Actiunile Brikston Construction Solutions intra la tranzactionare in 29 martie

25.03.2022

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca marti, 29 martie, compania Brikston Construction Solutions revine la Bursa, pe piata AeRO, segmentul de actiuni al Sistemului Multilateral de Tranzactionare sub simbolul bursier BKS. Actiunile companiei au fost anterior tranzactionate pe piata Rasdaq, din 1997 pana in 2015, sub simbolul bursier CERE. Capitalizarea anticipata a companiei, conform Memorandumului de listare, este de 391,4 milioane de lei. Listarea actiunilor a fost realizata cu sprijinul Estinvest.

Compania are un capital social de 16.022.482 lei, divizat in 160.244.827 de actiuni, cu o valoare nominala de 0,1 lei. Leier Rom detine pachetul majoritar de actiuni, respectiv 97,93% din titluri.

In prezent, Brikston este unul dintre cei mai mari producatori de blocuri ceramice si caramida de la nivel national si singurul producator de tigla ceramica la nivel national. Compania face parte din Grupul Leier, activ in Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Romania, Croatia si Ucraina in domeniul productiei de materiale pentru constructii, comercializarii si service-ul autovehiculelor premium, in cel imobiliar, al confectiilor metalice si ingineriei mecanice.

Mai multe informatii despre actiunile BKS, structura actionariatului si rezultate financiare, sunt disponibile aici.