Stiri Piata


AQUILA PART PROD COM - AQ

Anunt program de investitii aferent 2023

Data Publicare: 28.11.2023 9:30:13

Cod IRIS: 56E0E

Data                                                  28.11.2023

Denumirea entitatii emitente:         Aquila Part Prod Com S.A.

Sediul Social:                                    Ploiesti, strada Malu Rosu nr. 105A, jud. Prahova

Telefon:                                             0244.594.793

Cod unic de inregistrare:                  6484554

Nr. inreg la ONRC:                             J29/2790/1994

Capital social subscris si varsat:      180.000.360 lei

Nr. total actiuni:                                1.200.002.400

Piata de tranzactionare:                   Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium

 

ANUNT

 

 

Aquila Part Prod Com S.A. (simbol piata "AQ") informeaza investitorii cu privire la programul de investitiile aferent anului 2023.

 

 

Catalin Vasile

Director General

 

 

AQUILA continua inlocuirea treptata a flotei cu vehicule cu emisii scazute, in linie cu strategia de sustenabilitate

Comunicat de presa

Ploiesti, 28.11.2023: AQUILA (simbol bursier AQ), lider in servicii integrate de distributie si logistica pentru piata bunurilor de larg consum din Romania si Republica Moldova, a investit peste 6 milioane de euro pentru reinnoirea flotei de vehicule care deserveste  activitatea de distributie a companiei. Investitia, aliniata cu strategia de sustenabilitate lansata in anul 2022, a constat in contractarea si achizitionarea tuturor celor 196 de vehicule planificate pentru anul acesta, inclusiv 25 de camioane cap tractor, marca DAF, cu motor Euro 6.

Pentru a creste eficienta operatiunilor logistice, AQUILA a investit si in utilaje de infoliere semi-automata, unelte de bandare automata a paletilor si dispenser automat de banda de hartie pentru sigilarea cutiilor, in conformitate cu planul de investitii comunicat anterior.

Pentru anul in curs, AQUILA a bugetat investitii de 12,7 milioane de euro, din care 7,6 milioane de euro pentru cumpararea de mijloace de transport.

In cadrul evenimentului Ziua Investitorului AQUILA din 27 noiembrie, organizat pentru a doua oara de la listare, peste 50 de parti interesate au avut  oportunitatea de a vedea o parte din investitiile realizate la facilitatile companiei din Dragomiresti – Vale si de a afla detalii despre realizarile si planurile companiei.

Razvan Bagherea, Director Organizare si Resurse Umane, AQUILA:

Investitiile realizate sunt in linie cu strategia de sustenabilitate a companiei. Prin modernizarea flotei auto si investitiile in echipamente pentru depozite ne-am propus reducerea amprentei de carbon si a deseurilor generate in cadrul operatiunilor curente. Vom continua sa implementam masuri in vederea atingerii tintelor de decarbonare stabilite pentru 2026: reducerea cu 20% a amprentei de carbon la nivelul flotei de vehicule si cu 3% a depozitelor. Aceste masuri includ inlocuirea treptata a flotei, cu vehicule cu emisii scazute, cresterea eficientei energetice, respectarea standardelor de mediu si sustenabilitate in activitatea companiei. Toate vehiculele achizitionate au norma de poluare Euro 6, fiind dotate majoritar cu motorizari pe propulsie de benzina, GPL si hybrid.”

Echipamentele pentru depozite achizitionate contribuie la sporirea productivitatii, diminuarea costurilor operationale si implicit la reducerea deseurilor generate din activitatea de infoliere si sigilare.

In prezent, AQUILA detine peste 1.600 de vehicule, cu o flota de transport de marfuri pregatita pentru bunuri din toate categoriile de temperatura (ambiental, refrigerat, congelat).

In 2022, compania a inregistrat o reducere notabila a amprentei de carbon si a deseurilor. Potrivit raportului de sustenabilitate, amprenta totala de carbon a companiei a inregistrat o scadere de 6,5%, insumand 36.837 tone CO2 echivalente (tCO2e), conform metodei de calcul pe baza de locatie. De asemenea, intensitatea emisiilor (calculata pe baza locatiei) raportata la cifra de afaceri s-a imbunatatit cu 18,4%, iar cea calculata la numarul de km parcursi cu 4,6%. La nivelul companiei consumul de energie a scazut cu 3,1%, iar eficienta energetica raportata la cifra de afaceri s-a imbunatatit cu 15,4%. In privinta gestionarii deseurilor, compania a redus cantitatea generata cu 19%, prin metode mai eficiente de ambalare si gestionare.

Raportul de sustenabilitate al Grupului AQUILA pentru anul 2022 - a fost elaborat pe baza standardului de raportare al Global Reporting Initiative (GRI) 2021. Companiile care intra in scopul raportului sunt Aquila Part Prod Com S.A. (Romania), Trigor AVD S.R.L. (Republica Moldova) si Printex S.A. (Romania).

Despre AQUILA

AQUILA opereaza in Romania si Republica Moldova, cu un model de afaceri integrat, cu activitate in urmatoarele segmente de afaceri: distributie, logistica si transport. AQUILA vinde produse de larg consum in peste 72.000 de puncte de desfacere prin toate canalele de comert cu amanuntul al bunurilor de larg consum, care acopera peste 90% din piata. Portofoliul de produse integrat insumeaza peste 10.000 produse, marci consacrate din diferite categorii precum: produse de ingrijire personala - Rexona, Dove; dulciuri - Kinder, Raffaello, Snickers sau Mars; cafea – Lavazza; produse de curatenie- Dero, Cif sau Coccolino; mancare pentru animale de companie Whiskas, Pedigree; produse igiena Kleenex, Kotex, Zewa, Tena, Libresse; scutece copii Huggies; legume congelate si conserve - Bonduelle; smantana vegetala si frisca vegetala Gran Cucina si Hulala; peste si preparate din peste - Frosta.

Compania a fost infiintata in anul 1994 de catre antreprenorii Alin Adrian Dociu si Constantin Catalin Vasile. Din noiembrie 2021 este listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), ca urmare a unei oferte publice initiale in valoare de 367 milioane lei, cea mai mare oferta publica initiala derulata de o companie antreprenoriala romaneasca pe piata de capital locala. Actiunile companiei (simbol AQ) sunt incluse in indicele de referinta BET al Bursei de Valori Bucuresti si Global All Cap ai FTSE Russell. Compania a obtinut nota maxima, 10, in cadrul evaluarii VEKTOR efectuata de Asociatia Romana pentru Relatia cu Investitorii - ARIR, in baza a 12 criterii privind guvernanta corporativa si comunicarea cu investitorii.

***

Contact de presa: Daniela Serban, all@vertikgroup.eu, +40 742 242 662

 

  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.