Antibiotice aniverseaza 25 de ani de la listarea la Bursa de Valori Bucuresti

15.04.2022

Antibiotice (ATB), unul dintre cei mai importanti producatori romani de medicamente generice, aniverseaza 25 de ani de la listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Actiunile companiei se tranzactioneaza la Bursa incepand cu 16 aprilie 1997 sub simbolul bursier ATB, la categoria Premium. Cu o bogata istorie si experienta in producerea de medicamente, de peste 60 de ani, dezvoltarea companiei este in stransa legatura cu parcursul sau la BVB. In cei 25 de ani de prezenta la Bursa, capitalizarea companiei a crescut de peste 15 ori, ajungand in prezent la o valoare de peste 360 de milioane de lei.

„Antibiotice este o companie de referinta in industria farmaceutica din Romania. Din cei 67 de ani de activitate a Antibiotice, 25 de ani sunt in stransa legatura cu parcursul companiei la Bursa de Valori Bucuresti. Ne bucura ca avem la bursa un emitent cu istorie si experienta atat de bogate si care activeaza intr-un domeniu de activitate vital pentru noi toti. Sectorul de sanatate din tara noastra este foarte bine reprezentat la bursa si Antibiotice este un emitent cu un rol semnificativ care isi propune sa se alinieze la tendintele actuale cum ar fi implementarea criteriilor ESG. Astfel, Antibiotice este una dintre companiile listate la bursa cu performante deosebite in ceea ce priveste raportarea ESG, aspect demonstrat de scorul ESG primit in cadrul proiectului lansat de BVB la inceputul acestui an. Felicit intreaga echipa Antibiotice pentru toate reusitele de pana acum si ii urez mult succes in tot ceea ce va realiza de acum inainte”, a declarat Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

“Listarea la Bursa de Valori Bucuresti a fost un lucru extraordinar pentru ca a insemnat Viata pentru Antibiotice. Antibiotice este cel mai mare producator local de medicamente cu capital romanesc cu o istorie impresionanta de 67 de ani. De 25 de ani, parcursul nostru este legat de prezenta pe bursa locala. Pot spune cu certitudine ca Bursa de Valori Bucuresti a fost un precursor al cresterii transparentei si predictibilitatii companiei Antibiotice. Astazi, cand discutam despre cei 25 de ani pe piata de capital ai companiei Antibiotice, putem spune ca a fost o etapa absolut necesara si un succes. Ca si pana acum, ne propunem sa fim ingeniosi si sa ne adaptam la cerintele consumatorilor nostri finali dar si la cele ale investitorilor si partenerilor nostri de pe piata de capital. Maturitatea echipei, ghidarea activitatilor dupa planuri manageriale sustenabile si respectarea stricta a procedurilor de operare reprezinta garantia dezvoltarii noastre durabile”, a declarat Ioan Nani, Director General Antibiotice.

In cei 25 de ani de la listare, investitorii au realizat un numar de 310.000 de tranzactii cu actiunile ATB. Astfel, de la momentul listarii si pana la data de 15 aprilie 2022, au fost tranzactionate un numar de peste 900 de milioane de actiuni cu o valoare de peste  595 de milioane de lei.

Infiintata in anul 1955 la Iasi, compania Antibiotice este acum, la 67 de ani de la infiintare, unul dintre cei mai importanti producatori romani de medicamente generice, ce are ca misiune fabricarea de produse farmaceutice sigure, eficiente si de calitate pentru a oferi pacientilor speranta unei vieti sanatoase. Din 1955, cand a produs la scara industriala primul antibiotic din Romania – substanta activa Penicilina, compania Antibiotice si-a dezvoltat platforma de productie, astfel ca in prezent detine cea mai complexa structura de fabricatie din Romania, cu 8 fluxuri de productie distincte, dintre care unul, unic in tara, este destinat obtinerii de substante active prin procese de biosinteza. De-a lungul timpului, prin cercetare proprie, Antibiotice a produs o gama diversificata de medicamente generice, ajungand la un portofoliu de peste 150 de medicamente finite din 11 clase terapeutice (antiinfectioase, cardiovasculare, dermatologice, digestive, sistem nervos central etc.).

Antibiotice are o prezenta globala activa si exporta produsele sale pe toate continentele, reusind sa faca medicamentele valoroase mai accesibile pacientilor, atat din Romania, cat si din peste 70 de tari ale lumii.