ConFEAS 2019 Pietele financiare dincolo de tehnologie

12.06.2019

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) gazduieste in data de 14 iunie conferinta internationala de piata de capital a Federatiei Euro-Asiatice a Burselor de Valori (FEAS), ConFEAS 2019.

La cea de-a doua editie, evenimentul isi propune sa contribuie la intelegerea rolului in crestere al pietelor actuale si al participantilor la piata si sa exploreze toate optiunile pentru succesul acestora prin reunirea burselor de valori, a depozitarilor, a participantilor la piata de capital, a custozilor, companiilor FinTech si fondurilor de investitii. Evenimentul ofera, de asemenea, o mare oportunitate de networking a reprezentantilor industriei.

Ziua principala se incheie cu ceremonia de premiere Liga Campionilor pentru participantii la bursele membre ale FEAS, unde se acorda premii celor mai activi participanti in tranzactionarea actiunilor si obligatiunilor.

Lucian Anghel, Presedintele BVB, a declarat: „BVB este onorata sa aiba reprezentanti ai membrilor FEAS la Bucuresti pentru o dezbatere asupra dezvoltarii pietei de capital si sunt convins de rezultatul pozitiv al conferintei. Bursele de valori ar trebui sa fie un jucator important pentru cresterea economica, iar, pe drumul spre atingerea acestui obiectiv, acestea asigura platforma pentru listari, pentru formarea corecta a pretului si transparenta tranzactiilor. Mai mult, bursele de valori sustin imbunatatirea educatiei financiare.”

„FEAS ar dori sa-i multumeasca Bursei de Valori Bucuresti pentru ca este gazda Conferintei Anuale FEAS, ConFEAS 2019. Tema principala a conferintei de anul acesta este Financial Markets Beyond Technology. Credem ca tehnologia este cruciala pentru pietele de capital, ca tehnologia este necesara, dar nu este suficienta pentru a reusi. In cadrul conferintei, participantii vor discuta subiectele legate de tehnologie, ESG, si vor dezbate aspectele care afecteaza depozitarii centrali in zilele noastre. Inca o data, multumim BVB pentru un calduros bun venit si pentru ospitalitate, in acest oras istoric Bucuresti. Acum este cel mai bun moment pentru a ne pregati pentru viitorul industriei pietei de capital, asa ca, in loc de a estima, cel mai bine e sa ne pregatim pentru acest lucru”, a declarat Konstantin Saroyan, secretar general al FEAS.

Adrian Tanase, Directorul General al BVB, a mentionat: „Convins ca dezvoltarea unei burse nu se poate face fara mecanisme de piata si infrastructura de ultima ora, astept cu nerabdare discutiile pe tema pietelor de capital si rolul acestora. BVB s-a angajat intr-un proiect recent al contrapartii centrale care are ca scop aducerea tranzactiilor cu instrumente financiare derivate la bursa de valori. Imprumutul de actiuni si deschiderea de cont online pentru persoane fizice sunt, de asemenea, mecanisme pe care ne concentram acum.”

Daniela Secara, Director General-adjunct al BT Capital Partners, principalul sponsor al conferintei, a subliniat: „Participarea la conferinta FEAS se bazeaza pe angajamentul BT Capital Partners de a dezvolta piata de capital din Romania. In calitate de pionier pe piata emisiunilor de obligatiuni, impreuna cu emitentii, subliniem importanta infrastructurii pietei pentru inchiderea cu succes a tranzactiilor. Suntem increzatori ca dezbaterile si implicarea participantilor la aceasta conferinta vor conduce la dezvoltari pentru piata de capital din Romania.”

***

Pentru participarea la conferinta, va rugam sa ne contactati la adresa comunicare@bvb.ro.

Sponsorii si partenerii ConFEAS 2019: