Stiri Piata


TMK - ARTROM S.A. - ART

Hotarari AGAE 5 aprilie 2019

Data Publicare: 05.04.2019 18:08:20

Cod IRIS: BA8DC

 

Raport Curent

in conformitate cu Legea nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata si ale Regulamentului nr. 5/2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata

 

 

Data Raportului:  5 aprilie 2019

Denumirea emitentului:  TMK-ARTROM S.A.

Sediul social:  30 Draganesti, Slatina, Olt, Romania

Numar de telefon/fax:  +40249436862/+40249434330

Numar de ordine in Registrul Comertului:  J28/9/1991

Cod Unic de Inregistrare la Oficiul Registrului Comertului:  RO1510210

Identificator Unic la Nivel European (EUID):  ROONRC.J28/9/1991

Cod LEI:  315700M25SMOU44FAN52

Capital subscris si varsat:  291.587.538,34 RON

Piata reglementata pe care se tranzactioneaza valorile mobiliare emise:  Bursa de Valori Bucuresti Piata Reglementata - Categoria STANDARD (simbol de piata ART)

 

 

Evenimente importante de raportat:

 

Hotararea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor TMK-Artrom SA din 5 aprilie 2019

 

HOTARAREA NR. 1 DIN DATA DE 5 APRILIE 2019

A ADUNARII GENERALE EXTRAORDINARE A ACTIONARILOR

TMK – ARTROM S.A.

 

Astazi, 5 aprilie 2019, la ora 13:30, s-a tinut prima reuniune a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor TMK – ARTROM S.A., la sediul societatii din Str. Draganesti nr. 30, Slatina, judetul Olt, Romania, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J28/9/1991, CUI 1510210 („Societatea” sau „TMK-Artrom”),

 

In conformitate cu prevederile Legii societatilor nr. 31/1990, cu modificarile si completarile ulterioare („Legea Societatilor”), prevederile Legii nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata („Legea Pietei de Capital”), prevederile Regulamentului ASF nr. 5/2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata („Regulamentul ASF 5/2018) si prevederile Actului Constitutiv al Societatii,

 

La Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Societatii au participat actionarii ce detin un numar de 107.722.706 actiuni reprezentand 92,72824% din capitalul social al Societatii.  In consecinta, cerintele legale pentru intrunirea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor Societatii sunt indeplinite. 

 

Dupa dezbaterea si votarea fiecarui punct de pe ordinea de zi, Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Societatii

 

 

DECIDE

 

1.                   Confirmarea incheierii Adendumului nr. 11 la Conditiile Speciale de Credit ale Contractului de Facilitate Nr. GRIM/38736/2013 din data de 15.10.2013 („Contractul de Facilitate UniCredit”) astfel cum a fost semnat de dl Adrian Popescu in data de 15 februarie 2019 conform caruia termenele de rambursare a diferitelor facilitati de credit prevazute de Contractul de Facilitate UniCredit au fost prelungite astfel cum se detaliaza in documentele puse la dispozitia actionarilor pe website-ul Societatii.

 

2.                   Aprobarea plafonului de credit pentru anul 2019, care include atat creditele curente (in desfasurare sau a caror scadenta urma sa se prelungeasca pana in 2019 sau a fost prelungita pana in 2019), cat si creditele noi aflate in curs de negociere si care urmeaza sa fie incheiate in cursul anului 2019, si a noilor surse de finantare a capitalului circulant necesare in 2019 conform documentelor puse la dispozitia actionarilor pe website-ul Societatii si atasate la prezenta ca Anexa 1.

 

3.                   Aprobarea majorarii capitalului social al Societatii in urmatoarele conditii:

 

3.1.             majorarea capitalului social prin contributii in numerar cu suma maxima de 188.250.000 RON, de la valoarea curenta de 291.587.538,34 RON la valoarea maxima de 479.837.538,34 RON, prin emiterea de maxim 75.000.000 noi actiuni cu valoarea nominala de RON 2,51 fiecare, cu scopul de a obtine lichiditati pentru diminuarea datoriilor Societatii.

 

3.2.             in conformitate cu prevederile Legii Pietei de Capital si ale Regulamentului ASF nr. 5/2018:

 

·                     7 mai 2019 va fi data inregistrarii pentru majorarea de capital, data stabilita in conformitate cu prevederile Art. 86 alin. (1) din Legea Pietei de Capital („Data Inregistrarii”) si

·                     6 mai 2019 va fi ex-data pentru majorarea de capital, data stabilita in conformitate cu Regulamentul ASF 5/2018 („Ex-Date”); si

·                     8 mai 2019 va fi data platii pentru majorarea de capital, data stabilita in conformitate cu Art. 178 alin. (4) din Regulamentul ASF 5/2018 („Data Platii”).

 

3.3.             mecanismul de determinare a pretului de emisiune al noilor actiuni va lua in considerare conditiile prevalente ale pietei, pretul efectiv urmand sa fie stabilit de catre Consiliul de Administratie.  Consiliul de Administratie va lua in considerare, atunci cand va determina pretul de emisiune al noilor actiuni, pretul de vanzare per actiune pe care urmeaza sa il stabileasca actionarul vanzator in oferta publica secundara avuta in vedere de catre actionarul majoritar al Societatii, daca aceasta se va concretiza.

 

3.4.             majorarea de capital social se va efectua cu respectarea dreptului de preferinta al actionarilor Societatii inregistrati la Data Inregistrarii in Registrul Actionarilor Societatii tinut de Depozitarul Central S.A. (data la care se determina care sunt actionarii indreptatiti sa subscrie in majorarea de capital proportional cu detinerile lor in capitalul social al Societatii de la Data Inregistrarii).  In conformitate cu dispozitiile legale, drepturile de preferinta confera actionarilor Societatii dreptul de a subscrie in cadrul majorarii de capital social un numar de actiuni proportional (integral sau partial) cu detinerile lor.  Drepturile de preferinta nu vor putea fi exercitate de catre actionarii Societatii inainte de aprobarea de catre ASF si publicarea prospectului proportionat ce urmeaza sa fie pregatit de catre Consiliul de Administratie in conformitate cu prevederile legale.  Astfel, va exista un interval de timp intre Data de Inregistrare si momentul in care actionarii isi vor putea exercita drepturile de preferinta.

 

3.5.             perioada in care va putea fi exercitat dreptul de preferinta va fi de o luna.  Perioada exacta in care se poate exercita dreptul de preferinta se va determina de catre Consiliul de Administratie in conformitate cu prevederile legale si va fi indicata in prospectul cu privire la majorarea de capital social.  Drepturile de preferinta nu sunt tranzactionabile. 

 

3.6.             noile actiuni care nu au fost subscrise de catre actionarii Societatii inregistrati la Depozitarul Central S.A. la Data Inregistrarii pe parcursul perioadei de exercitare a dreptului de preferinta vor fi anulate printr-o decizie a Consiliului de Administratie.

 

3.7.             imputernicirea Consiliului de Administratie sa ia toate masurile, sa intreprinda toate actiunile si sa indeplineasca toate formalitatile necesare sau recomandate in vederea aducerii la indeplinire a hotararii cu privire la majorarea capitalului social si sa finalizeze majorarea de capital social conform celor de mai sus, incluzand, dar fara a se limita la, urmatoarele:

 

3.7.1.        stabilirea detaliilor majorarii de capital social, cum ar fi numarul final al noilor actiuni care urmeaza sa fie emise, pretul de emisiune al noilor actiuni subscrise ca urmare a exercitarii dreptului de preferinta, prima de emisiune reprezentand diferenta dintre pretul de emisiune si valoarea nominala a actiunilor subscrise, daca este cazul, numarul de drepturi de preferinta necesare pentru subscrierea a 1 actiune nou emisa si mecanismul de ajustare, daca este necesar etc.;

 

3.7.2.        stabilirea mecanismului de subscriere si aprobarea detaliilor cu privire la procedura de subscriere, incluzand fara a se limita la continutul formularului de subscriere, documentele care trebuie sa insoteasca formularul de subscriere, metode de plata etc.;

 

3.7.3.        pregatirea si aprobarea prospectului de oferta cu privire la majorarea capitalului social cu respectarea legislatiei nationale si europene aplicabile, respectiv prevederile Legii 24/2017, ale Regulamentului ASF nr. 5/2018 si ale Regulamentul (CE) nr. 809/2004 de punere in aplicare a Directivei 2003/71/CE a Parlamentului European si a Consiliului in ceea ce priveste informatiile continute in prospectele, structura prospectelor, includerea de informatii prin trimiteri, publicarea prospectelor si difuzarea comunicatelor cu caracter publicitar, un prospect proportionat de oferta.  Prospectul va fi prezentat spre aprobare Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) si va fi publicat in conformitate cu prevederile mai sus mentionate.

 

3.7.4.        intreprinderea tuturor actiunilor si indeplinirea tuturor formalitatilor necesare in legatura cu indeplinirea si inregistrarea majorarii de capital social, inclusiv negocierea, redactarea si semnarea tuturor documentelor, depunerea si obtinerea tuturor documentelor si informatiilor, emiterea tuturor declaratiilor si deciziilor, reprezentarea Societatii in fata oricaror autoritati, organisme de reglementare si registre in vederea implementarii majorarii de capital social, incluzand fara a se limita la: Registrul Comertului, Autoritatea de Supraveghere Financiara, Depozitarul Central S.A., Bursa de Valori Bucuresti S.A.

 

3.7.5.        determinarea si validarea rezultatului subscrierilor de noi actiuni emise, anularea actiunilor nesubscrise, daca este cazul, determinarea sumei cu care se majoreaza efectiv capitalul social.  In conditiile in care actionarii Societatii nu vor subscrie toate actiunile noi care vor fi emise, majorarea de capital se va reduce de la valoarea propusa, respectiv 188.250.000 RON, la valoarea rezultata din subscrierea actiunilor de catre actionarii care au dreptul sa subscrie.

 

3.7.6.        modificarea si actualizarea Actului Constitutiv al Societatii sa reflecte majorarea capitalului social.

 

4.                   Aprobarea politicii de distribuire a dividendelor in forma propusa de actionarul Societatii TMK Europe GmbH pusa la dispozitia actionarilor pe website-ul Societatii.

 

5.                   Aprobarea regulilor adunarilor generale ale actionarilor in forma pusa la dispozitia actionarilor pe website-ul Societatii.

 

6.                   Imputernicirea Dlui Adrian Popescu, ca membru al Consiliului de Administratie si Director General al Societatii, sa indeplineasca toate formalitatile necesare in legatura cu publicarea si inregistrarea hotararii, avand dreptul de a-si delega aceste puteri unei alte persoane la discretia sa.

 

Anexa 1

 

PLAFONUL DE CREDITE PENTRU EXERCITIUL FINANCIAR 2019

 

Plafonului de credite primite al Societatii pentru exercitiul financiar 2019, conform bugetului anului 2019:

-                      Credite BCR, din care:

·                     Facilitate angajata multi-produs si multi-valuta (linie de credit overdraft si emitere acreditive si scrisori de garantie bancara) in suma contractata de 20.000.000 EUR, revizuibila anual, a carei scadenta este 03.10.2020;

·                     Credit de investitii pe 7 ani in suma acordata de 25.000.000 EUR rambursabil trimestrial incepand cu 1 ianuarie 2019, cu scadenta finala in 07.11.2023;

·                     Plafon scont bilete la ordin in suma de 2.000.000 RON a carei scadenta este 31.10.2019 si pentru care se va solicita prelungire pentru inca 1 an;

·                     Linie de trezorerie pentru tranzactii cu derivate in suma maxima de 850.000 EUR, pozitii deschise cu o scadenta maxima 25.09.2019, revizuibila anual, pentru care se va solicita prelungire inca 1 an;

·                     Contract de reverse factoring in suma de 70.000.000 RON a carei scadenta este 30.09.2019 si pentru care se va solicita prelungire pentru inca 1 an.

-                      Linie de credit neangajata in suma 15.000.000 EUR acordata de UNICREDIT BANK, revizuibila anual, care se poate utiliza astfel:

§     In suma maxima de 15.000.000 EUR, pentru Finantare Nevoi Generale/Emiterea de Scrisori de Garantie Bancare/ Deschiderea de Acreditive (credit tip revolving) cu scadenta in 17.08.2019 pentru Nevoi Generale si 17.01.2020 pentru Emiterea de Scrisori de Garantie Bancare/ Deschiderea de Acreditive;

§     In suma maxima de 10.000.000 EUR, pentru Cheltuieli Generale pe cont curent cu scadenta in 17.08.2019;

§     In suma maxima de 100.000 EUR, pentru cheltuieli generale in scop de business cu scadenta in 17.08.2019, care va fi accesat numai cu carduri de credit corporatiste;

Pentru creditul Unicredit se poate solicita prelungirea pana la 2 ani sau poate fi refinantat cu un alt credit.

-                      Credit neangajat acordat de BANCA TRANSILVANIA S.A. in suma maxima de 20.000.000 EUR cu scadenta finala 07.11.2019, pentru finantarea nevoilor de capital circulant, care permite accesarea urmatoarelor facilitati: 1. Linie de credit, 2. Emitere scrisori de garantie bancara, 3. Emitere acreditive;

Pentru acest credit se poate solicita prelungirea pana la 2 ani sau poate fi refinantat cu un alt credit;

-                      Imprumut TMK EUROPE GmbH, in suma initiala de 22.837.540,03 USD and 38.425,07 RON, din care au mai ramas in sold 18.037.540,03 USD la 01.01.2019, cu rambursare 1 milioan de USD in 2019 si scadenta finala in 25.07.2023;

-                      Un nou contract de facilitate de credit care urmeaza sa fie incheiat cu VTB BANK (EUROPE) SE, in calitate de creditor, va pune la dispozitia TMK Artrom o facilitate de credit revolving (angajat pe perioada primelor 12 luni), in suma total de EUR 20,000,000, cu obligatia de rambursare in maxim 36 de luni pentru urmatorul scop:

·                     scopuri generale ale societatii;

·                     finantarea nevoilor de capital circulant al TMK Artrom;

·                     refinantarea datorii actuale ale TMK Artrom;

·                     operatiuni de credit comercial ale TMK Artrom;

-                      Contracte de leasing in suma maxima de 1.600.000 EUR.

 

DIRECTOR GENERAL

ADRIAN POPESCU

 

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.