BCR continua finantarea prin Bursa si listeaza pe 8 aprilie o noua emisiune de obligatiuni in valoare de 351.5 milioane lei

06.04.2022

Banca Comerciala Romana (BCR), unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Romania, listeaza vineri, 8 aprilie, o noua emisiune de obligatiuni corporative, in valoare de 351,5 milioane lei, sub simbolul bursier BCR27. Este prima finantare prin obligatiuni listate la Bursa a BCR din acest an, iar valoarea totala a obligatiunilor BCR disponibile la tranzactionare este de 3 miliarde de lei.

„BCR a utilizat intens, in ultimii ani, piata de capital pentru finantare, fiind un partener esential al Bursei in promovarea resurselor pe care le avem disponibile pentru companii. Mai mult, echipa BCR este unul dintre inovatorii din piata de capital, listand anul trecut si o emisiune de obligatiuni verzi. Ne bucuram ca BCR continua sa includa piata de capital in strategia lor de finantare si ca vom avea, din 8 aprilie, o noua emisiune de obligatiuni corporative BCR la Bursa de Valori Bucuresti”,  a declarat Adrian Tanase, CEO Bursa de Valori Bucuresti.

„Echipa BCR a atins un nou record, prin emiterea de emisiuni de obligatiuni in valoare de 3 miliarde de lei, acest pas fiind inca o dovada a faptului ca piata de capital din Romania este una puternica, chiar si intr-un context international dificil si volatil. Investitorii cauta predictibilitate si Bursa de Valori Bucuresti este un exemplu in regiune, care arata sustenabilitatea economiei romanesti”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.

BCR a emis si vandut catre 12 obligatari un numar de 703 obligatiuni corporative cu o valoare nominala de 500.000 lei si cu scadenta la 31 martie 2027. Rata dobanzii este fixa, de 6,76% p.a. Emisiunea de obligatiuni care intra vineri la tranzactionare este a sasea listata de BCR la Bursa, prima ajungand deja la maturitate. Cea de-a doua emisiune de obligatiuni, in valoare de 600 milioane lei, se tranzactioneaza din decembrie 2019 sub simbolul bursier BCR26. In 2021, BCR a listat trei emisiuni de obligatiuni, dintre care una de obligatiuni verzi, BCR28, BCR28A si BCR28B.

Membra a Erste Group, BCR este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte.