Stiri Piata


OMV PETROM S.A. - SNP

Noul Director Financiar preia mandatul

Data Publicare: 16.04.2019 13:37:59

Cod IRIS: 1056C

Alina Popa preia mandatul de Director Financiar si membru al directoratului OMV Petrom

 

Alina Popa (41 de ani) este noul Director Financiar si membru al Directoratului OMV Petrom incepand cu 17 aprilie 2019, data la care intra in vigoare mandatul acordat de Consiliul de Supraveghere.

Alina Popa face parte din echipa OMV Petrom inca din 2006 si a ocupat pozitii de conducere in domeniul financiar, coordonand proiecte importante in domeniul financiar.

”Mare parte din cariera mi-am petrecut-o alaturi de OMV Petrom. In cei 13 ani, am ajuns sa cunosc foarte bine compania si contextul de piata. Aici mi s-a dat ocazia sa ma dezvolt profesional, dar mai ales sa ma implic in proiecte de care depinde aprovizionarea cu energie a milioane de romani”, a declarat Alina Popa, Director Financiar si membru al directoratului OMV Petrom.

Anterior numirii in functia de Director Financiar si Membru al Directoratului OMV Petrom, Alina Popa a detinut functia de Director General si presedinte al Consiliului de Administratie al OMV Petrom Global Solutions, centrul de servicii al OMV. Alina Popa este membru ACCA (Association of Chartered Certified Accountants). A absolvit Academia de Studii Economice Bucuresti si, inainte de a se alatura grupului OMV Petrom, a lucrat la Deloitte.

Pozitia de Director Financiar si membru al directoratului a fost ocupata anterior de Stefan Waldner, al carui mandat expira pe 16 Aprilie 2019. Compania a anuntat in aprilie 2018 numirea Alinei Popa, dupa ce Stefan Waldner a anuntat ca nu va mai fi disponibil pentru un nou mandat in Directoratul OMV Petrom.

In martie 2019, compania a anuntat ca membri directoratului au fost reconfirmati pentru inca un mandat de patru ani, care va expira pe 16 aprilie 2023. Membrii Directoratului OMV Petrom sunt: Christina Verchere (CEO), Alina Popa (Director Financiar), Peter Zeilinger (responsabil Upstream), Radu Caprau (responsabil Downstream Oil) si Franck Neel (responsabil Downstream Gas).

 

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o productie anuala de titei si gaze de 58,3 milioane bep in 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere cu amanuntul, Grupul este prezent in Romania si tarile invecinate prin intermediul a 794 benzinarii, la sfarsitul lui 2018, sub doua branduri, OMV si Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, detine 51,01% din actiunile OMV Petrom. Statul roman, prin Ministerul Energiei, detine 20,64% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 9,9985%, iar 18,35% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contributii de 27,8 miliarde de euro reprezentand taxe, impozite si dividende platite in perioada 2005-2018.

Din 2007, OMV Petrom a integrat in strategia sa de business principiile responsabilitatii corporatiste. In perioada 2007-2018, compania a alocat aproximativ 52,5 milioane euro pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania, concentrandu-se pe protectia mediului, educatie, sanatate si dezvoltare locala.



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.