Hotarari ale Comisiei Indicilor in sedinta din 10 ianuarie 2022

10.01.2022

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca in data de 10 ianuarie 2022 s-a desfasurat sedinta extraordinara a Comisiei Indicilor BVB („CI”), in care s-au decis urmatoarele:

1.1. Aprobarea excluderii societatii Chimcomplex Borzesti SA Onesti (simbol CHOB) din componenta indicelui BET AeRO la finalul sedintei de tranzactionare din data de 12 ianuarie 2022.

1.2. Aprobarea datei de calcul si a datei de intrare in vigoare a noilor structuri, factori si ponderi pentru indicele BET AeRO.

Ponderile simbolurilor din componenta indicelui BET AeRO, respectiv a factorilor de reprezentare (FRi) si a factorilor de corectie a pretului (FCi) vor fi determinate pe baza numarului de actiuni si a preturilor de inchidere inregistrate la finalul sedintei de tranzactionare din data de 12 ianuarie 2022.

Noua structura a indicelui BET AeRO va fi anuntata la finalul zilei de 12 ianuarie 2022 si va intra in vigoare incepand cu sedinta de tranzactionare din data de 13 ianuarie 2022.

Prezenta hotarare a CI vine ca urmare a faptului ca societatea Chimcomplex Borzesti (simbol CHOB) se va transfera de pe Piata AeRO pe Piata Reglementata a BVB. Astfel, conform anuntului publicat pe website-ul BVB, ultima zi de trazactionare a actiunilor CHOB pe Piata AeRO va fi 12 ianuarie 2022. Actiunile Chimcomplex Borzesti vor intra la tranzactionare pe Piata Reglementata a BVB pe data de 17 ianuarie 2022, sub un nou simbol bursier, CRC.

Pentru informatii suplimentare, va stam la dispozitie la adresele de e-mail: indices@bvb.ro si comunicare@bvb.ro.