Stiri Piata


DN Agrar Group - DN

Raport trim 3 2023

Data Publicare: 28.11.2023 8:40:13

Cod IRIS: DEADE

                                                                                                                             

Nr. Inreg. 321/28.11.2023

 

Catre:

Bursa de Valori Bucuresti

Autoritatea de Supraveghere Financiara

 

RAPORT CURENT

 

 

Intocmit in conformitate cu Legea nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata (republicata) si Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata.

 

Data raportului:

28.11.2023

Denumirea entitatii emitente:

DN AGRAR GROUP SA

Sediul social:

Alba-Iulia, Piata Iuliu Maniu, nr. 1, bl. 31DE, Judetul Alba

E-mail:

investors@dn-agrar.eu

Numar de telefon/ fax:

0258.818.114, 0258.818.115

Website:

www.dn-agrar.eu

Nr. inregistrare la ONRC:

J01/730/2008

Cod unic de inregistrare:

RO24020501

Capital social subscris si varsat:

31.818.844,80 lei

Numar de actiuni:

159.094.224

Simbol:

DN

Piata de tranzactionare:

MTS AeRO Premium

 

 

Evenimente importante de raportat: Disponibilitate rezultate financiare aferente trimestrului III din 2023

 

DN AGRAR GROUP S.A. (DN) informeaza actionarii si investitorii despre disponibilitatea rezultatelor financiare aferente trimestrului III din 2023.

DN AGRAR Group (simbol BVB: DN), cea mai mare ferma zootehnica integrata din Romania, cu productie de lapte de vaca si productie vegetala, continua sa isi consolideze pozitia de lider, inregistrand in primele noua luni ale anului 2023 o cifra de afaceri de 115,9 milioane de lei, o crestere de 12,4% si un profit net de 22,3 milioane de lei, un avans de 110,8%, comparativ cu aceeasi perioada din 2022. Rezultatul operational al grupului a crescut cu 79,3%, pana la 33,2 milioane de lei, intr-un context in care pretul laptelui si cerealelor a scazut. Compania a obtinut venituri mai mari sustinute de cresterea efectivului de animale si a productiei de lapte, optimizarea costurilor de productie si noile investitii in automatizare.

Jan Gijsbertus De Boer, Presedinte al Consiliului de Administratie DN AGRAR GROUP:

„Prin adoptarea practicilor durabile si a tehnologiilor moderne ne-am asigurat atat calitatea, cat si sustenabilitatea dezvoltarii afacerii. Ne-am concentrat in directia investitiilor operationale asumate, atat in ceea ce priveste extinderea capacitatii de productie in fermele curente, cat si privind pregatirea septelului de bovine tinere pentru proiectul Straja pe care il vom lansa anul urmator. Ne pregatim proiectele pentru 2024, inclusiv continuarea instalarii de roboti in ferme, a panourilor fotovoltaice si dezvoltarea fabricii de compost, conform planului de investitii.”

In primele noua luni ale anului 2023, septelul de animale detinut de DN AGRAR, compus din vaci de muls si tineret bovin, a ajuns la aproape 13.000 de capete, in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului 2022. Cantitatea de lapte livrata a fost de 41 milioane de litri, un avans de 15,8% fata de perioada similara din anul precedent.

Principalele elemente ale contului de profit si pierdere si bilantului in primele 9 luni din 2023:

·         Veniturile din exploatare au crescut cu 21,6%, pana la 180,9 milioane de lei.

·         Veniturile din productia vanduta au fost in suma de 115,4 milioane de lei, inregistrand un avans de 13,9% fata de aceeasi perioada din 2022.

·         Veniturile din subventii de exploatare au crescut cu 115,9%, pana la valoarea de 18,5 milioane de lei. Subventiile primite prin APIA sunt pentru teren agricol si productia de lapte crud si se acorda in functie de numarul de animale detinute si de suprafata de teren folosita, in baza cererilor formulate de organizatie.

·         Cresterea numarului de animale direct productive in ferma si a suprafetelor lucrate pentru asigurarea necesarului de furaje au dus la cresterea cu peste 13,4% a cheltuielilor din exploatare, pana la 147,7 milioane de lei.

·         Activele totale ale grupului au crescut cu 10%, ajungand la 258 milioane de lei. 

·         Datoriile pe termen scurt sunt la acelasi nivel cu sfarsitul anului 2022.

·         Soldul datoriilor pe termen lung este de 94,2 milioane de lei.

Partile interesate pot consulta raportul si pe website-ul Companiei www.dn-agrar.eu, la sectiunea Investitori.

 

Videoclipul de prezentare a rezultatelor financiare aferente trimestrului III din 2023, poate fi urmarit aici.

 

De asemenea, Raportul pentru trimestrul III din 2023, este anexat si prezentului raport curent.

 

Persoana de contact:

Peter de Boer, Membru CA si Manager Relatia cu Investitorii

investors@dn-agrar.eu

 

 

 

Jan Gijsbertus de Boer

Presedintele Consiliului de Administratie

 

  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.