BRK Financial Group devine una dintre companiile listate care beneficiaza de servicii de Market Maker al Emitentului

24.08.2021

• BRK Financial Group, companie de brokeraj listata la Bursa de Valori Bucuresti si care sustine lichiditatea a 12 instrumente financiare, va beneficia in calitate de companie listata de programul de Market Maker al Emitentului.
  • WOOD & Company va furniza servicii de Market Maker al Emitentului pentru actiunile BRK Financial Group din 25 august.

BRK Financial Group (BRK), companie de brokeraj din Cluj-Napoca listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), beneficiaza din 25 august de serviciile de Market Maker al Emitentului furnizate de WOOD & Company, una dintre cele mai importante firme de investitii din zona Europei emergente. BRK Financial Group este de asemenea primul si, pana in acest moment, singurul broker listat la BVB si, in acelasi timp, unul dintre cei mai activi brokeri in ceea ce priveste serviciile de Market Maker al Emitentului, fiind furnizor de lichiditate pentru 12 instrumente financiare.

„Suntem bucurosi ca programul de Market Maker al Emitentului aduce impreuna doua dintre companiile de profil relevante pentru piata de capital locala, WOOD & Company si BRK Financial Group. Prin acest parteneriat, programul ajunge sa includa un total de 16 instrumente financiare, 15 actiuni si o emisiune de obligatiuni, si ne asteptam ca numarul acestora sa continue sa creasca, cu impact pozitiv asupra lichiditatii”, spune Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

„Decizia de a apela la serviciul de market making este un pas firesc in strategia BRK de a crea valoare si performanta bursiera pentru actionari, focusul BRK fiind axat pe livrarea de rezultate financiare solide si alinierea la cele mai bune practici in relatia cu investitorii. In urma unor analize interne, am constatat ca actiunea BRK are o lichiditate zilnica foarte buna: prin raportarea la capitalizare, BRK are cel mai ridicat raport rulaj/capitalizare. In acelasi timp, volatilitatea actiunilor este peste media pietei, foarte probabil din cauza adancimii, uneori deficitare, a pietei. Astfel, in urma acestui parteneriat, ne propunem sa imbunatatim neajunsurile constatate, fiind demonstrat emipiric ca existenta unui market maker reduce volatilitatea, si implicit riscul, si ofera o contraparte solida investitorilor. Ca obiectiv pe termen mediu, dorim ca mixul dintre capitalizare si lichiditate sa propulseze actiunile BRK in componenta indicelui BET”, spune Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

Activitatea de Market Maker al Emitentului este prestata de WOOD & Company in baza unui contract semnat cu BRK Financial Group. BRK este al treilea emitent listat la BVB pentru care WOOD & Company furnizeaza servicii de Market Maker al Emitentului, dupa Electrica si OMV Petrom.

‘Suntem incantati sa devenim Market Maker al Emitentului pentru actiunile BRK. Suntem siguri ca acest pas va contribui la atractivitatea actiunilor BRK, prin reducerea volatilitatii si cu impact pozitiv asupra lichiditatii pentru toti participantii la piata, spune Josef Kohout, Director Tranzactionare WOOD & Company Praga.

BRK Financial Group a fost infiintata in 26 octombrie 1994, iar actiunile companiei se tranzactioneaza pe Piata Principala a bursei din februarie 2005. Parametrii specifici aplicabili activitatii de MME efectuata de WOOD & Company pentru actiunile BRK sunt disponibili AICI.

Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzactionare al BVB care si-a asumat rolul de a sustine lichiditatea unui instrument financiar. Mai multe informatii cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME sunt disponibile AICI.

**

WOOD & Company este una dintre cele mai importante firme de investitii din zona Europe emergente. Fondata in 1991 si cu sediul in Praga, compania are birouri in regiune si in centre financiare cheie, precum Londra si Milano. Nu suntem niciodata departe de clientii nostri si ramanem in fruntea a ceea ce se intampla in peisajul emergent si de frontiera din Europa Centrala si de Est.