Stiri Piata


RAIFFEISEN BANK S.A. - RBRO27C

Demarare proces de renuntare la autorizatia de functionare ABL

Data Publicare: 29.11.2023 9:00:17

Cod IRIS: 1622F

 

Catre: Bursa de Valori Bucuresti (BVB)  

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) – Sectorul Instrumente si Investitii Financiare

 

RAPORT CURENT conform Regulamentul ASF nr. 5/ 2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata

 

In conformitate cu prevederile Regulamentului ASF nr. 5/ 2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata si Legii nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata, Raiffeisen Bank S.A. aduce la cunostinta publicului faptul ca Actionarii Aedificium Banca pentru Locuinte SA (ABL) au hotarat demararea procesului de renuntare la autorizatia de functionare, urmand un proces transparent in care ABL isi va indeplini integral toate obligatiile fata de clienti si creditori.

“Bucuresti, 29.11.2023 In data de 28 noiembrie, Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor ABL a decis demararea procesului de renuntare la autorizatia de institutie de credit, ce presupune dizolvarea, urmata de lichidarea voluntara a ABL. Prin procesul de lichidare voluntara se va asigura o procedura ordonata si transparenta, cu respectarea legii si a drepturilor tuturor creditorilor ABL.

Decizia actionarilor Bancii se inainteaza Bancii Nationale a Romaniei, in vederea obtinerii aprobarii prealabile a acesteia, conditie necesara si obligatorie pentru demararea procesului de lichidare voluntara, potrivit legii. Pana la obtinerea aprobarii Bancii Nationale a Romaniei, activitatea Aedificium Banca pentru Locuinte SA va continua in aceleasi conditii ca si pana in prezent.

Clientii sunt prioritatea noastra. Pe parcursul procesului de lichidare voluntara, ABL isi va achita integral obligatiile fata de clientii sai si ceilalti creditori. In cazul in care clientii ABL nu au putut fi contactati sau nu au transmis detaliile necesare transferarii sumelor cuvenite acestora, ABL va consemna sumele respective catre Raiffeisen Bank Romania, de unde pot fi ridicate de catre acestia.

In functie de evolutiile ulterioare si de raspunsul ce ne va fi comunicat de Banca Nationala a Romaniei, vom reveni cu precizari pentru clientii nostri in ceea ce priveste modalitatea de derulare a contractelor existente de economisire-creditare in domeniul locativ. Subliniem ca, in prezent, derularea acestora are loc in conditii normale, in acord cu legea si cu prevederile cadrului contractual aplicabil”, a declarat Madalina Badea, Presedinte, Aedificium Banca pentru Locuinte.

De asemenea, prin implementarea procesului de incetare a activitatii bancare si de lichidare voluntara, se urmareste minimizarea impactului si protejarea intereselor tuturor partilor interesate (stakeholders) in perioada urmatoare.

Din 2019, Raiffeisen Bank Romania este actionarul principal al Aedificium Banca pentru Locuinte, cu o participatie de 99,9993%.

Aedificium Banca pentru Locuinte avea la finalul anului fiscal 2022 active in valoare de 107 milioane de lei, detinand o cota de piata de 0,02% (dupa active).”

   Pentru informatii suplimentare: comunicare.externa@raiffeisen.ro

* * * *

Data raportului: 29 Noiembrie 2023

Numele emitentului: Raiffeisen Bank S.A.

Administratia centrala: Calea Floreasca Nr. 246D, CLADIREA DE BIROURI FCC, Bucuresti, Sector 1

Nr. telefon / Fax: +40 21 306 1000 / +40 21 230 0700

Cod unic de inregistrare: 361820

Numar de ordine in Registrul Comertului: J40/44/1991

Capital social subscris si varsat: 1 200 milioane RON

Operatorul de piata unde instrumentele sunt tranzactionate: Bursa de Valori Bucuresti (RBRO26, RBRO27, RBRO27A, RBRO27B, RBRO27C, RBRO28 si RBRO29) si Bursa de Valori Luxemburg (RBRO26, RBRO27, RBRO27A, RBRO27B, RBRO27C, RBRO28 si XS2700245561).

  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.