BVB a implementat masuri pentru ca activitatea sa nu fie afectata de extinderea COVID-19

11.03.2020

• Au fost implementate masuri de preventie necesare pentru desfasurarea normala a activitatii la nivelul operatorului de piata.
  • Este implementat un plan care prevede si munca la distanta
  • Evenimentele din martie au fost anulate

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza toti stakeholderii pietei de capital ca a luat masuri de preventie a influentei COVID-19 asupra activitatii curente a operatorului de piata si a tuturor angajatilor. BVB are un Plan de Continuitate a Activitatii chiar si pentru cazuri in care activitatea nu se mai poate desfasura de la sediul central, plan care implica chiar si munca de la distanta, telemunca.

Inca din luna februarie, BVB a monitorizat cu atentie evolutia situatiei asa cum a fost prezentata de autoritati si a implementat masurile de preventie necesare pentru desfasurarea normala a activitatii la nivelul operatorului de piata. La nivel intern, BVB a anuntat personalul angajat despre masurile pe care este obligat sa le ia si despre ce trebuie sa faca in cazul in care vreo persoana prezinta simptome specifice declansate de acest virus. In contextul evenimentelor recente cu privire la COVID-19 in Romania si a masurilor luate de autoritati odata cu accelerarea raspandirii COVID-19 in Romania, aproape jumatate din numarul de angajati ai BVB au inceput sa lucreze de acasa, prin rotatie, iar in incinta BVB au fost luate masuri suplimentare de igienizare si dezinfectie.

Totodata, BVB a decis ca este mai sigur sa restrictioneze accesul persoanelor straine in sediul BVB si sa anuleze, astfel, inca incepand de luni, 9 martie, toate evenimentele programate pentru aceasta luna, cu posibilitatea extinderii acestor masuri si ulterior lunii martie, in functie de evolutia evenimentelor cu privire la COVID-19 in Romania.

Avand in vedere ca planul de continuare a activitatii este fiabil si ca la crearea acestuia au fost luate in calcul scenarii cu risc ridicat, BVB asigura toti stakeholderii pietei de capital ca activitatea sa nu este perturbata de evolutia COVID-19 in Romania, insa indeamna la maxima responsabilitate a celor implicati in activitatile de colaborare si toti participantii la piata, companii sau persoane fizice, sa ia toate masurile de precautie necesare cauzate de aceasta situatie fara precedent pentru Romania.

BVB va continua sa monitorizeze evolutia situatiei cauzate de COVID-19 in Romania si asigura stakeholderii ca este pregatita sa impuna masuri suplimentare daca situatia o va cere.