu amanuntul, Grupul este prezent in Romania si tarile invecinate prin intermediul a 793 benzinarii, la sfarsitul lui 2019, sub doua branduri, OMV si Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, detine 51,011% din actiunile OMV Petrom. Statul roman, prin Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, detine 20,639% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 9,998%, iar 18,352% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contributii de 30,4 miliarde de euro reprezentand taxe, impozite si dividende platite in perioada 2005 – 2019.

Din 2007, OMV Petrom a integrat in strategia sa de business principiile responsabilitatii corporatiste. In perioada 2007-2019, compania a alocat aproximativ 66 milioane euro pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania, concentrandu-se pe protectia mediului, educatie, sanatate si dezvoltare locala.

 

Contact:

OMV Petrom Relatia cu Investitorii

Tel: +40 372 161930, Fax: +40 372 868518
e-mail: investor.relations.petrom@petrom.com  

 

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.