Bursa de Valori Bucuresti organizeaza cea de-a saptea editie a Forumului Investitorilor Individuali pe 5 mai

23.04.2018

• A saptea editie a Forumului Investitorilor Individuali va avea loc pe 5 mai, la Deschis Atelier (Splaiul Unirii Nr. 160, Bucuresti), in intervalul 09:00 – 16:30
  • 20 de speakeri vor vorbi despre economii si investitii in cadrul evenimentului, care va include ateliere pentru incepatori si avansati. Agenda preliminara a evenimentului este disponibila pe pagina dedicata, www.bvbforum.ro
  • Participarea la Forumul Investitorilor Individuali este posibila in baza inregistrarii pe platforma dedicata, www.bvbforum.ro, si in limita locurilor disponibile

Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cea mai importanta institutie a pietei locale de capital, organizeaza, impreuna cu partenerii, cea de-a saptea editie a Forumului Investitorilor Individuali, unul dintre evenimentele de referinta dedicate investitorilor de retail. Pe 5 mai, pe parcursul intregii zile, 20 de speakeri vor sustine in fata publicului mai multe prezentari si ateliere dedicate atat potentialilor investitori, cat si celor experimentati. Evenimentul se va desfasura in intervalul orar 09:00 – 16:30 la Deschis Atelier (Splaiul Unirii Nr. 160, Bucuresti), iar cei care doresc sa participe se pot inscrie aici.

Cea de-a saptea editie a Forumului va avea ca tema principala legatura dintre bursa, economisire si investitii. „Ne propunem sa transmitem un mesaj pe cat de simplu, pe atat de clar: investitia la bursa poate fi la fel de banala ca un depozit bancar daca se respecta anumite reguli. Peste 70 de miliarde de lei stau in depozite bancare overnight fara sa produca suficienta valoare. Doar prin educatie financiara putem sa iesim din aceasta zona de pasivitate,” a spus Adrian Tanase, CEO al BVB.

„Agenda Forumului reflecta interesele exprimate de investitorii individuali, existenti si potentiali, cu privire la aceasta tema majora a investitiilor. Noi spunem tot timpul ca bursa este pentru oameni si acum aducem bursa in mijlocul oamenilor. Ne dorim ca prin astfel de evenimente sa prezentam publicului cazuri concrete despre ce inseamna experienta investitionala si sa facilitam accesul celor interesati catre oportunitatile oferite de piata de capital,” a declarat Lucian Anghel, presedintele Consiliului de Administratie al BVB.

Forumul Investitorilor Individuali este un eveniment gratuit, iar accesul in sala se face in baza inregistrarii pe platforma dedicata si in limita locurilor disponibile. In prima parte a forumului, Dan Rusu, Head of Research la Banca Transilvania, va discuta despre stiri, trenduri si sentimente in domeniul investitiilor si cum discernem intre informatiile care conteaza atunci cand investim (interval orar 09:45-10:30). In cadrul panelului Lectii de-o viata in investitii moderat de jurnalistul Adrian Mirsanu ideea de investitie va fi abordata din trei perspective: a unui fond de private equity, a unui investitor de retail si a unei companii listate la bursa (interval orar 10:30–11:15). Prezentarile sustinute intre 11:30 si 12:20 de reprezentantii a patru administratori de fonduri – Erste Asset Management, OTP Asset Management, BRD Asset Management si BT Asset Management – vor veni sa raspunda la o intrebare simpla cu raspunsuri potential complexe: Ce inseamna sa investesti?

Un loc important in cadrul forumului il acordam companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti, a caror poveste merita spusa. Pe 5 mai, intre 12:20 si 13:15, veti putea discuta deschis cu reprezentantii Digi Communications N.V., companie listata pe piata principala a BVB din mai 2017, despre rezultatele si planurile de viitor ale companiei si cu echipa Bittnet, prima companie din domeniul IT listata pe piata de la Bucuresti. Lista companiilor prezente la forum urmeaza sa fie completata in perioada urmatoare.

In partea a doua a forumului, dupa pauza de pranz, pregatim un program special atat pentru potentialii investitori, cat si pentru cei care au deja experienta in domeniu. Adrian Mitroi, profesor de Finante Comportamentale la ASE Bucuresti, le va povesti participantilor la inceput de drum in domeniul investitiilor despre „ce a invatat de la mama si i-a folosit in investitii”. Ulterior, cei prezenti in sala vor avea posibilitatea sa participe la un workshop interactiv despre modalitatile de a investi la bursa, moderat de Ileana Botez, Head of Listing in cadrul Bursei de Valori Bucuresti.

In paralel, investitorii avansati vor discuta cu Mihai Nichisoiu, broker senior Tradeville, despre „Donald Trump, risc sau oportunitate pe pietele internationale”, iar Irina Nistor, Senior Manager PwC, va prezenta si discuta cu investitorii persoane fizice despre „noutati fiscale sau… ce presupune Declaratia Unica”.

Forumul Investitorilor Individuali este un eveniment de referinta organizat de Bursa de Valori Bucuresti, cu misiunea de a populariza piata de capital in randul persoanelor fizice. In cadrul fiecarei editii, participantii interesati de investitii si administrarea finantelor personale au avut parte de prezentari privind situatia pietei de capital, sesiuni interactive privind finantele comportamentale si seminarii dedicate investitorilor incepatori sau avansati.

Editia din acest an este organizata cu sprijinul partenerului principal Banca Transilvania, al partenerilor Erste Asset Management, OTP Asset Management, Tradeville, Econosofia si al partenerilor media Agerpres, Radio Romania Actualitati, Cision si Financial Market.