Stiri Piata


ROMPETROL RAFINARE S.A. - RRC

Rompetrol Rafinare continua investitiile in capacitatile de stocare

Data Publicare: 29.11.2023 15:05:13

Cod IRIS: CAFF1

 

29 noiembrie 2023                                                                       Contact: Paul Greavu

                                                                                                       Tel: 0372 / 276 125

 

Rompetrol Rafinare continua investitiile in capacitatile de stocare

Rompetrol Rafinare, companie membra a Grupului KMG International (Rompetrol), a finalizat modernizarea a doua noi rezervoare din parcul de stocare al rafinariei Petromidia Navodari. Investitia pentru cele doua proiecte a fost de aproximativ 6,5 milioane de dolari si face parte dintr-un program general de mentenanta, reabilitare si modernizare a parcului de rezervoare.

„Prin astfel de lucrari, urmarim cresterea flexibilitatii in sectorul operational, reabilitarea capacitatilor existente fiind o necesitate de business. Proiectele finalizate recent, in grafic si cu respectarea tuturor normelor de siguranta, ne aduc mai aproape de aceste obiective. La finalul programului general, vom avea capacitatea sa stocam cu 20% mai multa motorina si vom putea sa gestionam mai bine fluxurile de produse finite si semifabricate”, a declarat Florian Pop, Directorul General al Rompetrol Rafinare.       .

Ultimul proiect finalizat a vizat reconstructia unui rezervor de benzina (B6), cu capacitate de 5.000 mc. Acesta a fost realizat prin utilizarea unei tehnici care a presupus folosirea de cricuri hidraulice. Astfel, toate sudurile si operatiunile tehnice au fost realizate la sol, fiecare componenta a rezervorului fiind, apoi, urcata cu ajutorul noului sistem.

Reintroducerea in flux a rezervorului, a carui capacitate a fost crescuta cu 10%, poate mari cu 25% fiabilitatea rafinariei Petromidia, in cazul unei opriri tehnologice a instalatiei de Hidrofinare Benzina (HB). Astfel, sunt excluse riscurile ca unitatea de productie sa aiba randamentele operationale afectate.

Anterior, specialistii din Rompetrol Rafinare, alaturi de cei din Rominserv (contractorul general al Grupului KMG International), au finalizat cu succes reconstructia unui rezervor de motorina (M92) de 12.720 mc – capacitate cu 20% mai mare comparativ cu specificatiile initiale ale rezervorului.

Odata cu reintroducerea in flux a rezervorului si pe fondul lucrarilor constante desfasurate in ultimii ani, capacitatea totala de stocare a motorinei, in rafinaria Petromidia, a crescut cu peste 20%, ceea ce confera unitatii din Navodari o mai mare flexibilitate in vehicularea produselor finite.

In continuare, Rompetrol Rafinare deruleaza proiecte pentru reabilitarea altor doua rezervoare, de reziduu de vid, cu o capacitate de 10.000 mc, respectiv distilat de vid, cu o capacitate de 5.000 mc.

Programul general de reabilitare a rezervoarelor din rafinariile Petromidia Navodari si Vega Ploiesti se va derula pana in 2027 si, pana in prezent, au fost efectuate investitii totale de peste 10 milioane de dolari, incepand cu anul 2022.

In total, sunt prevazute reabilitari si constructii pentru aproximativ 50 de rezervoare. Este al doilea proiect major demarat, din 2007, pana in prezent, care este destinat modernizarii parcului de rezervoare. O investitie asemanatoare a fost cuprinsa in perioada 2011 – 2020, cand KMG International (Rompetrol) a alocat peste 17 milioane de dolari in reabilitarea a peste 20 de rezervoare.

Actionarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% - direct si indirect) si Statul Roman prin Ministerul Energiei (44,7%).

 

Departamentul de Comunicare si Relatii Publice

KMG International

  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.