Stiri Piata


BURSA DE VALORI BUCURESTI SA - BVB

Raport curent - Noi operatiuni posibile din 2 august 2016

Data Publicare: 28.07.2016 18:04:19

Cod IRIS: 1E29F

Nr.6400 /28.07.2016

Catre: AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARA

            Sectorul Instrumente si Investitii Financiare

            Fax: 021- 659.60.51

 

             BURSA DE VALORI BUCURESTI S.A. – Piata Reglementata

             Fax: 021- 256.92.76

 

De la:  BURSA DE VALORI BUCURESTI S.A.

 

 

RAPORT CURENT

conform art. 99 lit. s) din Codul Bursei de Valori Bucuresti – operator de piata, Titlul II-  Emitentii si Instrumentele Financiare

 

Data raportului: 28 iulie 2016

Denumirea entitatii emitente: Societatea BURSA DE VALORI BUCURESTI S.A.

Sediul social: Mun. Bucuresti, Bd. Carol I nr. 34-36, et. 13-14, sector 2

Numarul de telefon/fax: 021/307.95.00, 021/307.95.19

Codul unic de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului: 17777754 

Numar de ordine in Registrul Comertului: J40/12328/2005

Capital social subscris si varsat: 76.741.980 lei

Piata reglementata pe care se tranzactioneaza valorile mobiliare emise: Piata Reglementata - Categoria Premium (simbol de piata BVB)

 

Evenimente importante de raportat: Noi operatiuni posibile din 2 august 2016

 

 

Bursa de Valori Bucuresti anunta posibilitatea de a derula operatiuni de imprumut de instrumente financiare, vanzare in lipsa si cumparari in marja din 2 august 2016 intr-un cadru de reglementare nou si flexibil, care va permite investitorilor sa beneficieze de orice tendinta a pietei. Astfel, procesul de avizare a modificarilor si completarilor aduse prevederilor Codului BVB – operator de piata si a Codului Depozitarului Central de catre autoritatile de reglementare a cadrului de reglementare incident s-a incheiat.

 

Din Codul BVB au fost eliminate restrictiile operationale si tehnice aplicabile vanzarilor in lipsa. Printre modificarile importante se regasesc:

•     Posibilitatea de a efectua operatiuni de vanzare in lipsa pentru instrumentele financiare admise la tranzactionare la BVB, indiferent de tipul si caracteristicile acestora;

•     Posibilitatea de a introduce ordine de vanzare in lipsa fara restrictii de pret, volum minim sau tip de ordin;

•     Eliminarea obligativitatii marcarii specifice a ordinelor de vanzare in lipsa.

 

Informatiile cu privire la volumul si numarul de tranzactii de vanzare in lipsa nu vor mai fi incluse in rapoartele zilnice de tranzactionare emise de BVB.

Modificarile Codului Depozitarului Central referitoare la imprumutul de instrumente financiare fac referire in principal la urmatoarele:

•     Eliminarea obligatiei utilizarii unui contract standard de imprumut si transmiterii acestuia la Depozitarul Central;

•     Posibilitatea de a efectua astfel de operatiuni cu toate instrumentele financiare inregistrate in sistemul Depozitarului Central;

•     Constituirea de garantii pe o arie mai larga de instrumente financiare;

•     Extinderea scopurilor pentru care se pot realiza operatiuni de imprumut;

•     Eliminarea numarului maxim de zile lucratoare aferente unui imprumut de instrumente financiare;

 

Cadrul legislativ curent include Regulamentul CNVM 32/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, Regulamentul CNVM nr. 5/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, Regulamentul ASF nr. 6/2016, Codul BVB si Codul Depozitarului Central.

 

***

 

Nu mai sunt alte evenimente importante de raportat.

 

 

Ludwik Sobolewski

Director General

 

  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.