One United Properties beneficiaza de serviciile de Market Maker al Emitentului oferite de BRK Financial Group

10.08.2021

BRK FINANCIAL GROUP SUSTINE LICHIDITATEA ACTIUNILOR COMPANIEI ONE UNITED PROPERTIES PRIN INCEPEREA ACTIVITATII DE MARKET MAKER AL EMITENTULUI DIN 11 AUGUST

• La o luna de la debutul companiei pe Piata Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), One United Properties va beneficia de serviciile de Market Maker al Emitentului oferite de catre BRK Financial Group
  • Începand cu 11 august, un numar total de 14 instrumente financiare (13 emisiuni de actiuni si o emisiune de obligatiuni) beneficiaza de serviciul de Market Maker al Emitentului.

ONE United Properties (ONE), dezvoltator pe piata proiectelor imobiliare premium din România, a debutat la Bursa de Valori Bucuresti pe 12 iulie, în urma unei oferte publice initiale primare prin care a atras 260 de milioane de lei de la investitorii activi în piata de capital, devenind a 3-a cea mai mare companie antreprenoriala româneasca listata la Bursa de Valori Bucuresti.

One United Properties va beneficia de serviciile de Market Maker al Emitentului la o luna de la debutul companiei pe Piata Reglementata a BVB.

„Ne bucuram ca One United Properties poate beneficia atât de rapid de serviciile de Market Maker al emitentului din partea BRK Financial Group. Colaborarea dintre cele doua companii va ajuta la cresterea lichiditatii unuia dintre cei mai mari emitenti listati la Bursa de Valori Bucuresti. Îi felicitam pe cei doi stakeholderi pentru initierea acestei colaborari si ne dorim sa vedem tot mai des astfel de parteneriate la Bursa de Valori Bucuresti. Cresterea lichiditatii pietei este unul dintre obiective noastre pentru ca ne dorim o piata de capital puternica, dinamica si care sa reflecte efervescenta mediului antreprenorial romanesc astfel ca incurajam dezvoltarea de servicii de market making pentru sustinerea lichiditatii actiunilor listate la Bursa de Valori Bucuresti,” a declarat Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

„One United Properties este astazi cea mai mare companie imobiliara listata la Bursa de Valori Bucuresti. Ne aflam la un nou început de drum si suntem increzatori in perspectivele de crestere, avand în vedere cererea neadresata pentru produse sustenabile si de calitate, momentul foarte bun al sectorului imobiliar, dar si climatul macroeconomic favorabil. Am debutat la Bursa de Valori Bucuresti in prima luna de tranzactionare cu a doua cea mai buna lichiditate dintre toate companiile listate si ne dorim in continuare sa prioritizam lichiditatea actiunilor companiei, motiv pentru care am decis sa implementam alaturi de BRK programul de Market Making, care credem ca ne va ajuta sa ne consolidam si mai mult pozitia pe piata de capital”, declara Victor Capitanu, cofondator One United Properties.

„Felicitam One United Properties pentru deschiderea pe care o manifesta fata de piata de capital si fata de investitori si le multumim ca ne-au ales ca parteneri în cadrul programului de Market Maker al Emitentului. Prin includerea One United Properties in portofoliul de clienti pentru care prestam serviciul de Market Maker al Emitentului marcam doua borne importante: pe de-o parte depasim 10 miliarde de lei capitalizarea cumulata a clientilor pentru care asiguram sustinerea lichiditatii, iar pe de alta parte, One United Properties devine clientul cu cea mai mare capitalizare pentru care prestam acest serviciu. Am calibrat un pachet de cotare foarte competitiv (echivalentul a minim 60.000 euro în BID si 60.000 în ASK) la un spread de aproximativ 1,5% si astfel speram sa contribuim la o lichiditate sustinuta a actiunilor One United Properties. Dupa cum bine stim, lichiditatea este criteriul principal pentru includerea si alocarea ponderilor, atat în cadrul indicilor locali cat si in cadrul indicilor internationali, cum ar fi indicii Pietelor Emergente, potrivit clasificarii furnizorului global de indici FTSE Russell si speram sa vedem actiunile One United Properties cat mai curand atat in indicii publicati de BVB cat si in indicii FTSE Russell”, a declarat Monica Ivan, Director General, BRK Financial Group.

Numarul total al instrumentelor financiare listate la BVB care beneficiaza de serviciile de Market Maker al Emitentului ajunge astfel la 14, dintre care 13 actiuni si o emisiune de obligatiuni. Parametrii specifici aplicabili activitatii de Market Makerul Emitentului (MME) efectuata de catre BRK Financial Group pentru actiunile One United Properties sunt disponibili AICI.

Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzactionare al BVB care si-a asumat rolul de a sustine lichiditatea unui instrument financiar. Mai multe informatii cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME sunt disponibile AICI.

**

ONE UNITED PROPERTIES este unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte sustenabile rezidentiale, de birouri si mixte de ultima generatie din România. One United Properties este o companie inovatoare, dedicata accelerarii adoptarii practicilor de constructii pentru cladiri eficiente din punct de vedere energetic, durabile si sanatoase. Toate cladirile companiei au certificari superioare de durabilitate, eficienta energetica si wellness, iar dezvoltatorul este premiat la numeroase gale si conferinte in domeniu. One United Properties este primul dezvoltator imobiliar din România care a fost premiat la nivel international cu premiul „Cea mai buna dezvoltare sustenabila” din lume la International Property Awards 2019-2020. Compania este listata pe Piata Principala a Bursei de Valori Bucuresti, cu simbolul ONE