A treia emisiune de obligatiuni emisa de CEC Bank intra la tranzactionare pe Piata Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti pe 24 februarie

23.02.2023

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) anunta ca vineri, 24 februarie, intra la tranzactionare obligatiunile CEC Bank, in valoare de 119,3 milioane euro pe Piata Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti. Obligatiunile vor intra la tranzactionare sub simbolul bursier CECRO28E, aceasta fiind a treia emisiune de obligatiuni emisa de CEC Bank anul acesta si admisa la tranzactionare la Bursa. Alte doua emisiuni de obligatiuni, in valoare de peste 650 de milioane de lei au intrat la tranzactionare pe 17 februarie 2023.

Obligatiunile au fost oferite sub subscriere in cadrul unui plasament privat la care au participat 15 obligatari, persoane juridice. CEC Bank a emis un numar de 1.193 de obligatiuni negarantate, senioare, nepreferentiale, eligibile pentru cerinta minima de fonduri proprii si pasive eligibile, denominate in euro, avand o valoare nominala unitara de 100.000 euro. Obligatiunile au o maturitate de 5 ani, cu scadenta la 7 februarie 2028 si o rata fixa, anuala a cuponului de 7,5% pana in februarie 2027 si o dobanda flotanta, cu plata trimestriala, incepand cu mai 2027, conform EURIBOR la 3 luni, +4.485%. Aceasta este prima emisiune de obligatiuni cu dobanda fixa in primii 4 ani si dobanda variabila in ultimul an emisa la Bursa de Valori Bucuresti. Plasamentul privat si admiterea la tranzactionare a obligatiunilor au fost realizate cu sprijinul Raiffeisen Bank International AG.

Mai multe informatii despre obligatiunile CEC Bank sunt disponibile aici.