Stiri Piata


AIR CLAIM - CLAIM

Convocare AGA O & E 28.02.2022 (01.03.2022)

Data Publicare: 22.12.2021 8:00:16

Cod IRIS: 82955

Raport curent 19/2021

intocmit in conformitate cu Legea nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata si Regulamentului ASF nr. 5/2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata

 

Data raportului                                               22.12.2021

Denumirea societatii                                   AIR CLAIM S.A.  („Societatea”)

Sediul social                                                    Str. Miron Costin, nr. 65, loc. Constanta, jud. Constanta

Telefon                                                                0726 515 252

Email                                                                   investitori@airclaim.com

Nr. inreg. la ONRC                                          J13/1414/2018

Cod unic de inregistrare                               39395976

Capital social subscris si varsat                440.000 lei

Numar de actiuni                                            4.400.000 

Simbol                                                                  CLAIM

Piata de tranzactionare                                SMT AeRO Premium 

 

Evenimente importante de raportat: Convocarea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor si Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor AIR CLAIM S.A. pentru data de 28 februarie 2022.

Consiliul de Administratie al Societatii convoaca pentru data de 28 februarie (prima convocare) Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor Societatii („AGOA“), orele 10:00 AM, si Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Societatii („AGEA“), orele 11:00 AM, respectiv pentru data de 1 martie 2022 (a doua convocare), orele 10:00 AM, respectiv orele 11:00 AM, la sediul Societatii din Municipiul Constanta, Strada Miron Costin, Nr. 65, Mansarda, Judetul Constanta, Romania, avand ordinea de zi prevazuta in convocatorul atasat acestui raport curent.

 

PRESEDINTELE CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE

TUNESCU GEORGE DANIEL

 

 

 

 

 

 

 

CONVOCATOR

 

Consiliul de Administratie al AIR CLAIM S.A., cu sediul social in Municipiul Constanta, Strada Miron Costin, Nr. 65, Mansarda , Judetul Constanta, Romania, avand nr. de ordine in Registrul Comertului J13/1414/2018, Identificator Unic la Nivel European (EUID) ROONRC.J13/1414/2018, CUI 39395976 („Societatea”), in conformitate cu prevederile art. 117 din Legea 31/1990 ("Legea 31/1990") privind societatile, republicata, Legii 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata ("Legea 24/2017") si reglementarilor ASF emise in aplicarea acesteia, coroborate cu art. 15 din actul constitutiv al Societatii,

 

CONVOACA

 

ADUNAREA GENERALA ORDINARA A ACTIONARILOR ("AGOA")

in data de 28 februarie 2022, ora 10:00 (ora Romaniei), la sediul Societatii din Municipiul Constanta, Strada Miron Costin, Nr. 65, Mansarda, Judetul Constanta, Romania („AGOA”) pentru toti actionarii inregistrati in registrul actionarilor tinut de Depozitarul Central S.A. la sfarsitul zilei de 18 februarie 2022, stabilita ca data de referinta pentru tinerea AGOA, avand urmatoarea ordine de zi:

1.      Alegerea Secretarului Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor.

2.      Aprobarea descarcarii de gestiune a consiliului de administratie al Societatii;

3.      Inlocuirea administratorilor provizorii si numirea unor administratori deplini, membrii in consiliul de administratie al Societatii cu mandat pana la data de 14 februarie 2023; Data limita pentru depunerea candidaturilor este 31 ianuarie 2022, ora 17:00 (ora Romaniei); lista cuprinzand informatii cu privire la numele, localitatea de domiciliu si calificarea profesionala ale persoanelor propuse pentru functia de administrator se va afla la dispozitia actionarilor, pe masura depunerii candidaturilor, la sediul Societatii si pe website-ul acesteia (https://www.airclaim.com), putand fi consultata si completata de catre acestia.

4.      Aprobarea remuneratiilor acordate membrilor consiliului de administratie al Societatii pentru anul financiar 2022.

5.      Imputernicirea Presedintelui Consiliului de Administratie pentru a semna in numele si pe seama Societatii contractele de administrare ce urmeaza sa fie incheiate cu administratorii alesi, conform punctului 4 si pentru a da orice declaratii necesare in vederea aducerii la indeplinire a hotararilor AGOA sau in vederea inregistrarii/depunerii la Registrul Comertului a hotararilor AGOA, precum si pentru a indeplini orice alte formalitati, precum cele de publicare, inclusiv sa achite orice taxe, sa solicite si sa primeasca orice documente/acte emise de Registrul Comertului si/sau de orice alta autoritate competenta, precum si acordarea catre acesta a dreptului de a delega unei alte persoane mandatul pentru efectuarea formalitatilor mentionate anterior.

 

SI

ADUNAREA GENERALA EXTRAORDINARA A ACTIONARILOR ("AGEA")

in data de 28 februarie 2022, ora 11:00 (ora Romaniei), la sediul Societatii din Municipiul Constanta, Strada Miron Costin, Nr. 65, Mansarda, Judetul Constanta, Romania („AGOA”) pentru toti actionarii inregistrati in registrul actionarilor tinut de Depozitarul Central S.A. la sfarsitul zilei de 18 februarie 2022, stabilita ca data de referinta pentru tinerea AGOA, avand urmatoarea ordine de zi:

1.      Aprobarea modificarii art. 19.7 din actul constitutiv al Societatii, in cazul alegerii de catre Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor Societatii din 28 februarie 2022/1 martie 2022 a noilor administratori deplini, membrii in consiliul de administratie al Societatii cu mandat pana la data de 14 februarie 2023, urmand ca acesta sa aiba urmatorul continut:

19.7 La data prezentului Act Constitutiv, membrii Consiliului de administratie al Societatii sunt:

 

i.        Tunescu George Daniel, cetatean roman nascut la (date personale anonimizate) in loc. (date personale anonimizate), domiciliat in (date personale anonimizate), identificat cu (date personale anonimizate);

ii.      [se va completa cu datele exacte ca urmare a alegerii membrului consiliului de administratie];

iii.    [se va completa cu datele exacte ca urmare a alegerii membrului consiliului de administratie];

2.      Aprobarea modificarii art. 20.14 din actul constitutiv al Societatii, urmand ca acesta sa aiba urmatorul continut:

20.14  La data prezentului act constitutiv este numit Director General dl Straut Dan-Andrei, cetatean roman nascut la (date personale anonimizate), in (date personale anonimizate), domiciliat in (date personale anonimizate), identificat cu (date personale anonimizate)

3.      Aprobarea modificarii art. 19.11, 19.12 si 19.13 din actul constitutiv al Societatii, urmand ca acesta sa aiba urmatorul continut:

19.11 In considerarea recomandarilor cuprinse in Codul de Guvernanta Corporativa al Bursei de Valori Bucuresti cu privire la competenta, independenta Consiliului de administratie si separarea responsabilitatilor intre Consiliul de administratie si conducerea executiva, majoritatea membrilor Consiliului de administratie va fi formata din membri ne-executivi.”

19.12 Membrii consiliului de administratie isi vor exercita mandatul cu loialitate, in interesul societatii, cu evitarea conflictelor de interese.

19.13 In consens cu articolele anterioare, membrii Consiliului de administratie vor dezvalui Consiliului de administratie orice legatura de familie, de afinitate, de afaceri si orice situatie care ar putea genera conflict de interes in raport cu Societatea.

4.      Aprobarea modificarii art. 17.6 din actul constitutiv al Societatii, urmand ca acesta sa aiba urmatorul continut:

„17.6. Societatea poate organiza adunarile generale in asa fel incat participarea, desemnarea / revocarea de reprezentanti si exercitarea votului sa se poata realiza prin mijloace electronice de transmisie a datelor si prin corespondenta, cu respectarea prevederilor legislative in vigoare.”

5.      Imputernicirea Presedintelui Consiliului de Administratie al Societatii pentru a semna versiunile actualizate ale Actului Constitutiv al Societatii cu modificarile prevazute mai sus si pentru a intocmi si semna in numele si pe seama Societatii si pentru a depune orice documente si pentru a da orice declaratii necesare in vederea inregistrarii/depunerii la Registrul Comertului a hotararilor AGEA, precum si pentru a indeplini orice alte formalitati, precum cele de publicare, inclusiv sa achite orice taxe, sa solicite si sa primeasca orice documente emise de Registrul Comertului si/sau de orice alta autoritate competenta, precum si acordarea catre acesta a dreptului de a delega unei alte persoane mandatul pentru efectuarea formalitatilor mentionate anterior.

Doar persoanele care sunt inregistrate ca actionari ai Societatii la sfarsitul zilei de 18 februarie 2022 (“Data de referinta”) in registrul actionarilor eliberat de Depozitarul Central S.A. au dreptul de a participa si vota in cadrul AGOA/AGEA.

Propuneri ale actionarilor privind adunarea generala a actionarilor

Unul sau mai multi actionari reprezentand, individual sau impreuna, cel putin 5% din capitalul social al Societatii (denumiti in cele ce urmeaza "Initiatori") au dreptul:

a)      de a introduce puncte pe ordinea de zi a AGOA/AGEA, cu conditia ca fiecare punct sa fie insotit de o justificare sau de un proiect de hotarare propus spre adoptare de AGOA/AGEA; si

b)      de a prezenta proiecte de hotarare pentru punctele incluse sau propuse spre a fi incluse pe ordinea de zi a AGOA/AGEA.

Cererile Initiatorilor cu privire la introducerea unor noi puncte pe ordinea de zi, precum si proiectele de hotarari pentru punctele incluse sau propuse spre a fi incluse pe ordinea de zi a AGOA/AGEA, insotite de copia actului de identitate valabil al Initiatorului, pot fi inaintate dupa cum urmeaza:

a)      depuse la registratura Societatii din Municipiul Constanta, Strada Miron Costin, Nr. 65, Mansarda, Judetul Constanta, Romania pana la data de 31 ianuarie 2022 ora 17:00 (ora Romaniei), in plic inchis, cu mentiunea scrisa clar si cu majuscule "PENTRU ADUNAREA GENERALA A ACTIONARILOR DIN DATA DE 28 FEBRUARIE 2022";

b)      transmise catre registratura Societatii din Municipiul Constanta, Strada Miron Costin, Nr. 65, Mansarda, Judetul Constanta, Romania, prin orice forma de curierat cu confirmare de primire, astfel incat sa fie inregistrat ca fiind primit la registratura Societatii pana la data de 31 ianuarie 2022 ora 17:00 (ora Romaniei), in plic inchis, cu mentiunea scrisa clar si cu majuscule "PENTRU ADUNAREA GENERALA A ACTIONARILOR DIN DATA DE 28 FEBRUARIE 2022";

c)      transmise prin e-mail cu semnatura electronica extinsa, incorporata conform Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica, pana la data de 31 ianuarie 2022 ora 17:00 (ora Romaniei), la adresa de e-mail investitori@airclaim.com, mentionand la subiect "PENTRU ADUNAREA GENERALA A ACTIONARILOR DIN DATA DE 28 FEBRUARIE 2022".

Actionarii Societatii, indiferent de participatia detinuta in capitalul social, precum si membrii actuali ai consiliului de administratie al Societatii pot prezenta propuneri de candidati pentru numirea in calitate de membru al consiliului de administratie cuprinzand informatii despre numele, domiciliul si calificarea profesionala a persoanelor propuse si insotite de (i) o copie a actului de identitate valid al actionarului/membrului actual al consiliului de administratie al Societatii (in cazul persoanelor fizice, buletin/carte de identitate/pasaport, respectiv in cazul persoanelor juridice, buletin/carte de identitate/pasaport al reprezentantului legal inscris in lista actionarilor Societatii, emisa de Depozitarul Central S.A.), (ii) curriculum vitae si (iii) declaratie pe propria raspundere a candidatului din care sa rezulte ca persoana in cauza nu se afla in vreuna din situatiile de incompatibilitate prevazute de cadrul normativ aplicabil ori ca intelege sa renunte la orice situatie de incompatibilitate in vederea aprobarii sale si ca, accepta mandatul, in ipoteza in care va fi ales. Propunerile de candidati impreuna cu documentele mentionate mai sus pot fi inaintate dupa cum urmeaza:

a)      depuse la registratura Societatii din Municipiul Constanta, Strada Miron Costin, Nr. 65, Mansarda, Judetul Constanta, Romania pana la data de 31 ianuarie 2022 ora 17:00 (ora Romaniei), in plic inchis, cu mentiunea scrisa clar si cu majuscule "PENTRU ADUNAREA GENERALA A ACTIONARILOR DIN DATA DE 28 FEBRUARIE 2022";

b)      transmise catre registratura Societatii din Municipiul Constanta, Strada Miron Costin, Nr. 65, Mansarda, Judetul Constanta, Romania, prin orice forma de curierat cu confirmare de primire, astfel incat sa fie inregistrat ca fiind primit la registratura Societatii pana la data de 31 ianuarie 2022 ora 17:00 (ora Romaniei), in plic inchis, cu mentiunea scrisa clar si cu majuscule "PENTRU ADUNAREA GENERALA A ACTIONARILOR DIN DATA DE 28 FEBRUARIE 2022";

c)      transmise prin e-mail cu semnatura electronica extinsa, incorporata conform Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica, pana la data de 31 ianuarie 2022 ora 17:00 (ora Romaniei), la adresa de e-mail investitori@airclaim.com, mentionand la subiect "PENTRU ADUNAREA GENERALA A ACTIONARILOR DIN DATA DE 28 FEBRUARIE 2022".  

Lista cuprinzand informatii despre numele, domiciliul si calificarea profesionala a persoanelor propuse spre a fi alese in functia de membru al consiliului de administratie se va afla la dispozitia actionarilor pe website-ul Societatii (www. airclaim.com) si la sediul Societatii, putand fi consultata si completata de acestia.

Ordinea de zi completata cu punctele propuse de actionarii sus-mentionati va fi publicata cu indeplinirea cerintelor prevazute de lege si de actul constitutiv pentru convocarea AGOA/AGEA cu cel putin 10 zile inainte de data AGOA/AGEA.

Intrebari referitoare la adunarea generala a actionarilor

Actionarii Societatii, indiferent de nivelul participatiei la capitalul social, pot depune intrebari in scris privind punctele de pe ordinea de zi a AGOA/AGEA, insotite de copia actului de identitate valabil al actionarului, astfel:

a)      depuse la registratura Societatii din Municipiul Constanta, Strada Miron Costin, Nr. 65, Mansarda, Judetul Constanta, Romania pana la data de 23 februarie 2022 ora 17:00 (ora Romaniei), in plic inchis, cu mentiunea scrisa clar si cu majuscule "PENTRU ADUNAREA GENERALA A ACTIONARILOR DIN DATA DE 28 FEBRUARIE 2022";

b)      transmise catre registratura Societatii din Municipiul Constanta, Strada Miron Costin, Nr. 65, Mansarda, Judetul Constanta, Romania, prin orice forma de curierat cu confirmare de primire, astfel incat sa fie inregistrat ca fiind primit la registratura Societatii pana la data de 23 februarie 2022 ora 17:00 (ora Romaniei), in plic inchis, cu mentiunea scrisa clar si cu majuscule "PENTRU ADUNAREA GENERALA A ACTIONARILOR DIN DATA DE 28 FEBRUARIE 2022";

c)      transmise prin e-mail cu semnatura electronica extinsa, incorporata conform Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica, pana la data de 23 februarie 2022 ora 17:00 (ora Romaniei), la adresa de e-mail investitori@airclaim.com, mentionand la subiect "PENTRU ADUNAREA GENERALA A ACTIONARILOR DIN DATA DE 28 FEBRUARIE 2022".

Participarea la adunarea generala a actionarilor

Accesul actionarilor inregistrati in registrul actionarilor la Data de Referinta si indreptatiti sa participe la AGOA/AGEA este permis prin simpla proba a identitatii acestora, facuta, (i) in cazul actionarilor persoane fizice, cu actul de identitate al acestora sau, (ii) in cazul actionarilor persoanelor juridice, cu actul de identitate al reprezentantului legal, iar (iii) in cazul actionarilor persoanelor juridice si al actionarilor persoane fizice reprezentate, cu imputernicirea data persoanei care le reprezinta, cu respectarea prevederilor legale aplicabile in materie.

Actionarii inregistrati la Data de Referinta in registrul actionarilor Societatii tinut de Depozitarul Central S.A. pot participa personal sau prin reprezentare in AGOA/AGEA, fiecare actionar avand dreptul de a desemna orice alta persoana fizica sau juridica in calitate de reprezentant pentru a participa si a vota in numele sau in cadrul AGOA/AGEA, cu respectarea prevederilor art. 105 din Legea nr. 24/2017.

Un actionar poate desemna o singura persoana sa il reprezinte la AGOA/AGEA. Cu toate acestea, daca un actionar detine actiuni ale Societatii in mai multe conturi de valori mobiliare, aceasta restrictie nu il va impiedica sa desemneze un reprezentant separat pentru actiunile detinute in fiecare cont de valori mobiliare cu privire la o anumita adunare generala. Totusi, actionarului i se interzice sa exprime voturi diferite in baza actiunilor detinute de acesta in capitalul social al Societatii.

In cazul participarii prin reprezentare, actionarul va desemna un reprezentant printr-o procura speciala intocmita in baza formularului de procura speciala pus la dispozitia actionarilor de catre Societate, atat in limba romana, cat si in limba engleza, sau printr-o imputernicire generala acordata in conditiile prezentate mai jos.

Un actionar poate desemna prin procura unul sau mai multi reprezentanti supleanti care sa ii asigure reprezentarea in AGOA/AGEA in cazul in care reprezentantul desemnat este in imposibilitate de a-si indeplini mandatul. In cazul in care prin procura sunt desemnati mai multi reprezentanti supleanti, trebuie indicata si ordinea in care acestia isi vor exercita mandatul.

In cazul in care un actionar este reprezentat de o institutie de credit care presteaza servicii de custodie, aceasta va putea vota in AGOA/AGEA pe baza instructiunilor de vot primite prin mijloace electronice de comunicare, fara a mai fi necesara intocmirea unei imputerniciri speciale sau generale de catre actionar. Custodele va vota in AGOA/AGEA exclusiv in conformitate si in limita instructiunilor primite de la clientii sai avand calitatea de actionari la Data de Referinta.

In situatia discutarii in cadrul AGOA/AGEA, in conformitate cu prevederile legale, a unor puncte neincluse pe ordinea de zi publicata, imputernicitul poate vota pe marginea acestora conform interesului actionarului reprezentat.

Procura Speciala

Procura speciala este valabila doar pentru AGOA/AGEA pentru care a fost solicitata. Procura speciala poate fi acordata doar prin utilizarea formularului de procura speciala pus la dispozitia actionarilor de catre Societate conform sectiunii Alte prevederi cu privire la adunarea generala a actionarilor de mai jos.

Reprezentantul are obligatia sa voteze in conformitate cu instructiunile formulate de actionarul care l-a desemnat. Procurile speciale trebuie sa contina instructiuni specifice de vot pentru fiecare punct de pe ordinea de zi a AGOA/AGEA.

In cazul procurii speciale, un exemplar original, completat in limba romana sau in limba engleza si semnat de actionar, impreuna cu o copie a actului de identitate al actionarului si al reprezentantului, se vor transmite Societatii astfel:

a)      depuse la registratura Societatii din Municipiul Constanta, Strada Miron Costin, Nr. 65, Mansarda, Judetul Constanta, Romania pana la data de 25 februarie 2022 ora 17:00 (ora Romaniei), in plic inchis, cu mentiunea scrisa clar si cu majuscule "PENTRU ADUNAREA GENERALA A ACTIONARILOR DIN DATA DE 28 FEBRUARIE 2022";

b)      transmise catre registratura Societatii din Municipiul Constanta, Strada Miron Costin, Nr. 65, Mansarda, Judetul Constanta, Romania, prin orice forma de curierat cu confirmare de primire, astfel incat sa fie inregistrat ca fiind primit la registratura Societatii pana la data de 25 februarie 2022 ora 17:00 (ora Romaniei), in plic inchis, cu mentiunea scrisa clar si cu majuscule "PENTRU ADUNAREA GENERALA A ACTIONARILOR DIN DATA DE 28 FEBRUARIE 2022";

c)      transmise prin e-mail cu semnatura electronica extinsa, incorporata conform Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica, pana la data de 25 februarie 2022 ora 17:00 (ora Romaniei), la adresa de e-mail investitori@airclaim.com, mentionand la subiect "PENTRU ADUNAREA GENERALA A ACTIONARILOR DIN DATA DE 28 FEBRUARIE 2022".

In toate cazurile, reprezentantul va prezenta organizatorilor AGOA/AGEA un exemplar original al procurii speciale la inregistrare.

Procura generala

Procura generala va fi valabila numai daca: (i) este acordata pentru o perioada care nu va depasi 3 ani, (ii) permite in mod expres reprezentantului actionarului care a acordat o astfel de procura sa voteze in toate aspectele aflate in dezbaterea adunarilor generale ale actionarilor Societatii, inclusiv in ceea ce priveste acte de dispozitie si (iii) este acordata de catre actionar, in calitate de client, unui intermediar definit conform art. 2 alin. (1) pct. 19 din Legea 24/2017 sau unui avocat. Actionarii Societatii nu pot fi reprezentati in AGOA/AGEA pe baza procurii generale de catre o persoana care se afla intr-o situatie de conflict de interese ce poate aparea in special in unul dintre urmatoarele cazuri:

a)      este un actionar majoritar al Societatii, sau o alta entitate, controlata de respectivul actionar;

b)      este membru al unui organ de administrare, de conducere sau de supraveghere al Societatii, al unui actionar majoritar sau al unei entitati controlate, conform celor prevazute la lit. a);

c)      este un angajat sau un auditor al Societatii ori al unui actionar majoritar sau al unei entitati controlate, conform celor prevazute la lit. a);

d)      este sotul, ruda sau afinul pana la gradul al patrulea inclusiv al uneia dintre persoanele fizice prevazute la lit. a) - c).

Procura generala trebuie sa contina cel putin urmatoarele informatii: 1. numele/denumirea actionarului; 2. numele/denumirea reprezentantului (cel caruia i se acorda procura); 3. data procurii, precum si perioada de valabilitate a acesteia, cu respectarea prevederilor legale; procurile purtand o data ulterioara au ca efect revocarea procurilor datate anterior; 4. precizarea faptului ca actionarul imputerniceste reprezentantul sa participe si sa voteze in numele sau prin procura generala in adunarea generala a actionarilor pentru intreaga detinere a actionarului la data de referinta, cu specificarea expresa a societatii/societatilor pentru care se utilizeaza respectiva procura generala.

Procura generala inceteaza in conformitate cu alin. 2 al art. 202 din Regulamentul ASF 5/2018.

Inainte de prima ei utilizare, o copie a procurii generale semnata de actionar si avand continutul minim prevazut de Regulamentul ASF 5/2018, cuprinzand mentiunea conformitatii cu originalul sub semnatura reprezentantului, impreuna cu o copie a actului de identitate al actionarului si o declaratie pe proprie a intermediarului sau a avocatului conform celor de mai jos se vor transmite Societatii astfel:

a)      depuse la registratura Societatii din Municipiul Constanta, Strada Miron Costin, Nr. 65, Mansarda, Judetul Constanta, Romania pana la data de 25 februarie 2022 ora 17:00 (ora Romaniei), in plic inchis, cu mentiunea scrisa clar si cu majuscule "PENTRU ADUNAREA GENERALA A ACTIONARILOR DIN DATA DE 28 FEBRUARIE 2022";

b)      transmise catre registratura Societatii din Municipiul Constanta, Strada Miron Costin, Nr. 65, Mansarda, Judetul Constanta, Romania, prin orice forma de curierat cu confirmare de primire, astfel incat sa fie inregistrat ca fiind primit la registratura Societatii pana la data de 25 februarie 2022 ora 17:00 (ora Romaniei), in plic inchis, cu mentiunea scrisa clar si cu majuscule "PENTRU ADUNAREA GENERALA A ACTIONARILOR DIN DATA DE 28 FEBRUARIE 2022";

c)      transmise prin e-mail cu semnatura electronica extinsa, incorporata conform Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica, pana la data de 25 februarie 2022 ora 17:00 (ora Romaniei), la adresa de e-mail investitori@airclaim.com, mentionand la subiect "PENTRU ADUNAREA GENERALA A ACTIONARILOR DIN DATA DE 28 FEBRUARIE 2022".

Declaratia pe propria raspundere data de reprezentantul legal al intermediarului sau de avocatul care a primit imputernicirea de reprezentare prin imputernicirea generala va specifica urmatoarele:

a)      imputernicirea este acordata de respectivul actionar, in calitate de client, intermediarului sau, dupa caz, avocatului;

b)      imputernicirea generala este semnata de actionar, inclusiv prin atasare de semnatura electronica extinsa, daca este cazul.

Declaratia trebuie depusa in original, semnata si, dupa caz, stampilata, fara indeplinirea altor formalitati in legatura cu forma acesteia. Declaratia se depune la Societate odata cu procura generala, in conditiile si termenele prevazute mai sus.

Copiile ale procurilor generale cuprinzand mentiunea conformitatii cu originalul sunt retinute de Societate, facandu-se mentiune despre aceasta in procesul-verbal al AGOA/AGEA.

Alte prevederi privind reprezentarea

Actionarii pot sa isi desemneze si sa isi revoce reprezentantul prin mijloace electronice de transmisie a datelor, revocarea urmand a-si produce efecte si a fi opozabila Societatii daca a fost receptionata de Societate pana la termenul limita pentru depunerea/transmiterea procurilor.

Imputernicitul nu poate fi substituit de o alta persoana decat in cazul in care acest drept i-a fost conferit in mod expres de catre actionar in imputernicire. In conditiile in care persoana imputernicita este o persoana juridica, aceasta poate sa isi exercite mandatul primit prin intermediul oricarei persoane ce face parte din organul sau de administrare sau conducere sau dintre angajatii sai.

Votul prin corespondenta

Actionarii Societatii inregistrati la Data de Referinta in registrul actionarilor Societatii tinut de Depozitarul Central S.A. au posibilitatea de a vota prin corespondenta prin utilizarea formularului de buletin de vot pentru votul prin corespondenta pus la dispozitia actionarilor de catre Societate, atat in limba romana, cat si in limba engleza.

Votul prin corespondenta poate fi exprimat de catre un reprezentant conventional al actionarului numai in situatia in care acesta a primit din partea respectivului actionar o imputernicire speciala/generala care se depune la Societate in conformitate cu art. 105 din Legea nr. 24/2017. Daca persoana care reprezinta actionarul prin participare personala la AGOA/AGEA este alta decat cea care a exprimat votul prin corespondenta, atunci pentru valabilitatea votului sau aceasta prezinta secretarului de sedinta al AGOA/AGEA o revocare scrisa a votului prin corespondenta semnata de actionar sau de reprezentantul care a exprimat votul prin corespondenta. Acest lucru nu este necesar daca actionarul sau reprezentantul legal al acestuia este prezent personal in cadrul AGOA/AGEA.

In cazul votului prin corespondenta, buletinele de vot, completate in limba romana sau engleza si semnate, impreuna cu o copie a actului de identitate al actionarului si al reprezentantului, pot fi inaintate dupa cum urmeaza:

a)      depuse la registratura Societatii din Municipiul Constanta, Strada Miron Costin, Nr. 65, Mansarda, Judetul Constanta, Romania pana la data de 25 februarie 2022 ora 17:00 (ora Romaniei), in plic inchis, cu mentiunea scrisa clar si cu majuscule "PENTRU ADUNAREA GENERALA A ACTIONARILOR DIN DATA DE 28 FEBRUARIE 2022";

b)      transmise catre registratura Societatii din Municipiul Constanta, Strada Miron Costin, Nr. 65, Mansarda, Judetul Constanta, Romania, prin orice forma de curierat cu confirmare de primire, astfel incat sa fie inregistrat ca fiind primit la registratura Societatii pana la data de 25 februarie 2022 ora 17:00 (ora Romaniei), in plic inchis, cu mentiunea scrisa clar si cu majuscule "PENTRU ADUNAREA GENERALA A ACTIONARILOR DIN DATA DE 28 FEBRUARIE 2022";

c)      transmise prin e-mail cu semnatura electronica extinsa, incorporata conform Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica, pana la data de 25 februarie 2022 ora 17:00 (ora Romaniei), la adresa de e-mail investitori@airclaim.com, mentionand la subiect "PENTRU ADUNAREA GENERALA A ACTIONARILOR DIN DATA DE 28 FEBRUARIE 2022".

Alte prevederi cu privire la adunarea generala a actionarilor

In cazul actionarilor persoane juridice sau a entitatilor fara personalitate juridica, calitatea de reprezentant legal se constata in baza listei actionarilor de la Data de Referinta, primita de la Depozitarul Central S.A.. Documentele care atesta calitatea de reprezentant legal intocmite intr-o limba straina, alta decat limba engleza, vor fi insotite de o traducere realizata de un traducator autorizat in limba romana sau in limba engleza, fara a fi necesara legalizarea sau apostilarea acestor documente.

In toate cazurile descrise mai sus in care se face referire la:

a)      actele de identitate ale unei persoane se au in vedere urmatoarele documente: (i) in cazul persoanelor fizice - buletin/carte de identitate/pasaport, iar (ii) in cazul persoanelor juridice - buletin/carte de identitate/pasaport a reprezentantului legal inscris in lista actionarilor Societatii emisa de Depozitarul Central S.A.;

b)      reprezentantul actionarilor inscris in lista actionarilor emisa de Depozitarul Central S.A., daca respectivul reprezentant nu este inscris ca atare in evidentele Depozitarului Central S.A., pentru identificarea reprezentantului actionarului persoana juridica se va transmite un certificat constatator eliberat de Registrul Comertului sau orice alt document echivalent, in original sau in copie conforma cu originalul emis de catre o autoritate competenta din statul in care actionarul este inmatriculat legal si care atesta calitatea de reprezentant legal, certificat sau document echivalent care sa nu fie mai vechi de 3 luni inainte de data publicarii convocatorului AGOA/AGEA.

Netransmiterea procurilor generale sau speciale/formularelor de vot prin corespondenta pana la data stabilita se sanctioneaza cu pierderea dreptului de a vota prin reprezentant/prin corespondenta in cadrul AGOA/AGEA. Procurile speciale/formularele de vot prin corespondenta care nu contin cel putin informatiile cuprinse in formularul pus la dispozitie de Societate nu sunt opozabile Societatii, nefiind opozabile Societatii nici procurile generale care nu contin informatiile minime cerute de prevederile legale.

In situatia neindeplinirii conditiilor legale pentru tinerea AGOA/AGEA la data primei convocari, se convoaca o noua AGOA/AGEA, dupa caz, pentru data de 1 martie 2022, ora 10.00, respectiv, ora 11:00 avand aceeasi ordine de zi. In eventualitatea unei noi convocari, data de referinta stabilita pentru identificarea actionarilor indreptatiti sa participe si sa voteze in cadrul AGOA/AGEA este aceeasi (i.e. 18 februarie 2022). A doua convocare a Sedintei AGOA/AGEA va avea loc la sediul Societatii din Municipiul Constanta, Strada Miron Costin, Nr. 65, Mansarda, Judetul Constanta, Romania.

Documentele si materialele informative referitoare la punctele incluse pe ordinea de zi a AGOA/AGEA, prezentul convocator, proiectele de hotarari, numarul total de actiuni si drepturile de vot la data convocarii, precum si formularele de procura speciala si formularele de buletin de vot prin corespondenta pentru AGOA/AGEA vor fi puse la dispozitia actionarilor, atat in limba romana, cat si in engleza, cu cel putin 30 de zile inainte de data AGOA/AGEA, la sediul social al Societatii din Municipiul Constanta, Strada Miron Costin, Nr. 65, Mansarda, Judetul Constanta, Romania si vor fi disponibilizate pe pagina de web a Societatii (www.airclaim.com, sectiunea Investitori).

La data convocarii, capitalul social al Societatii este format din 4.400.000 actiuni nominative, fiecare actiune dand dreptul la un vot; prin urmare, numarul total de drepturi de vot la data convocarii este de 4.400.000 drepturi de vot.

Proiectele de hotarari propuse de catre actionari vor fi adaugate pe pagina de internet a Societatii de indata ce este posibil, dupa primirea lor de catre Societate.

Informatii suplimentare se pot obtine la numarul de telefon 0726 515 252 si pe website-ul Societatii www.airclaim.com.

 

 

PRESEDINTELE CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE

 

TUNESCU GEORGE DANIEL

 

 

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.