Stiri Piata


ONE UNITED PROPERTIES - ONE

Vanzare cladirii de birouri One North Gate

Data Publicare: 23.05.2023 18:21:13

Cod IRIS: 74248

Catre: Bursa de Valori Bucuresti

          Autoritatea de Supraveghere Financiara, Sectorul Instrumente si Investitii Financiare
 

 

 

RAPORT CURENT NR. 30/2023

Conform prevederilor Legii nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata si Regulamentului Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 5/2018 privind emitentii si operatiunile cu valori mobiliare, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si prevederile art. 99 din Codul Bursei de Valori Bucuresti, Titlul II, Emitenti si Instrumente Financiare.

Data raportului:

23.05.2023

Denumirea entitatii emitente:

One United Properties S.A. 

Sediul social:

Bucuresti Sectorul 1, Strada Maxim Gorki, Nr. 20

Nr. Reg. Com.:

J40/21705/2007

Cod unic de inregistrare:

22767862

Capital social:

740.563.717,20 RON

Numar de actiuni emise:

3.702.818.586 actiuni ordinare

Simbol

ONE

Piata de tranzactionare:

Bursa de Valori Bucuresti, Segmentul Principal, Categoria Premium

Evenimente importante de raportat: Vanzare cladirii de birouri One North Gate

Conducerea One United Properties S.A. (denumita in continuare „Compania”) informeaza piata despre semnarea unui acord de vanzare a unui activ, respectiv o cladire de birouri detinuta de One North Gate S.A., in care Compania detine o participatie de 76,395 %. Tranzactia, in valoare de 6 milioane EUR, reprezinta aproximativ 20% din totalul activelor detinute de One North Gate SRL. Cumparatorul este Element Investitii Imobiliare S.R.L., o societate detinuta de un grup local de investitori.

Activul vandut catre Element Investitii Imobiliare S.R.L.reprezinta o cladire de birouri cu o suprafata inchiriabila bruta (GLA) de 4.500 mp, distribuita pe 4 etaje si 131 de locuri de parcare. Cladirea, cunoscuta sub numele de One North Gate, este inchiriata in prezent in proportie de 80%.

In urma acestei tranzactii, One North Gate S.A. va pastra o a doua cladire in cadrul dezvoltarii, care va fi transformata intr-un proiect rezidential numit One North Lofts. Capitalul obtinut din vanzarea cladirii de birouri va fi reinvestit in dezvoltarea One North Lofts, care va gazdui 137 de apartamente pe o suprafata construibila bruta (GBA) de 20.000 mp si 237 de locuri de parcare subterane si supraterane. Valoarea bruta de dezvoltare (GDV) a One North Lofts este de 30 milioane EUR. De la momentul anuntului de reconversie din octombrie 2022, pana la data de 31 martie 2023, pentru 50 din cele 137 de unitati rezidentiale de la One North Lofts au fost incheiate promisiuni de vanzare-cumparare. Livrarea One North Lofts este estimata pentru T2 2024.

Vanzarea cladirii de birouri One North Gate se incadreaza in strategia Companiei de a-si consolida portofoliul de birouri in jurul unor dezvoltari de mari dimensiuni, mixte si de regenerare urbana, precum One Floreasca City si One Cotroceni City. In urma vanzarii cladirii de birouri One North Gate, suprafata inchiriabila bruta (GLA) a portofoliului de birouri al Companiei se ridica la 118.000 mp si include One Tower, One Cotroceni Park Office Faza 1 si Faza 2, si One Victoriei Plaza. Impreuna cu componenta de retail, portofoliul comercial al One United Properties, care include Bucur Obor si One Gallery, va ajunge la o suprafata inchiriabila bruta de aproximativ 160.000 mp. 

Membru executiv al Consiliului de Administratie

Victor Capitanu

 

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.