Stiri Piata


MOBEX SA TG.MURES - MOBG

Hotarari AGA E 17.04.2019

Data Publicare: 17.04.2019 14:54:43

Cod IRIS: 71076

Nr. 1194 / 17.04.2019

Catre,

AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARA

BURSA DE VALORI BUCURESTI

R A P O R T C U R E N T

Conform Regulamentul ASF nr. 5/2018

Data raportului: 17.04.2019

- Societatea : MOBEX S.A.;

- Sediul social principal: Tirgu Mures, str. Caprioarei nr. 2, Jud. Mures;

- Telefon: 0265/210652; Fax: 0265/211020

- Cod unic de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului: RO 1222544;

- Numarul si data inreg. la Oficiul Registrului Comertului: J 26/8/1991;

- Capital subscris si varsat: 4.238.357 lei

- Numar de actiuni: 1.695.343 actiuni comune, a cate 2,5 lei fiecare;

- Este listata la Bursa de Valori Bucuresti ATS AeRO, simbol: MOBG.

HOTARAREA NR. 1 A ADUNARII GENERALE EXTRAORDINARE A

ACTIONARILOR din 17.04.2019

Adunarea generala extraordinara a actionarilor de la MOBEX S.A., convocata pentru data de 16.04.2019, ora 12,00- prima convocare, respectiv 17.04.2019 ora 12,00 – a doua convocare si-a desfasurat lucrarile la a doua convocare, fiind indeplinite conditiile de publicitate si cvorum conform dispozitiilor legale (Legea societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, dispoz. Actului constitutiv al societatii, Legea nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata, ale Regulamentului ASF nr. 5/2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata), asa cum rezulta din procesul verbal al secretariatului tehnic al sedintei, respectiv:

Anuntul privind convocarea adunarii generale ordinare a actionarilor a fost publicat, cu 30 de zile inainte de intrunire in:

- „ Monitorul Oficial “ partea a IV –a, nr . 1068 din 08.03.2019;

- „Cuvantul Liber’’ nr. 45 (7.506) din 08.03.2019, pagina 6;

Materialele supuse dezbaterii au fost publicate pe site-ul societatii www.mobex.ro, la termenul anuntat in convocator, cu drept de acces pentru toti cei interesati

Din numarul total al actionarilor de 2.525 inscrisi in Registrul actionarilor furnizat de Depozitarul Central SA Bucuresti la data de referinta 05.04.2019 au fost prezenti un nr. de 9 actionari, detinand in total 1.104.910 actiuni din numarul total de 1.695.343, adica 65,17 % din capitalul social;

Dupa discutarea tuturor materialelor de pe ordinea de zi, Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor:

HOTARASTE:

1. Aproba in unanimitate majorarea capitalului social al Societatii MOBEX SA cu suma de 2.119.177,50 lei de la nivelul actual al capitalului social de 4.238.357,50 lei pana la nivelul maxim al capitalului social de 6.357.535 lei, prin conversia unor datorii certe, lichide si exigibile conform prevederilor art. 88 din Legea 24/2017 si art. 210 (2) din Legea societatilor 31/1990 republicata, in urmatoarele conditii:

Majorarea de capital sociala vizeaza compensarea, prin conversia in actiuni, a unei parti din creantele certe, lichide si exigibile detinute asupra societatii de catre urmatorii actionari:

- Popescu Mihail detine o creanta certa, lichida si exigibila in valoare de 1.100.000 lei;

- Morariu Emil detine o creanta certa, lichida si exigibila in valoare de 518.169 lei;

- Plopeanu Doru-Alin detine o creanta certa, lichida si exigibila in valoare de 173.589 lei.

Fiecare dintre actionarii sus-numiti vor putea subscrie, prin conversia partiala a creantei detinute asupra societatii, un numar maxim de actiuni corespunzator cu numarul de drepturi de preferinta acordate la data de inregistrare si in conditiile raportului de subscriere stabilit prin hotararea AGEA.

Majorarea capitalului social se realizeaza prin emisiunea unui numar de 847.671 actiuni noi, nominative, ordinare, dematerializate, cu o valoare nominala de 2,50 lei fiecare, cu acordarea dreptului de preferinta pentru actionarii inscrisi in Registrul Actionarilor tinut de Depozitarul Central, la data de inregistrare si va putea subscrie proportional cu cota detinuta la Data de Inregistrare. Fiecare actionar va putea subscrie proportional cu numarul de drepturi de preferinta detinute. Numarul drepturilor de preferinta alocat fiecarui actionar va fi egal cu numarul actiunilor detinute la Data de inregistrare.

Pentru subscrierea unei actiuni noi in cadrul exercitarii drepturilor de preferinta, este necesar un numar de 2 drepturi de preferinta, rata de susbcriere fiind de 2 drepturi de preferinta pentru achizitionarea unei actiuni nou-emise.

Un actionar va putea subscrie un numar maxim de actiuni nou-emise calculat prin impartirea numarului de actiuni detinute de respectivul actionar la data de inregistrare, la numarul de drepturi de preferinta necesare pentru a subscrie o actiune nou emisa, adica la „2” - rata de subscriere. In cazul in care numarul rezultat din calculul matematic nu este un numar intreg, numarul maxim de actiuni care poate fi efectiv subscris va fi rotunjit in minus la numarul natural intreg imediat inferior.

Pretul de emisiune pentru o actiune nou emisa subscrisa in cadrul exercitarii dreptului de preferinta va fi de 2,5 lei/actiune egal cu valoarea nominala a actiunii.

Perioada de exercitare a dreptului de preferinta va fi de 30 zile calendaristice de la data stabilita in prospectul proportionat de oferta si va incepe la o data ulterioara datei de inregistrare aferente majorarii capitalului social si datei de publicare a hotararii in Monitorul Oficial al Romaniei.

Operatiunea de majorare de capital social nu prevede posibilitatea tranzactionarii drepturilor de preferinta.

Majorarea capitalului social se face in limita conversiei in actiuni a creantei detinuta de catre actionarii mentionati si a sumelor efectiv subscrise si varsate in contul societatii, actiunile nou emise nesubscrise sau neplatite in intregime fiind anulate. Plata actiunilor se face integral la data subscrierii conform prospectului aprobat de ASF.

Consiliul de Administratie este autorizat sa intreprinda toate demersurile necesare si sa adopte toate hotararile necesare pentru aducerea la indeplinire a hotararii de majorare de capital social in conditiile aprobate in AGEA. Acestea privesc, fara a se limita la:

- contractarea serviciilor necesare pentru intocmirea documentatiei necesare derularii operatiunii de majorare de capital social;

- stabilirea termenelor de subscriere si modalitatilor de plata;

- constatarea numarului actiunilor noi care au fost subscrise la incetarea perioadei de exercitare a dreptului de preferinta, anularea actiunilor ramase nesubscrise, stabilirea valorii cu care se majoreaza capitalul social si, respectiv, modificarea Actului Constitutiv cu noua valoare a capitalului social si noua structura a actionariatului acesteia.

2. Aproba in unanimitate modificarea ACTULUI CONSTITUTIV al societatii, dupa cum urmeaza :

A doua fraza a art. 5.1 Consiliul de Administratie, al carei continut este :

,,Societatea este administrata de 5 (cinci) administratori, constituiti in consiliu de administratie.” Se va modifica astfel :

,,Societatea este administrata de 3 (trei) administratori, constituiti in consiliu de administratie.”

3. Aproba in unanimitate data de 14.05.2019, ca data de inregistrare pentru identificarea actionarilor asupra carora se rasfrang efectele hotararii AGEA, a datei de 13.05.2019 ca fiind data ex-date, in conformitate cu prevederile art. 2 alin. 1 lit. l) din Regulamentul ASF nr. 5/2018 si a datei de 15.05.2019 ca data a platii pentru drepturile de preferinta.

4. Aproba in unanimitate mandatarea cons. jur. Bogdan Anca Viorica sa intreprinda demersurile de inregistrare la ORC de pe langa Tribunalul Mures a hotararilor adoptate, sa efectueze formalitatile necesare la institutiile competente (Autoritatea de Supraveghere Financiara, Bursa de Valori Bucuresti, Depozitarul Central, etc) in vederea inregistrarii majorarii capitalului social.

PRESEDINTELE

CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE,

Popescu Mihail



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.