Stiri Piata


SANTIERUL NAVAL ORSOVA S.A. - SNO

Raport auditor - art. 82, Legea 24/2017 Sem.i.2018

Data Publicare: 03.08.2018 15:39:24

Cod IRIS: 38425

Associated Business Advisors

 

 

Raport independent de asigurare limitata pentru informatiile cuprinse in Raportul Curent al Societatii Santierul Naval Orsova SA privind tranzactiile cu parti afiliate, in conformitate cu prevederile Legii 24/2017 si ale Regulamentului nr. 5/2018 al ASF

                                                                                                                       

 

Catre Consiliul de Administratie sau reprezentantii adecvati ai conducerii

Societatii SANTIERUL NAVAL ORSOVA S.A.  („Societatea”)

 

1.   Noi am fost desemnati sa efectuam misiunea de asigurare limitata asupra Raportului Curent privind informatiile cuprinse in Raportul Curent emis de Societate la data de 14 februarie 2018 privind actele juridice incheiate de Societate cu parti afiliate (“Raportul Curent”), in conformitate cu prevederile Regulamentului nr. 1/2006 al CNVM (aplicabil pana la 11 iunie 2018), respectiv Regulamentului nr. 5/2018 al ASF (aplicabil de la 11 iunie 2018) si cu prevederile Legii 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata („Legea 24/2017”) pentru a raporta catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (“ASF”) si Bursa de Valori Bucuresti pentru perioada 12 februarie 2018 – 30 iunie 2018.

 

2.   Misiunea noastra a avut ca obiectiv emiterea unui raport de asigurare limitata in care sa prezentam o concluzie independenta potrivit careia noi nu am identificat pe baza procedurilor efectuate, nimic care sa indice faptul ca actele juridice incheiate de Societate cu parti afiliate si prezentate de aceasta in Raportul Curent, sau orice alte informatii prezentate in acest raport, nu sunt in conformitate cu prevederile Regulamentului nr. 1/2006 al CNVM (actuala ASF) si cu prevederile Legii 24/2017.

Procedurile noastre au fost efectuate exclusiv asupra contractelor incheiate in perioada 12 februarie 2018 – 30 iunie 2018.

 

Responsabilitatea Societatii

 

3.   Responsabilitatea pentru intocmirea si prezentarea Raportului Curent care sa nu contina denaturari semnificative, in conformitate cu Legea Nr. 24/2017 si cu Regulamentul Nr. 1/2006 al CNVM (actuala ASF) abrogat de Regulamentul nr. 5/2018 al ASF incepand cu data de 11 iunie 2018, precum si pentru informatiile prezentate in Raportul Curent, revine conducerii Societatii.

 

4.   Aceasta responsabilitate include: proiectarea, implementarea si mentinerea unui control intern relevant pentru intocmirea si prezentarea acestui raport Curent care sa nu contina denaturari semnificative si care sa respecte cerintele din Legea Nr. 24/2017 si din Regulamentul Nr. 1/2006 al CNVM.

 

5.   Responsabilitatea Conducerii Societatii include, de asemenea, prevenirea si identificarea fraudei, precum si asigurarea conformarii Societatii cu toate legile si regulamentele aplicabile. Nu in ultimul rand, conducerea Societatii are responsabilitatea de a asigura personal suficient calificat in vederea intocmirii Raportului Curent.

 

 

Responsabilitatea noastra

 

6.   Responsabilitatea noastra este sa efectuam misiunea noastra in conformitate cu Standardul International pentru Misiuni de Asigurare (ISAE) 3000 privind misiunile de asigurare, altele decat auditul sau revizuirea informatiilor istorice. Aceasta presupune ca noi sa analizam Raportul Curent si actele juridice, respectiv tranzactiile prezentate, si de a raporta sub forma unei concluzii independente de asigurare limitata, pe baza probelor obtinute.

 

7.   Noi ne-am desfasurat activitatea misiunii in conformitate cu Standardul International pentru Misiuni de Asigurare (ISAE) 3000 privind misiunile de asigurare, altele decat auditul sau revizuirea informatiilor istorice. Acest standard cere ca noi sa respectam cerintele etice, inclusiv de independenta, conform Codului de etica al profesionistilor contabili al IESBA, care stabileste principiile fundamentale de integritate, obiectivitate, competenta profesionala si atentie cuvenita, confidentialitate si comportament profesional, precum si sa planificam si efectuam procedurile noastre incat sa obtinem o asigurare limitata asupra faptului ca  Raportul Curent intocmit de Societate este in conformitate cu prevederile Legii Nr. 24/2017 si ale Regulamentul Nr. 1/2006 al CNVM.

 

8.   Procedurile efecutate de noi au inclus atat verificari de forma in ceea ce priveste raportul, cat si verificari de fond, pentru a determina autenticitatea contractului cadru si daca exista tranzactii cu entitatile afiliate in perioada 12 februarie 2018 – 30 iunie 2018.

 

9.   Datorita caracteristicii de test si a altor limitari inerente ale oricarui sistem contabil si de sistem intern, exista un risc inevitabil ca unele tranzactii care ar trebui raportate sa nu fie incluse in Raportul Curent si sa nu fie identificate in urma procedurilor noastre.

 

10. Misiunea noastra nu reprezinta un audit sau o revizuire. Asigurarea limitata obtinuta in urma misiunii noastre este mai restransa decat asigurarea rezonabila sau asigurarea absoluta, iar procedurile efectuate in cadrul misiunii noastre nu au constituit proceduri de audit in conformitate cu Standardele Internationale de Audit si nici proceduri revizuire in conformitate cu Standardele Internationale pentru Angajemente de Revizuire, adoptate de Camera Auditorilor Financiari din Romania (CAFR). Procedurile selectate depind de rationamentul profesional al auditorului.


 

Procedurile efectuate

 

11.  Am efectuat urmatoarele proceduri referitoare la Raportul Curent:

 

-       Am obtinut din partea conducerii Societatii Raportul Curent conform Regulamentului C.N.V.M. (actuala A.S.F.) nr 1/2006, intocmit de Societate la data de 14 februarie 2018 si am verificat daca informatiile incluse in acest raport sunt prezentate in conformitate cu art. 82 din Legea 24/2017.

-       Am obtinut de la conducerea Societatii contractul cadru de prestari servicii nr. 436 din 12 februarie 2018 si am procedat la verificarea autenticitatii si a semnaturilor autorizate.

-       Pentru perioada 15 februarie 2018 – 30 iunie 2018 nu am identificat alte Rapoarte curente referitoare la tranzactii cu entitatile afiliate realizate in baza Contractului cadru de prestari servicii nr. 436 din 12 februarie 2018 care sa fi fost emise de conducerea Societatii.

-       Am verificat elementele prezentate in Raportul Curent cu informatiile cheie din contractul pus la dispozitie, respectiv partile contractului, obiectul si valoarea estimata a contractului. Referitor la valoare, in contractul cadru se precizeaza ca preturile vor fi negociate pentru fiecare comanda sau act aditional incheiat pentru reperele ce se vor executa de Societate care are calitatea de prestator. Valoarea estimata de catre conducerea Societatii de 50.000 euro/an este prezentata exclusiv in cuprinsul Raportului curent. Referitor la penalitatile declarate de 0,1% per zi de intarziere, Contractul cadru de prestari de servicii este semnat cu obiectiuni de catre conducerea Independenta SA in sensul stabilirii unei penalitati de 0,06% per zi de intarziere.

-       Pentru perioada 15 februarie 2018 – 30 iunie 2018 am solicitat si primit fisa contului de furnizori pentru tranzactiile cu Independenta SA Sibiu realizate in baza Contractului cadru de prestari servicii nr. 436 din 12 februarie 2018 si am constatat ca in perioada respectiva nu exista astfel de tranzactii inregistrate.

 

Aria de aplicabilitate a unei revizuiri este mai redusa decat cea a unui audit efectuat in conformitate cu Standardele Internationale de Audit si ca urmare nu putem sa obtinem asigurarea ca vom sesiza toate aspectele care ar putea fi identificate in cadrul unei misiuni de asigurare rezonabila.

 

Concluzie

 

12.  Ca urmare a procedurilor efectuate, noi nu am identificat nimic care sa ne atraga atentia si care sa indice faptul ca tranzactiile prezentate de Societate in Raportul Curent, sau orice alte informatii prezentate in acest raport, nu sunt in conformitate, in toate aspectele semnificative, cu prevederile Regulamentului nr. 1/2006 al CNVM (aplicabil la data emiterii Raportului Curent) si cu prevederile Legii 24/2017.

 


 

Alte aspecte

 

13. Acest raport de asigurare limitata este adresat exclusiv Consiliului de Administratie sau reprezentantii adecvati ai conducerii Societatii. Angajamentul nostru a fost efectuat pentru a putea raporta Consiliului de Administratie sau reprezentantii adecvati ai conducerii Societatii acele aspecte pe care trebuie sa le raportam intr-un raport de asigurare limitata, si nu in alte scopuri. In masura permisa de lege, nu acceptam si nu ne asumam responsabilitatea decat fata de Societate si de Consiliul de Administratie sau reprezentantii adecvati ai conducerii Societatii pentru angajamentul nostru, pentru raportul de asigurare limitata asupra Raportului Curent emis de Societate si pentru concluzia formulata in acest raport.

 

 

 

 

 

Timisoara, 3 august 2018

 

 

 

Pentru si in numele A.B.A. AUDIT SRL

 

Inregistrat la Camera Auditorilor Financiari din Romania

cu nr. 305/23 decembrie 2002

 

Prin:

Dr. Dumitrescu Alin - Constantin

 

Inregistrat la Camera Auditorilor Financiari din Romania

cu nr. 4227/29 februarie 2012

 

 

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.