Stiri Piata


LION CAPITAL S.A. - SIF1

Completarea ordinii de zi a AGEA convocata pentru data de 2/3 noiembrie 2020

Data Publicare: 20.10.2020 8:33:20

Cod IRIS: 30072

RAPORT CURENT

conform Regulamentului nr. 5/2018 si Legii nr. 24/2017
privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata

Data raportului: 20.10.2020

Societatea emitenta Societatea de Investitii Financiare Banat-Crisana SA  (SIF Banat-Crisana) | Sediul social Calea Victoriei nr. 35 A, Arad 310158 | Tel +40257 304 438 | Fax +40257 250 165 | Web www.sif1.ro | Email sifbc@sif1.ro | CIF RO2761040 | Nr. ORC J02 / 1898 / 02.09.1992 | Nr. Registru ASF AFIAA PJR07.1AFIAA/020007/09.03.2018 | Nr. Registru ASF SIIRS PJR09SIIR/020002/02.02.2006 | Codul de identificare a entitatii juridice (LEI) 254900GAQ2XT8DPA7274  | Capital social 51.746.072,40 lei | Piata reglementata BVB - categoria Premium (simbol: SIF1)

Eveniment important de raportat:

Completarea ordinii de zi a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor convocata pentru data de 2/3 noiembrie 2020

Consiliul de administratie al Societatii de Investitii Financiare Banat-Crisana S.A. (denumita in continuare „SIF Banat-Crisana” sau „Societatea”), inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Arad sub numarul J02/1898/1992 si in Registrul A.S.F. sub numarul PJR07.1AFIAA/020007/09.03.2018, avand Codul unic de inregistrare 2761040 si capitalul social subscris si varsat de 51.746.072,40 lei, intrunit in sedinta din data de 19 octombrie 2020,

In temeiul art. 117alin.1 din Legea nr. 31/1990 privind societatile republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ale art. 2 alin. (9) lit. b) si art. 92 aIin. (3) din Legea nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata si ale art. 189 din Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata,

Avand in vedere adresa nr. DRA 6360/14.10.2020 emisa de Autoritatea de Supraveghere Financiara prin care se apreciaza ca fata de modificarile Actului constitutiv al SIF Banat-Crisana SA ce urmeaza a fi supus aprobarii in cadrul AGEA convocata pentru data de 02/03.11.2020, este necesara completarea/modificarea acestuia in concordanta cu aspectele invocate in adresa Autoritatii de Supraveghere Financiara mai sus-mentionate,

Completeaza ordinea de zi a adunarii generale extraordinare a actionarilor convocata pentru data de 02/03 noiembrie 2020, ora 10:00, la sediul societatii din Arad, Calea Victoriei nr. 35A, prin convocatorul initial publicat in Monitorul Oficial al Romaniei Partea a IV-a nr. 3476/01.10.2020, in cotidianul national Ziarul Financiar nr. 5516 din 01.10.2020 si in cotidianul local Jurnal Aradean nr. 8665 din 01.10.2020 si pe website-ul societatii la adresa www.sif1.ro.

Ordinea de zi a adunarii generale extraordinare a actionarilor completata, este urmatoarea:

1. Aprobarea modificarii Actului constitutiv al societatii, in vederea corelarii cu prevederile Legii nr. 243/2019 privind reglementarea fondurilor de investitii alternative si pentru modificarea si completarea unor acte normative si cu prevederile Regulamentului ASF nr.7/2020, dupa cum urmeaza:

- art.1 alin.(2) se modifica si va avea urmatorul continut:

Forma juridica a societatii  este de societate pe actiuni, constituita conform reglementarilor aplicabile ca Fond de investitii alternative de tipul societatilor de investitii - F.I.A.S., categoria Fond de investitii alternative destinat investitorilor de retail - F.I.A.I.R, cu o politica de investitii diversificata, inchis, autoadministrat.

- art.1 alin.(4) se modifica si va avea urmatorul continut:

Functionarea societatii este reglementata de dispozitiile legilor ordinare si cu  caracter special, incidente in materie de: fonduri de investitii alternative, constituite sub forma de societati de investitii cu personalitate juridica, ale caror actiuni sunt listate pe o piata reglementata, de administratori de fonduri de investitii alternative, de societati admise la tranzactionare pe o piata reglementata, de societati pe actiuni , de dispozitiile prezentului Act constitutiv, precum si de regulile si procedurile de functionare ale societatii.

- art.1 alin.(6) se modifica si va avea urmatorul continut:

Durata de functionare a societatii este de 99 de ani Actionarii au dreptul de a prelungi durata societatii inainte de expirarea acesteia, prin hotarare a Adunarii generale extraordinare a actionarilor.

­- art. 2 alin. (1) se modifica si va avea urmatorul continut:

(1)Domeniul principal de activitate este: Intermedieri financiare cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii, cod CAEN 64, iar obiectul principal de activitate este Alte intermedieri financiare n.c.a., cod CAEN 6499. Obiectul de activitate al societatii consta in:

a) administrarea portofoliului;

b) administrarea riscurilor;

c) alte activitati desfasurate in cadrul administrarii colective a unui fond de investitii, permise de legislatia in vigoare, precum:

(i) administrarea entitatii: servicii juridice si de contabilitate a societatii, cereri de informare din parte investitorilor, evaluarea activelor, returnari de taxe, controlul respectarii legislatiei aplicabile, tinerea registrului detinatorilor de titluri de participare, distributia veniturilor, emisiuni si rascumparari de titluri de participare, decontarea de contracte, inclusiv emiterea de certificate, tinerea evidentelor.

(ii) distribuire;

(iii) activitati legate de activele F.I.A.: servicii necesare pentru indeplinirea atributiilor de administrare ale AFIA, administrarea infrastructurilor, administrarea bunurilor imobiliare, consultanta acordata entitatilor cu privire la structura capitalului, strategia industriala si aspectele conexe acesteia, consultanta si servicii privind fuziunile si achizitiile de entitati, precum si alte servicii legate de administrarea F.I.A. si a societatilor si a altor active in care a investit.

- art.5 alin.(7) se modifica si va avea urmatorul continut:

Societatea poate sa isi rascumpere propriile actiuni, in conditiile si cu respectarea prevederilor legale aplicabile. Actiunile societatii nu pot fi rascumparate la solicitarea investitorilor, direct sau indirect, din activele Societatii, inainte de inceperea fazei de lichidare a Societatii.

- art.6 alin.(1) se modifica si va avea urmatorul continut:

Adunarea Generala a Actionarilor este organul suprem de deliberare si decizie al societatii si functioneaza in conformitate cu prevederile legale in vigoare si ale actului constitutiv.

- art.6 alin.(5) lit. d se modifica si va avea urmatorul continut:

Sa fixeze remuneratia cuvenita  pentru exercitiul in curs administratorilor, precum si limitele generale ale tuturor remuneratiilor suplimentare ale administratorilor si ale remuneratiilor directorilor carora le-a fost delegata conducerea societatii, conform Legii nr. 31/1990;

- art.6 alin.(7) se modifica si va avea urmatorul continut:

Adunarea generala extraordinara se intruneste pentru:

a)majorarea capitalului social, care se va realiza cu respectarea prevederilor legale in vigoare;

b)schimbarea obiectului de activitate al societatii;

c)schimbarea formei juridice societatii si/sau schimbarea formei de administrare, in conditiile legii;

d)mutarea sediului societatii;

e)fuziunea cu alte societati;

f)reducerea capitalului social sau reintregirea sa prin emisiune de noi actiuni;

g)dizolvarea anticipata a societatii;

h) conversia actiunilor dintr-o categorie in cealalta;

i) consolidarea sau divizarea (splitarea) valorii nominale a actiunilor;

j) prelungirea duratei societatii;

k)orice alta modificare a Actului constitutiv sau orice alta hotarare pentru care este ceruta aprobarea adunarii extraordinare.

- art.6 alin.(8) lit. c se modifica si va avea urmatorul continut:

Infiintarea sau desfiintarea de sucursale,  agentii, reprezentante, puncte de lucru sau alte unitati fara personalitate juridica, in conditiile prevazute de lege..

- art.6 alin.(10) se modifica si va avea urmatorul continut:

Convocarea adunarii generale se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a si in unul dintre ziarele de larga raspandire din localitatea in care se afla sediul societatii sau din cea mai apropiata localitate, cu cel putin 30 zile inainte de data pentru tinerea ei.

- art.6 alin.(14) se modifica si va avea urmatorul continut:

Actionarii pot participa la adunarea generala a actionarilor direct sau pot fi reprezentati de alte persoane, actionari sau nu, in baza unei imputerniciri speciale sau generale, conform legii. Actionarii pot acorda o imputernicire generala pentru participarea si votarea in cadrul adunarii generale a actionarilor, data de un actionar, in calitate de client, unui intermediar definit conform art. 2 alin. (1) pct. 20 din Legea nr. 24/2017 sau unui avocat. Actionarii pot vota si prin corespondenta in conformitate cu reglementarile legale aplicabile. Transmiterea imputernicirilor sau a voturilor prin corespondenta trebuie efectuata astfel incat acestea sa fie inregistrate la societate cu cel putin 48 de ore inainte de adunare, sub sanctiunea pierderii dreptului de vot, cu respectarea reglementarilor, a dispozitiilor legale si a procedurilor de organizare si desfasurare a adunarilor generale, aprobate si publicate conform legii si prevederilor prezentului Act constitutiv.

- art.6 alin.(19) se modifica si va avea urmatorul continut:

Hotararile adunarii generale ordinare sau extraordinare se pot adopta si pe baza voturilor exprimate prin corespondenta sau/si prin alta procedura de consultare a actionarilor permisa de lege. Procedura de consultare a actionarilor va fi conforma cu legislatia aplicabila, Consiliul de Administratie avand responsabilitatea organizarii si desfasurarii modalitatilor de vot in adunarile generale ale actionarilor, in limitele prevazute de lege.

- art.6 alin.(20) se modifica si va avea urmatorul continut:

Hotararile adunarii generale se iau cu vot deschis. Votul secret este obligatoriu pentru alegerea sau revocarea Consiliului de administratie, pentru numirea sau revocarea auditorului financiar si pentru luarea hotararilor referitoare la raspunderea  membrilor organelor de administrare, de conducere si de control ale societatii.

- art.6 alin.(22) se modifica si va avea urmatorul continut:

Actionarul care intr-o anumita operatiune are un interes contrar aceluia al societatii, va trebui sa se abtina de la deliberarile privind acea operatiune.

- art.7 alin. (2) referitor la componenta nominala a Consiliului de Administratie se elimina, urmand a se renumerota celelalte alineate ale art.7;

- art.7 alin.(6), devenit art.7 alin.(5) dupa renumerotare se modifica si va avea urmatorul continut:

Consiliul de Administratie alege dintre membrii sai un presedinte si un vicepresedinte. Presedintele Consiliului de Administratie va indeplini si functia de Director general al societatii.

- art.7 alin.(9), devenit art.7 alin.(8) dupa renumerotare se modifica si va avea urmatorul continut:

Convocarea pentru intrunirea consiliului de administratie va fi transmisa administratorilor cu suficient timp inainte de data intrunirii, termenul si modalitatile de tinere a sedintei fiind stabilit prin procedurile de lucru aprobate de consiliului de administratie, cu respectarea legislatiei in vigoare. Convocarea va cuprinde data, locul unde se va tine sedinta si ordinea de zi. Asupra punctelor care nu sunt prevazute pe ordinea de zi se pot lua decizii doar in cazuri de urgenta. Presedintele prezideaza sedintele. In caz de absenta a presedintelui lucrarile sunt conduse de vicepresedinte. Pentru validitatea deciziilor Consiliului de administratie este necesara prezenta a cel putin jumatate din numarul membrilor, prevazut de actul constitutiv.

- art.7 alin. (11), devenit art.7 alin. (10) dupa renumerotare se modifica si va avea urmatorul continut:

Deciziile Consiliului de administratie se iau cu majoritatea voturilor membrilor prezenti.

- art.7 alin.(20) lit. e), devenit art.7 alin.(19) lit.e) dupa renumerotare se modifica si va avea urmatorul continut:

Adecvarea, eficienta si actualizarea sistemului de control intern-conformitate, astfel incat sa asigure independenta acestuia fata de structurile organizatorice operationale si cele de suport din cadrul societatii, pe care le controleaza si monitorizeaza;

- art. 8 se modifica si va avea urmatorul continut:

Art. 8 Situatiile financiare, auditul financiar si auditul intern.

(1) Exercitiul financiar al societatii incepe la data de 1 ianuarie si se incheie la data de 31 decembrie ale fiecarui an.

(2)Situatiile financiare anuale, raportul anual al Consiliului de administratie, precum si propunerea cu privire la distribuirea profitului se pun la dispozitia actionarilor cu cel putin 30 de zile inainte de data adunarii generale a actionarilor.

(3) Profitul net se va repartiza conform aprobarii adunarii generale ordinare a actionarilor si dispozitiile legale in vigoare;

(4) Societatea constituie rezerve legale si alte rezerve, in conditiile legii.

(5)Dividendele se repartizeaza intre actionari proportional cu numarul de actiuni detinute.

(6)Plata dividendelor cuvenite actionarilor se face de catre societate, in conditiile legii.

(7) Daca se constata o pierdere a activului net, adunarea generala a actionarilor va analiza cauzele si va hotari in consecinta, potrivit legii.

(8) Situatiile financiare ale societatii sunt auditate de catre un auditor financiar, in conformitate cu dispozitiile legale aplicabile.

(9) Auditorul financiar va fi numit de adunarea generala a actionarilor, care va fixa durata mandatului acestuia. Activitatea auditorului financiar se va desfasura in conformitate cu prevederile legale in vigoare, in baza unui contract de prestari servicii care va fi aprobat de consiliul de administratie;

(10)Societatea isi va organiza auditul intern in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

- art. 11 se modifica si va avea urmatorul continut:

(1) Societatea poate dobandi si detine investitii numai in activele si in conditiile admise de reglementarile in vigoare.

(2)Politica de investitii este stabilita de societate, cu respectarea regulilor prudentiale prevazute de reglementarile si dispozitiile legale aplicabile. Politica de investitii este stabilita in conformitate cu prevederile legale aplicabile fondurilor de investitii alternative destinate investitorilor de retail, cu o politica de investitii diversificata. Regulile F.I.A. detaliaza politica de investitii si cuprinde tipurile de investitii permise conform prevederilor legale.

- art.14 se modifica si va avea urmatorul continut:

(1)Persoanele alese in Consiliul de Administratie trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute de Legea 31/1990 republicata si de legislatia pietei de capital si sa nu fie membri in consiliul de administratie/consiliul de supraveghere sau directori/membri ai directoratului ai/al unei alte A.F.I.A./societati de administrare a investitiilor/societati de investitii sau ai/al depozitarului activelor SIF Banat-Crisana SA, nu trebuie sa fie membri in consiliul de administratie/consiliul de supraveghere al unei S.S.I.F. cu care SIF Banat-Crisana a incheiat contract de intermediere financiara si nu trebuie sa fie angajati sau sa aiba orice fel de relatie contractuala cu o alta S.A.I. ori cu o societate de investitii, cu exceptia altor entitati care apartin aceluiasi grup;

(2)Persoanele numite in functia de director precum si persoanele care ii inlocuiesc pe acestia nu trebuie sa fie membri in consiliul de administratie/consiliul de supraveghere sau directori/membri ai directoratului ai/al unui alt A.F.I.A. sau ai/al depozitarului activelor SIF Banat-Crisana SA, nu trebuie sa fie membri in consiliul de administratie/consiliul de supraveghere, directori sau membri ai directoratului unei societati de servicii de investitii financiare (S.S.I.F.) cu care SIF Banat-Crisana a incheiat contract de intermediere si nu trebuie sa fie angajati sau sa aiba orice fel de relatie contractuala cu un alt A.F.I.A., cu exceptia altor entitati care apartin aceluiasi grup.

- art.15 se modifica si va avea urmatorul continut:

Activul net al societatii. Valoarea activului net se va calcula, certifica si publica lunar, cu respectarea reglementarilor in vigoare aplicabile. Evaluarea activelor administrate de societate pentru calcularea valorii activului net se va efectua cu respectarea reglementarilor legale in vigoare.

- art.16 alin.(1) se modifica si va avea urmatorul continut:

Societatea va incheia un contract de depozitare cu un depozitar autorizat si supravegheat de autoritatea competenta, in conformitate cu legislatia aplicabila. Activitatile pe care le va desfasura depozitarul vor fi prevazute in contractul incheiat intre Societate si depozitar.

- art.17 se modifica si va avea urmatorul continut:

Art. 17 Dizolvarea si lichidarea societatii:(1) Dizolvarea societatii se va produce in cazurile expres prevazute de lege. In caz de dizolvare, societatea va fi lichidata.

(2) Lichidarea se va face la data incetarii duratei de existenta a societatii. Actiunile societatii nu pot fi rascumparate la solicitarea investitorilor, direct sau indirect, din activele Societatii, inainte de inceperea fazei de lichidare a Societatii.

(3)Lichidarea urmeaza procedura prevazuta de lege. Dupa finalizarea acesteia, lichidatorii vor cere radierea societatii din Registrul Comertului.

- art.19 alin.(3) se modifica si va avea urmatorul continut:

Orice acte normative aparute ulterior care inlatura sau restrang limitarile expres prevazute in prezent pentru fondurile de investitii alternative autoadministrate sau pentru administratori de fonduri de investitii alternative, clauzele din acest Act constitutiv se vor considera modificate prin efectul legii.

2. Aprobarea revocarii in parte a Hotararii Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor din data de 22 aprilie 2019, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, nr. 2154/23.05.2019, respectiv a articolului 1 din aceasta hotarare, prin care a fost aprobata derularea unui program de rascumparare a maxim 15.000.000 de actiuni proprii.

3. Aprobarea derularii unui Program de rascumparare a actiunilor proprii (“Programul 3”) de catre Societate, cu respectarea prevederilor legale aplicabile si intrunind urmatoarele caracteristici principale:

(i) Scopul programului 3: Societatea va rascumpara actiuni in cadrul Programului 3 in vederea reducerii capitalului social al acesteia;

(ii) Numarul maxim de actiuni ce pot fi rascumparate: cel mult 15.000.000 de actiuni;

(iii) Pretul minim per actiune: 0,1 lei 

(iv) Pretul maxim per actiune: 5,1020  lei 

(v) Durata Programului 3: maximum 12 luni de la data publicarii hotararii in Monitorul Oficial al Romaniei, partea a IV-a;

(vi). Plata actiunilor dobandite in cadrul Programului 3 va fi facuta din sursele prevazute de lege.

Alaturi de caracteristicile principale, Programul 3 va include si alte cerinte impuse de lege si care nu sunt enumerate mai sus. Achizitionarea actiunilor in cadrul Programului 3 se va desfasura prin toate operatiunile de piata permise potrivit legii, care pot include si oferte publice de cumparare initiate de Societate, cu respectarea prevederilor legale. Pentru implementarea Programului 3, Consiliul de Administratie va fi imputernicit sa adopte toate masurile necesare si sa indeplineasca toate formalitatile cerute, cu respectarea cerintelor susmentionate.

4. Aprobarea datei de 18 noiembrie 2020 ca data de inregistrare (17 noiembrie 2020 ca ex date) in conformitate cu prevederile art. 86 alin. (1) din Legea nr. 24/2017 si ale Regulamentului ASF nr. 5/2018.

 

Celelalte prevederi ale Convocatorului adunarii generale extraordinare a actionarilor din data de 02/03 noiembrie 2020, publicat initial in Monitorul Oficial al Romaniei Partea a IV-a nr. 3476/01.10.2020, in cotidianul national Ziarul Financiar nr. 5516 din 01.10.2020 si in cotidianul local Jurnal Aradean nr. 8665 din 01.10.2020 si pe website-ul societatii la adresa www.sif1.ro, nu se modifica.

 

 

Presedinte Consiliu de administratie, Bogdan-Alexandru Dragoi           

         

RC Conformitate, Eugen Cristea

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.