Stiri Piata


S.N.G.N. ROMGAZ S.A. - SNG

Informare referitoare la comentarii media

Data Publicare: 30.01.2023 16:12:25

Cod IRIS: 29436

 

30 ianuarie 2023

 

C O M U N I C A T

 

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. informeaza actionarii si investitorii cu privire la unele declaratii facute in cadrul emisiunii „Romania la Apel” din data de 28 ianuarie 2023, link https://www.realitatea.net/stiri/actual/gazele-din-marea-neagra-ajung-in-ungaria-romania-a-cumparat-un-zacamant-cu-gazul-deja-vandut-document-bomba_63d5975d5f364125966aae12 :

 

In virtutea dreptului la replica si a corectei informari a opiniei publice, cu referire la informatiile aparute in cadrul emisiunii “Romania la Apel”, din data de 28 ianuarie 2023, cu privire la tranzactia de achizitie a tuturor actiunilor emise de (reprezentand 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care detine 50% din drepturile dobandite si din obligatiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona de apa adanca a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagra, facem urmatoarea precizare:

 

Nici S.N.G.N. ROMGAZ S.A. si nici afiliatul sau ROMGAZ Black Sea Limited (noua denumire a ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, dupa achizitia actiunilor acestei societati de catre ROMGAZ) nu au preluat odata cu achizitia participatiei din perimetrul Neptun Deep, contracte care sa aiba ca obiect vanzarea sau cumpararea de gaze naturale aferente cotei de participare preluate din perimetrul Neptun Deep (sau din alte surse).

 

Pentru a evita orice neintelegere, facem precizarea ca:

 

Ø  S.N.G.N. ROMGAZ S.A. sau afiliatul sau ROMGAZ Black Sea Limited nu are contracte incheiate sau contracte in derulare care sa aiba ca obiect vanzarea gazelor naturale aferente cotei de participare din perimetrul Neptun Deep;

Ø  Gazele naturale aferente cotei de participare a grupului ROMGAZ in perimetrul Neptun Deep vor fi comercializate cu respectarea prevederilor legale si corporative aplicabile acestui proiect.

 

In concluzie, consideram ca total nefundamentate si eronate declaratiile facute in cadrul emisiunii “Romania la Apel”, de sambata, 28 ianuarie 2023,  in legatura cu acest subiect.

 

Director General,

Razvan POPESCU

 

  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.