Stiri Piata


ALRO S.A. - ALR

ALRO a obtinut prima certificare ASI Performance Standard din Europa

Data Publicare: 31.01.2023 8:33:00

Cod IRIS: 6CF99

 

 

                                                                                                                                                                                                   Nr. 8/31.01.2023

 

Catre:    Autoritatea de Supraveghere Financiara

              Bursa de Valori Bucuresti

Raport curent intocmit in conformitate cu prevederile din Legea nr. 24/2017 (republicata) si Regulamentul ASF nr. 5/2018 (cu modificarile si completarile ulterioare) privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata

 

Data raportului: 31.01.2023

Denumirea entitatii emitente: Alro S.A.

Sediul social: Slatina, Str. Pitesti, nr.116, Jud. Olt

Numarul de telefon/ fax: 0249 431 901 / 0249 437 500

Codul unic de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului : RO 1515374

Numar de ordine in Registrul Comertului: J28/8/1991

Identificator Unic la Nivel European (EUID): ROONRCJ28/8/1991

Cod LEI: 5493008G6W6SORM2JG98

Capital social subscris si varsat: 356.889.567,5 RON

Piata reglementata pe care se tranzactioneaza valorile mobiliare emise: Bursa de Valori Bucuresti - Categoria Premium (simbol de piata: ALR) 

 

Prin prezentul raport curent va informam despre un eveniment important de raportat:

 

Comunicat de presa 


ALRO a obtinut prima certificare ASI Performance Standard, Versiunea 3, din Europa

 

·         ALRO confirma performanta de varf a practicilor sale de afaceri sustenabile si responsabile, prin obtinerea a prestigioasei certificari Aluminium Stewardship Initiative (ASI);

 

·         In obtinerea acestei importante certificari de sustenabilitate pentru industria aluminiului la nivel global, auditul a examinat Raportul de Sustenabilitate si Strategia ALRO ca parte a evaluarii generale a performantei de sustenabilitate a Companiei;

 

·         Un prestigios organism de certificare independent – DQS-CFS (Germania), a efectuat auditul operatiunilor ALRO conform criteriilor Standardului de Performanta ASI;

 

·         Certificatul de la ASI catre ALRO este primul eliberat in Europa bazat pe ASI Performance Standard V3 (Versiunea 3, cea mai recenta versiune disponibila, publicata in mai 2022).

 

 

Slatina, 31 ianuarie 2023 - ALRO S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “ALRO”), unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrati pe verticala din Europa, dupa capacitatea de productie, anunta ca a obtinut Certificarea ASI Performance Standard V3 (mai 2022) pentru operatiunile sale din Slatina, Romania. Certificarea acopera, dupa cum se mentioneaza in documentul oficial primit de Companie: „Fabricarea si comercializarea sleburilor din aliaj de aluminiu, bare, sarma, placi si table obtinute prin turnare, laminare la cald, omogenizare, tratament termic, prelucrare mecanica, finisare, si testare pentru aplicatii industriale, aerospatiale, din industria auto si de aparare, in locatiile ALRO S.A., Str. Pitesti, Nr. 116, 230048 Slatina, Judetul Olt si ALRO S.A., str. Milcov Nr 1, 230077 Slatina, judetul Olt, Romania”.

 

Programul de certificare ASI a fost dezvoltat printr-un proces extins de consultare cu mai multe parti interesate si este singura initiativa complexa de standardizare voluntara de sustenabilitate pentru intregul lant valoric al productiei de aluminiului. Standardul de performanta V3 al ASI defineste principiile si criteriile de mediu, sociale si de guvernanta a afacerilor, pentru abordarea problemelor de sustenabilitate in lantul valoric al aluminiului. Acesta stabileste 62 de criterii in cadrul celor trei piloni de sustenabilitate: guvernanta, mediu si social, care abordeaza subiecte cheie precum biodiversitatea, drepturile omului, inclusiv al populatiilor indigene si emisiile de gaze cu efect de sera.

 

„Aceasta certificare prestigioasa de la ASI confirma progresul nostru in materie de sustenabilitate din ultimii ani. Accentul nostru pe practicile de afaceri sustenabile a inceput cu mai bine de 20 de ani in urma, cand am investit masiv in echipamente de ultima generatie si eficienta energetica pentru a ne imbunatati operatiunile. Incepand cu anul 2017, ne-am raportat performanta in materie de sustenabilitate in mod voluntar printr-un Raport Consolidat de Sustenabilitate. Mai mult, in 2021 am publicat o Strategie de Sustenabilitate pentru 2021-2025. Mai multe premii ne-au recunoscut progresul intrucat Raportul nostru de Sustenabilitate este considerat unul dintre cele mai bune de pe piata de capital din Romania", a spus Marian NASTASE, Presedintele Consiliului de Administratie, ALRO.

 

ALRO a devenit membru ASI in decembrie 2020. In ultimii doi ani, Compania a implementat cerintele ASI Performance Standard V3 si a trecut printr-un proces complex de certificare in ultimul trimestru al anului 2022.

 

Raportul si Strategia de Sustenabilitate ale Companiei sunt documente esentiale pentru comunicarea si asigurarea trasabilitatii performantei de sustenabilitate a Companiei. Mai mult, in ultimii ani, Rapoartele de Sustenabilitate ALRO au primit premiile „Cel mai bun Raport de Sustenabilitate” in cadrul Galei Anuale ARIR (Asociatia pentru Relatia cu Investitorii din Romania). Pe baza a opt criterii, un juriu independent evalueaza cele mai bune rapoarte de sustenabilitate de pe Piata de Capital din Romania inca din 2020. In 2022, ALRO s-a clasat, pentru al 3-lea an consecutiv, pe primele doua locuri in aceasta categorie prestigioasa.                                                                                                                                                                                      

 

Marian-Daniel NASTASE                                                Gheorghe DOBRA

Presedintele Consiliului de Administratie                              Director General

 

 

 

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:

www.alro.ro

 

Florenta Ghita

Bucuresti

Telefon: +40 744 644 004

E-mail: investor.relations@alro.ro

 

Note catre editori:

 

Grupul ALRO

Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. - producatorul de aluminiu, Alum S.A. - producatorul de alumina, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societatea de extractie a bauxitei, Vimetco Extrusion S.R.L. – producator de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding si de management, Global Aluminium Ltd. - societate de tip holding  si Bauxite Marketing Ltd – marketing, Vimetco Trading – vanzari de aluminiu. Avand aceasta structura, Grupul a creat un lant de productie integrat, asigurand materiile prime pentru ALRO.

ALRO

ALRO este o subsidiara a Vimetco PLC (Republica Cipru), un producator global de aluminiu primar si prelucrat integrat vertical. Structura actionarilor ALRO este: Vimetco PLC (54,19%), Paval Holding (23,21%), Fondul Proprietatea (10,21%) si altii (12,39%).

 

ALRO este unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrati vertical, dupa capacitate, din Europa, avand o capacitate de productie instalata de 265.000 tpa de aluminiu electrolitic, 47.000 de tone pe an de aluminiu reciclat si cu o capacitate de 332.000 de tone pe an de aluminiu turnat si facilitati de procesare de 140.000 de tone pe an de aluminiu laminat la cald si la rece si divizia de extrudare.

 

Principalele piete de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeana, dar Compania are exporturi si in SUA si Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calitatii si are certificatele NADCAP si EN 9100 pentru unitatile de productie pentru industria aerospatiala, produsele sale respectand standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cat si standardele internationale pentru produsele laminate plate.

 

Incepand cu data de 18 martie 2019, Comisia de Indici a Bursei de Valori Bucuresti a aprobat includerea ALRO (codul ALR) in BET, indicele principal al pietei, iar in BET-TR (indice care include si dividendele distribuite). Actiunile ALRO au fost listate la Bursa de Valori Bucuresti inca din octombrie 1997 si ALRO reprezinta prima companie din industria aluminiului prezenta in cei doi indici.

 

Incepand cu anul 2020, ALRO si Vimetco Extrusion sunt membre ale ASI (Aluminium Stewardship Initiative), o asociatie internationala care contribuie la imbunatatirea durabilitatii in sectorul global al aluminiului.

 

 

  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.