STK Properties - dezvoltator imobiliar din Cluj-Napoca - a debutat pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti

18.05.2022

STK Properties, vehicul investitional infiintat de fondul de investitii STK Emergent, axat pe dezvoltarea de proiecte imobiliare in Cluj-Napoca, debuteaza astazi, 18 mai, pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti. Actiunile companiei se tranzactioneaza sub simbolul bursier STKP, iar listarea are loc dupa ce compania a atras de la investitorii din piata de capital 3,5 milioane de lei. Capitalizarea anticipata a companiei este de aproape 21 milioane de lei.

„STK Properties devine a noua companie listata la bursa, de la inceputul acestui an, diversificand in acelasi timp oferta de actiuni disponibila investitorilor. Toti cei care au facut posibila listarea de astazi, investitorii, consultantantul autorizat, compania in sine, echipa BVB, demonstreaza inca o data capacitatea noastra de a sustine companiile romanesti in traseul lor de crestere si dezvoltare. Astazi este vorba de Cluj-Napoca si de domeniul imobiliar, dar de la inceputul anului investitorii de la bursa au sustinut unele dintre cele mai diverse companii, din agricultura, tehnologie, zootehnie, IT si constructii”, a declarat Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

„Multumim investitorilor care ne-au acordat incredere si participa alaturi de noi in acest proiect care constituie o premiera pentru piata imobiliara clujeana, anume dezvoltarea unui proiect  imobiliar cu participarea publica a investitorilor, care astfel au posibilitatea de a avea expunere pe un domeniu care a adus randamente bune in ultimii ani. STK Properties va fi o companie de proiect al carui obiectiv principal il constituie realizarea dezvoltarii imobiliare Green Square si restituirea catre investitori a profitului realizat. In prezent este in derulare procedura de obtinere a PUZ, iar fata de momentul realizarii plasamentului privat am obtinut avizul de trafic, una dintre fazele esentiale pentru obtinerea PUZ”, a declarat Nicolae Pascu, Presedinte si Director General, STK Financial AFIA SA.

Compania a derulat in martie 2022 un plasament privat de vanzare de actiuni, in cadrul caruia au participat 40 de investitori, dintre care 7 profesionali si 33 de retail. Compania a vandut 1.552.300 actiuni la un pret de 2,25 de lei/actiune. Plasamentul privat si listarea actiunilor au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

Realizarea si inchiderea cu succes a plasamentului privat realizat de catre STK Properties in luna martie, intr-un climat geopolitic dificil, este o dovada a faptului ca piata de capital este o optiune pentru atragerea de capital in orice moment. Prin listarea actiunilor STK Properties se largeste numarul emitentilor activi in sectorul real-estate, un sector cautat de investitori in orice context economic”, a declarat Razvan Rat, Director General  Adjunct BRK Financial Group.

Fondurile atrase de la investitorii din piata de capital vor fi utilizate pentru dezvoltarea si finalizarea pana in 2027 a unui proiect imobiliar in Cluj-Napoca, cartierul Buna Ziua, conform Memorandumului de listare a actiunilor. Proiectul prevede constructia a 240 apartamente de 1, 2 si 3 camere in suprafata totala de aproximativ 18.500 mp, un parc care va fi cedat primariei Cluj-Napoca, zona comerciala, 2,200 mp teren alocat pentru constructia unei crese de 1,500 mp si 520 parcari. Conform estimarilor curente, profitul net total realizat de STK Properties in urma realizarii proiectului imobiliar se va ridica la 14,7 milioane de euro, pana la finalul 2027.

STK Emergent, unul dintre fondurile locale de actiuni active pe piata fondurilor inchise de actiuni, este actionarul majoritar al STK Properties, cu 83,3% din capitalul social. STK Emergent este de asemenea primul fond listat la BVB, din septembrie 2008, sub simbolul bursier STK.