Obligatiunile Municipiului Bucuresti intra la tranzactionare pe Piata Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti pe 28 aprilie 2023

27.04.2023

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) anunta ca vineri, 28 aprilie, intra la tranzactionare obligatiunile emise de Municipiul Bucuresti pe Piata Reglementata a bursei. Obligatiunile municipale vor fi tranzactionate sub simbolul bursier PMB30, aceasta fiind a 7-a emisiune de obligatiuni a Municipiului Bucuresti.

Obligatiunile au fost oferite spre subscriere in cadrul unui plasament privat desfasurat in luna aprilie, 2023. Municipiul Bucuresti a emis un numar de 55.500 obligatiuni nominative, neconvertibile, negarantate, denominate in RON, emise in forma dematerializata prin inscriere in cont, avand o valoare nominala unitara de 10.000 lei si o valoare nominala totala de 555 milioane lei, cu o rata anuala a dobanzii fixa de 8,90%, catre investitori institutionali romani. Suma atrasa este destinata refinantarii datoriei publice provenite din creditul contractat in 2020 de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, in scopul refinantarii emisiunii de obligatiuni a Municipiului Bucuresti din anul 2015. Emisiunea de obligatiuni va fi scadenta in data de 25 aprilie 2030.

Consortiul de intermediere pentru emisiunea obligatiunilor si realizarea plasamentului privat a fost format din BRD- Groupe Société Générale S.A., in calitate de intermediar initiator, Raiffeisen Bank S.A. si Banca Comerciala Romana S.A., in calitate de intermediari.

Reprezentantii Municipiului Bucuresti vor suna pe data de 28 aprilie clopotelul la Bursa de Valori Bucuresti pentru a marca debutul la bursa a obligatiunilor municipale. Evenimentul va fi transmis LIVE, de la ora 10:00, pe canalele social media ale BVB Facebook, YouTube si LinkedIn.

Mai multe informatii despre obligatiunile Municipiului Bucuresti sunt disponibile aici.