Stiri Piata


TERAPLAST SA - TRP

Comunicat - Masuri de preventie a influentei COVID-19

Data Publicare: 13.03.2020 16:41:23

Cod IRIS: 36737

COMUNICAT

 

Grupul TeraPlast a implementat masuri de preventie a influentei COVID-19 asupra activitatii si angajatilor companiilor

 

13.03.2020

Grupul TeraPlast, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, informeaza toti stakeholderii pietei de capital vizavi de masurile luate pana in prezent in vederea preventiei influentei COVID-19 asupra activitatii curente a companiilor grupului si a angajatilor sai.

Managementul Grupului priveste situatia cu calm si a implementat, inca de acum doua saptamani, masuri ferme de protectie si preventie a raspandirii COVID-19 in acord cu informatiile si recomandarile transmise de catre autoritatile competente. Totodata, reprezentantii Grupului TeraPlast se afla in dialog permanent cu acestea pentru monitorizarea si actualizarea masurilor necesare conform evolutiei situatiei actuale.

La ora aceasta, in judetul Bistrita Nasaud si judetul Prahova Grupul nu are cunostinta sa existe cazuri de infectare cu noul virus. Toate unitatile de productie ale Grupului functioneaza in parametrii bugetati si nu exista fluctuatii semnificative ale cererii din piata.

Principalele riscuri suplimentare identificate in acest moment vizeaza continuitatea aprovizionarii cu materii prime si disponibilitatea de personal.

Grupul se afla in contact permanent cu principalii sai furnizori, unii dintre ei din Nordul Italiei si primeste constant acelasi mesaj si anume ca productia lor functioneaza si nu exista motive de ingrijorare. Ca o asigurare suplimentara Grupul, a lansat comenzi catre furnizori alternativi de materii prime pentru a nu risca intreruperi in aprovizionare.

De asemenea, grupul este in contact permanent cu clientii sai din Romania si din afara Romaniei si nu are semnale ca pe termen foarte scurt (trimestrul 1, 2020) cererea de produse ale Grupului TeraPlast este afectata in mod semnificativ.

La nivelul Companiilor Grupului exista Planuri de Continuitate a Activitatii, care au fost actualizate pentru a adresa situatia din prezent. In plus, s-a instituit o Comisie de Analiza, responsabila cu monitorizarea evolutiei situatiei si implementarea de noi masuri, daca va fi cazul.

Dintre masurile luate pe parcursul ultimelor doua saptamani pana in prezent, 13 martie 2020, la nivelul Grupului TeraPlast, enumeram:

·         Largirea listei de posturi care datorita specificului activitatii si a dotarilor aferente isi pot desfasura munca in regim home-office in cazul in care situatia o va impune. Totodata, Grupul vine in sprijinul colegilor ai caror copii sunt acasa si le ofera posibilitatea de desfasurare a activitatii de acasa. De asemenea, toti colegii care prezinta simptome de infectii respiratorii sunt trimisi la control medical, iar daca activitatea le permite, isi desfasoara munca de acasa.

·         Instruirea intregului personal in ceea ce priveste masurile obligatorii de igiena, protectie si preventie la locul de munca. In acelasi timp, au fost afisate in sediile companiilor Grupului TeraPlast informatii cu privire la procedurile de protectie si preventie si au fost puse la dispozitia angajatilor materiale de dezinfectie si protectie sporita. Dezinfectarea suprafetelor expuse din spatiile de lucru este realizata cu rigurozitate, periodic.

·         S-au impus proceduri de evitare a aglomerarilor de personal prin limitarea utilizarii spatiilor comune (sali de mese, vestiare etc.), dezinfectarea masinilor de transport a personalului dupa fiecare cursa si preluarea schimburilor de lucru din locatii diferite. Transportul angajatilor spre si de la locul de munca se realizeaza in regim privat.

·         Limitarea interactiunii angajatilor companiilor Grupului cu personal extern si implementarea unei proceduri de interactiune a acestuia cu personalul Grupului (ex. incarcare/descarcare marfa). Personalului extern care interactioneaza cu Grupul in aceasta perioada ii sunt puse la dispozitie masuri suplimentare de igiena.

·         Utilizarea sistemelor online, de teleconferinta, sau de telefonie pentru interactiunea personalului Grupului cu terti (colaboratori, furnizori, clienti etc.)

·         Prioritizarea capacitatilor de productie si instruirea personalului de productie conform planului de operare in conditiile date. Totodata, sunt implementate masuri de gestionare optima a achizitiilor de materii prime, auxiliare si gestionare a stocurilor.

Aceste masuri sunt valabile toata luna martie. Mai mult decat atat, Comisia de Analiza se intruneste zilnic pentru monitorizarea si analiza situatiilor existente la nivelul Grupului TeraPlast, impunand decizii noi daca este cazul, avand in vedere starea de fapt din momentul intrunirii, informatiile oficiale din partea autoritatilor, precum si statusul implementarii masurilor in vigoare. Avand in vedere dispunerea geografica a unitatilor Grupului TeraPlast, Comisia analizeaza inclusiv la nivel local evolutia COVID-19 pentru fiecare locatie de desfasurare a activitatii in parte, disponibilitatea materiilor prime/auxiliare, alimentarea cu utilitati, situatia comenzilor etc.

In prezent, Grupul TeraPlast isi desfasoara activitatea in parametrii normali, iar afacerile Grupului pana in prezent nu au fost afectate de evolutia raspandirii COVID-19. Prioritatile in aceasta perioada sunt indeplinirea bugetului chiar si in conditiile date. Pentru aceasta, Grupul vede ca fiind primordiale cooperarea cu autoritatile si aplicarea tuturor masurilor necesare pentru siguranta angajatilor si continuitatea business-ului. Planul de actiune pentru continuitatea activitatii ia in calcul scenarii cu risc ridicat, promoveaza si presupune o atitudine prudenta si responsabila.

Management-ul Grupului TeraPlast asigura actionarii, investitorii si toti ceilalti stakeholderi ca la nivelul Grupului exista o atitudine responsabila care se bazeaza pe informatii concrete, nu pe zvonuri sau pe panica existenta in acest moment.

Grupul TeraPlast monitorizeaza evolutia situatiei cauzate de COVID-19 si este pregatit sa impuna masuri suplimentare daca situatia o va cere.

 

Pentru informatii suplimentare: investor.relations@teraplast.ro

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.