Stiri Piata


GERMINA AGRIBUSINESS S.A. - SEOM

Convocare AGAE pentru data de 11/12.11.2021

Data Publicare: 06.10.2021 18:00:15

Cod IRIS: 90206

RAPORT CURENT

 

Data: 06.10.2021

Denumirea entitatii: GERMINA AGRIBUSINESS S.A. (denumita anterior SEMROM MUNTENIA S.A.)

Sediul social: Str. Delea Veche nr. 24, Corp A, Etaj 10, sector 2, Bucuresti

Numarul de telefon: 021.322.54.80; 021.323.01.63

Cod unic de inregistrare: RO 351290

Nr. inregistrare Registrul Comertului: J40/895/1991

Capital social subscris si varsat: 33.772.730 RON

Numar de actiuni emise: 13.509.092

Valoare nominala: 2,50 RON

Caracteristici actiuni: comune, nominative, dematerializate

Piata reglementata pe care se tranzactioneaza valorile mobiliare emise: BVB- MTS AeRO

Evidenta actiunilor: Depozitarul Central

Cod LEI:  391200N7Q810OIL0YY97

 

Eveniment important de raportat

CONVOCAREA ADUNARII GENERALE EXTRAORDINARE A ACTIONARILOR

PENTRU DATA DE 11/12.11.2021

 

Societatea GERMINA AGRIBUSINESS S.A. informeaza ca in sedinta Consiliului de Administratie din data de 05.10.2021 s-a aprobat convocarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA), astfel:

 

AGEA in data de 11.11.2021 (prima convocare), respectiv in data de 12.11.2021 (a doua convocare), cu incepere de la ora 11:00 (ora Romaniei), la adresa din Bucuresti, sector 2, Str. Delea Veche nr. 24, Corp A, et. 10, Sala de sedinte.

 

Data de Referinta a AGEA este 02.11.2021.

 

Ordinea de zi si procedurile de participare la AGEA sunt detaliate in

Convocatorul prezentat mai jos:

 

CONVOCATOR AL ADUNARII GENERALE EXTRAORDINARE

A ACTIONARILOR SOCIETATII GERMINA AGRIBUSINESS  S.A.

 

     Consiliul de Administratie al Societatii GERMINA AGRIBUSINESS S.A. (denumita in continuare „Societatea” sau „Germina”) cu sediul in Mun. Bucuresti, Str. Delea Veche nr. 24, Corp A, Modulele M2, M3, M4 si M5, Etaj 10, sector 2, inmatriculata la Registrul Comertului sub nr. J40/895/1991, cod unic de inregistrare RO 351290, potrivit Deciziei Consiliului de Administratie al Societatii (Consiliul de Administratie) din data de 05.10.2021, convoaca, in temeiul art. 117 din Legea societatilor nr. 31/1990 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare („Legea nr. 31/1990”), art. 123 coroborat cu art. 105 din Legea nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata („Legea nr. 24/2017”), Regulamentului A.S.F. nr. 5/2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata („Regulamentul A.S.F. nr. 5/2018”) si al Actului Constitutiv al Societatii, Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (Adunare/AGEA), pentru data de 11.11.2021, ora 11:00 (ora Romaniei), la adresa din Bucuresti, sector 2, Str. Delea Veche nr. 24, Corp A, et. 10, Sala de sedinte, pentru toti actionarii inregistrati in registrul actionarilor la sfarsitul zilei de 02.11.2021, stabilita ca Data de Referinta conform prevederilor art. 2 alin. (2) lit. g) din Regulamentul A.S.F. nr. 5/2018.

 

In cazul in care, la data de 11.11.2021, nu se intruneste cvorumul legal si statutar pentru a valida intrunire AGEA, se convoaca si se fixeaza cea de a doua sedinta AGEA pentru data de 12.11.2021, in acelasi loc si avand aceeasi ordine de zi, cu incepere de la ora 11:00 (ora Romaniei), la adresa din Bucuresti, Str. Delea Veche nr. 24, Corp A, et. 10, Sala de sedinte, sector 2.

 

Data de Referinta pentru participarea la vot a actionarilor in cadrul celei de-a doua convocari a AGEA ramane aceeasi, respectiv data de 02.11.2021.

 

 

 

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor va avea urmatoarea ordine de zi:

 

1. Aprobarea demersurilor Societatii in Dosarul nr. 2009/P/2019 si mandatarea Dnei. Iuliana Cernat, in calitate de Director general al Societatii, pentru negocierea si incheierea, in numele Societatii, a tuturor actelor necesare implementarii acestora.

2. Aprobarea datei de 10.12.2021, ca Data de Inregistrare, conform prevederilor art. 123 coroborat cu art. 87 alin. (1) din Legea nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata, pentru identificarea actionarilor asupra carora se rasfrang hotararile adoptate in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, si a datei de 09.12.2021, ca Ex-Date, in conformitate cu prevederile art. 2 alin. (2) lit. l) din Regulamentul A.S.F. nr. 5/2018.

3. Aprobarea imputernicirii Dnei. Iuliana Cernat, Presedintele Consiliului de Administratie si Directorul General al Societatii, cu posibilitatea de substituire, pentru a efectua si/sau semna si/sau executa in numele Societatii si/sau al actionarilor Societatii toate actele si a realiza toate formalitatile prevazute de lege pentru a duce la indeplinire hotararile Adunarii Generale Extraordinare a actionarilor, incluzand, dar nelimitandu-se la semnarea hotararilor Adunarii Generale Extraordinare a actionarilor, negocierea, incheierea si executarea actelor juridice necesare executarii hotararii, depunerea si preluarea actelor si semnarea lor in numele si pe seama Societatii la si de la Oficiul Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti, Autoritatea de Supraveghere Financiara, Depozitarul Central S.A. Bucuresti, Bursa de Valori Bucuresti S.A., organele fiscale, precum si alte persoane fizice sau juridice, publice sau private.

 

PRECIZARI PRIVIND SEDINTA AGEA

 

     ● Materiale informative cu privire la Adunare

 

     Incepand cu data de 11.10.2021, ora 10:00, vor fi puse la dispozitia actionarilor documentele aferente punctului de pe ordinea de zi, inclusiv proiectul de hotarare privind punctul de pe ordinea de zi a AGEA, in format electronic pe website-ul Societatii, la adresa www.germina.ro si in format fizic la Registratura Societatii de la sediul social al acesteia, in zilele lucratoare, intre orele 09:00 si 17:00.

     Actionarii pot obtine, la cerere, copii ale documentele referitoare la punctul inclus pe ordinea de zi a AGEA.

Exercitarea acestui drept se va face cu respectarea procedurilor de transmitere si de identificare a actionarilor, mentionate mai jos.

 

       ● Documente pentru identificarea actionarilor

 

    a) Actionari persoane fizice: copia actului de identitate, certificata prin mentionarea „conform cu originalul”, urmata de semnatura olografa a actionarului.

    In cazul actionarilor persoane fizice fara capacitate legala de exercitiu vor fi prezentate si urmatoarele documente: copia actului de identitate al persoanei fizice care are calitatea de reprezentant legal, copia actului care dovedeste calitatea de reprezentant legal, toate acestea purtand mentiunea „conform cu originalul”, urmata de semnatura olografa a reprezentantului legal.

    b) Actionari persoane juridice romane, straine si entitati fara personalitate juridica: copia actului de identitate al reprezentantului legal, certificata prin mentionarea „conform cu originalul”, urmata de semnatura olografa a reprezentantului legal.

    Calitatea de reprezentant legal va fi luata din Registrul Actionarilor intocmit de Depozitarul Central pentru Data de Referinta.

    In cazul in care informatiile din Registrul Actionarilor intocmit de Depozitarul Central pentru Data de Referinta nu permit identificarea reprezentantului legal al actionarului persoana juridica romana, identificarea poate fi facuta in baza unui certificat constatator eliberat de registrul comertului, in original sau copie conforma cu originalul, sau in baza oricarui alt document cu rol similar, in original sau in copie conforma cu originalul, emis de catre o autoritate  competenta. Documentele care atesta calitatea de reprezentant legal trebuie sa fie emise cu cel mult 3 luni inainte de data publicarii convocatorului adunarii.

   Daca documentele mai sus mentionate sunt intocmite intr-o limba straina, alta decat limba engleza, acestea vor fi insotite de o traducere in limba romana sau in limba engleza realizata de un traducator autorizat.

 

     ● Dreptul actionarilor de a introduce noi puncte pe ordinea de zi a Adunarii si de a face propuneri de hotarare pentru punctele de pe ordinea de zi

 

     Unul sau mai multi actionari, reprezentand individual sau impreuna cel putin 5% din capitalul social, are/au dreptul:

a)   de a introduce puncte pe ordinea de zi a adunarii, cu conditia ca fiecare punct sa fie insotit de o justificare sau de un proiect de hotarare propus spre adoptare de adunare;

b)   de a prezenta proiecte de hotarare pentru punctele incluse sau propuse spre a fi incluse pe ordinea de zi a adunarii.

     Drepturile prevazute la lit. a) si b) pot fi exercitate numai in scris, propunerile formulate urmand a fi transmise, in termen de 15 zile de la data publicarii convocarii, ora 16:00.

 

     Procedura de transmitere a documentelor:

     - prin servicii de curierat, la adresa din Bucuresti, sector 2, Str. Delea Veche nr. 24, Corp A, et. 10.

     - prin e-mail, la adresa office@germina.ro. Copiile scanate ale documentelor vor fi transmise ca atasamente, in format pdf, avand incorporat, atasat sau asociat logic semnatura electronica extinsa a actionarului, potrivit Legii nr. 455/2001.

 

     Pentru identificarea actionarilor care isi exercita drepturile mentionate mai sus, Societatea poate solicita, suplimentar documentelor mentionate mai sus, urmatoarele documente:

     1) dovada calitatii de actionar, in original, respectiv extras de cont emis de catre Depozitarul Central sau, dupa caz, de catre participantii care furnizeaza servicii de custodie, din care rezulta calitatea de actionar si numarul de actiuni;

     2) documente care atesta inscrierea informatiei privind reprezentantul legal la Depozitarul Central/respectivii participanti.

     Actionarii pentru care verificarea identitatii sau a calitatii persoanei/persoanelor semnatare reiese din certificatul atasat semnaturii electronice utilizate sunt exonerati de la prezentarea documentelor specificate la pct. 1) si 2) enumerate anterior.

     In cazul in care cererile actionarilor impun modificarea ordinii de zi, ordinea de zi actualizata, formularele de imputernicire speciala actualizate si formularele de buletin de vot prin corespondenta actualizate, vor fi disponibile inainte de data de referinta 02.11.2021, cu respectarea procedurii utilizate la convocarea Adunari.

 

     ● Dreptul actionarilor de a adresa intrebari referitoare la ordinea de zi

 

     Actionarii isi pot exercita drepturile prevazute de art. 198 din Regulamentul A.S.F. nr. 5/2018, respectiv dreptul sa adreseze intrebari privind punctele de pe ordinea de zi a Adunari cu conditia ca acestia:

     (i) sa transmita intrebarile prin una din metodele de transmitere a documentelor mentionate mai sus;

     (ii) sa faca dovada calitatii de actionar cu respectarea cerintelor specificate mai sus (Documente pentru identificare a actionarilor);

     (iii) sa transmita intrebarile, in scris, astfel incat acestea sa fie receptionate de catre Societate pana cel tarziu la data de 29.10.2021, ora 16.00.

     Societatea va raspunde intrebarilor adresate de catre actionari, in conditiile legii, la data de 05.11.2021, ora 16:00, raspunsurile urmand sa fie postate pe pagina de internet a societatii: www.germina.ro.

 

     ● Participarea si votul in Adunare

 

  La Adunare sunt indreptatiti sa participe si sa voteze actionarii inregistrati la Depozitarul Central S.A. la Data de Referinta 02.11.2021 si pot vota dupa cum urmeaza:

  a) personal in cadrul adunarii, prin vot direct;

  b) prin reprezentant, cu imputernicire speciala sau generala;

  c) prin corespondenta, pe baza de buletin de vot prin corespondenta.       

 

     - Votul direct

     Accesul actionarilor indreptatiti sa participe la adunare este permis prin simpla proba a identitatii acestora, facuta, in cazul actionarilor persoane fizice, cu actul de identitate al acestora sau, in cazul persoanelor juridice, al reprezentantului legal, iar in cazul entitatilor legale si al actionarilor persoane fizice reprezentate, cu imputernicirea data persoanei care Ie reprezinta, cu respectarea prevederilor legale aplicabile in materie.

 

     - Votul prin reprezentant

     Formularul de imputernicire

     Actionarii pot mandata alte persoane pentru a-i reprezenta si a vota in adunare pe baza unei imputerniciri speciale sau generale, astfel cum e descris mai jos.

 

     Votul prin reprezentant in baza unei imputerniciri speciale

     O imputernicire speciala poate fi acordata pentru o singura adunare generala si contine instructiuni specifice de vot din partea actionarului, cu precizarea clara a optiunii de vot pentru fiecare punct inscris pe ordinea de zi a adunarii („pentru”, „impotriva” sau „abtinere”).

     In situatia discutarii in cadrul adunarii, in conformitate cu prevederile legale, a unor puncte neincluse pe ordinea de zi publicata, imputernicitul poate vota asupra acestora conform interesului actionarului reprezentat.

     Reprezentarea actionarilor in adunare se poate face prin imputernicit, doar prin completarea si semnarea corespunzatoare a formularului imputernicirii speciale.

     Mentiunile de mai sus nu afecteaza dreptul actionarului de a desemna prin imputernicire unul sau mai multi imputerniciti supleanti, care sa ii asigure reprezentarea in adunare, in conformitate cu reglementarile emise de A.S.F.

     Reprezentarea se va putea face atat prin alti actionari, cat si prin terte persoane.

     Imputernicirea speciala va fi transmisa (i) in original, la adresa din Bucuresti, sector 2, Str. Delea Veche nr. 24, Corp A, et. 10; (ii) prin e-mail, cu semnatura electronica extinsa incorporata conform Legii nr. 455/2001, la adresa: office@germina.ro, astfel incat aceasta sa fie receptionata de catre Societate pana la data de 09.11.2021, ora 11:00 (ora Romaniei).

 

     Formularul imputernicirii speciale

     i)  va fi pus la dispozitia actionarilor de catre Societate, in aceleasi conditii si la aceeasi data ca si materialele informative;

     ii) va fi actualizat de catre Societate, daca se vor adauga noi puncte pe ordinea de zi a adunarii, si va fi publicat pe pagina de internet a Societatii, in forma actualizata;

     iii) va fi completat de catre actionar, in trei exemplare: unul pentru actionar, unul pentru reprezentant si unul pentru Societate.

     Identificarea actionarilor si a reprezentantilor legali ai acestora se va face cu respectarea regulilor privind identificarea actionarilor mai sus mentionate.

 

     Votul prin reprezentant in baza unei imputerniciri generale

     Formularul imputernicirii generale trebuie sa contina informatiile prevazute la art. 202 din Regulamentul A.S.F. nr. 5/2018.

     Actionarul poate acorda o imputernicire valabila pentru o perioada care nu va depasi 3 ani, permitand reprezentantului sau a vota in toate aspectele aflate in dezbaterea adunarii, a unuia sau mai multor emitenti identificati in imputernicire, in mod individual sau printr-o formulare generica referitoare la o anumita categorie de emitenti, inclusiv in ceea ce priveste acte de dispozitie, cu conditia ca imputernicirea sa fie acordata de catre actionar, in calitate de client, unui intermediar definit conform prevederilor art. 2 alin. (1) pct. 19 din Legea nr. 24/2017 sau unui avocat.

     Imputernicirile, inainte de prima lor utilizare, se depun la Societate, cu 48 de ore inainte de adunare, in copie, cuprinzand mentiunea conformitatii cu originalul sub semnatura reprezentantului. Copii certificate ale imputernicirilor sunt retinute de Societate, facandu-se mentiune despre aceasta in procesul-verbal al adunarii.

      Imputernicitul nu poate fi substituit de o alta persoana decat in cazul in care acest drept i-a fost conferit in mod expres de catre actionar in imputernicire.

     In conditiile in care persoana imputernicita este o persoana juridica, aceasta poate sa isi exercite mandatul primit prin intermediul oricarei persoane ce face parte din organul sau de administrare sau conducere sau dintre angajatii sai.

     Actionarii nu pot fi reprezentati in adunare pe baza unei imputerniciri de catre o persoana care se afla intr-o situatie de conflict de interese ce poate aparea in special in unul dintre urmatoarele cazuri:

     a) este un actionar majoritar al emitentului sau o alta persoana, controlata de respectivul actionar;

   b) este membru al unui organ de administrare, de conducere sau de supraveghere al emitentului, al unui actionar majoritar sau al unei persoane controlate, conform prevederilor de la lit. a);

     c) este un angajat sau un auditor al societatii ori al unui actionar majoritar sau al unei entitati controlate, conform prevederilor de la lit. a);

     d) este sotul, ruda sau afinul pana la gradul al patrulea inclusiv al uneia dintre persoanele fizice prevazute la lit. a)-c).

 

     Documente ce insotesc imputernicirea generala

     Imputernicirea generala trebuie sa fie insotita de o declaratie pe propria raspundere data de reprezentantul legal al intermediarului sau de avocatul care a primit imputernicirea de reprezentare, din care sa reiasa ca imputernicirea este acordata de respectivul actionar, in calitate de client, intermediarului sau, dupa caz, avocatului si ca imputernicirea generala este semnata de actionar, inclusiv prin atasare de semnatura electronica extinsa, daca este cazul.

     Declaratia trebuie depusa odata cu imputernicirea generala la Societate, in original, semnata si, dupa caz, stampilata, pana cel tarziu la data de 09.11.2021, ora 11:00 (ora Romaniei), in cazul primei utilizari.

 

     - Votul prin corespondenta

     Actionarii pot vota in cadrul adunarii si prin corespondenta, prin completarea si semnarea corespunzatoare a buletinelor de vot prin corespondenta.

     Buletinele de vot completate, semnate si dupa caz, stampilate pot fi transmise la sediul Societatii prin una din metodele mentionate mai sus in prezentul convocator.

     Buletinele de vot vor fi insotite de documente care sa permita identificarea actionarilor si a reprezentantilor legali ai acestora, cu respectarea regulilor specificate mai sus in prezentul convocator.

     Vor fi luate in considerare doar buletinele de vot prin corespondenta primite pana la data de 09.11.2021, ora 11:00 (ora Romaniei).

     In situatia in care actionarul care si-a exprimat votul prin corespondenta participa personal sau prin reprezentant la adunarea generala, votul prin corespondenta exprimat pentru adunare este anulat. In acest caz este luat in considerare doar votul exprimat personal sau prin reprezentant.

     Daca persoana care reprezinta actionarul prin participare personala la adunare este alta decat cea care a exprimat votul prin corespondenta, atunci, pentru valabilitatea votului sau aceasta trebuie sa prezinte la adunare o revocare scrisa a votului prin corespondenta, semnata de actionar sau de reprezentantul care a exprimat votul prin corespondenta.

     Acest lucru nu este necesar daca actionarul sau reprezentantul legal al acestuia este prezent la adunare.

 

 

     La data convocarii, capitalul social al Societatii este de 33.772.730 RON si este format din 13.509.092 actiuni ordinare, nominative, dematerializate, cu valoarea nominala de 2,50 RON/actiune, fiecare actiune dand dreptul la un vot in AGEA.

    

Informatii suplimentare se pot obtine la adresa din Bucuresti, sector 2, Str. Delea Veche nr. 24, Corp A, et. 10 sau la numarul de telefon 021.322.54.80, in fiecare zi lucratoare, intre orele 09:00 –17:00.

 

                

Nu mai sunt alte evenimente de raportat.

 

 

Presedintele Consiliului de Administratie,

Iuliana Cernat

 

 

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.