Hotarari ale Comisiei Indicilor in sedinta din 30 ianuarie 2023

30.01.2023

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca in data de 30 ianuarie 2023 s-a desfasurat sedinta extraordinara a Comisiei Indicilor BVB („CI”), in care s-au decis urmatoarele:

1.1       Aprobarea excluderii societatii Safetech Innovations (simbol SAFE) din componenta indicelui BET AeRO la finalul sedintei de tranzactionare din data de 1 februarie 2023.

1.2       Aprobarea datei de calcul si a datei de intrare in vigoare a noilor structuri, factori si ponderi pentru indicele BET AeRO.

Ponderile simbolurilor din componenta indicelui BET AeRO, respectiv a factorilor de reprezentare (FRi) si a factorilor de corectie a pretului (FCi) vor fi determinate pe baza numarului de actiuni si a preturilor de inchidere inregistrate la finalul sedintei de tranzactionare din data de 1 februarie 2023.

Noua structura a indicelui BET AeRO va fi anuntata la finalul zilei de 1 februarie 2023 si va intra in vigoare incepand cu sedinta de tranzactionare din data de 2 februarie 2023.

Prezenta hotarare a CI vine ca urmare a faptului ca societatea Safetech Innovations (simbol SAFE) se va transfera de pe Piata AeRO pe Piata Reglementata a BVB. Astfel, conform anuntului publicat pe website-ul BVB, ultima zi de trazactionare a actiunilor Safetech Innovations pe Piata AeRO va fi 1 februarie 2023. Actiunile Safetech Innovations vor intra la tranzactionare pe Piata Reglementata a BVB pe data de 6 februarie 2023, sub simbolul bursier SAFE.